Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Digitala hantverkare – de nya it-konsulterna

Framtidens it-konsult kanske saknar formell utbildning och har skolats i World of warcraft snarare än traditionella läroinstitut. Istället är det mod, nytänkande, engagemang och konstnärlig talang som betyder mest. Möt de nya digitala hantverkarna!

Text Miguel Guerrero 16 maj 2016 ledarskap

stefan_fasth.jpg

Stefan Fasth, Chefsarkitekt, Atea

Är du banbrytande, tekniskt kompetent, kunnig, konstnärlig och brinner för ditt jobb? Gratulerar, då är du eventuellt en av framtidens it-konsulter, eller ”digitala hantverkare” som de också kallas.

– Konsultbranschen, ja alla kunskapsintensiva branscher, håller på att förändras och mycket beror på att all kunskap finns där ute gratis. Uppdrag som att till exempel uppgradera tekniska plattformar var betydligt vanligare för fem år sedan men nu kan kunderna läsa sig till det själva. Det är istället idéerna som blivit viktiga. Hur kan vi dra nytta av tekniska lösningar eller använda dem på nya sätt? Där kommer de digitala hantverkarna in i bilden, säger Stefan Fasth, chefsarkitekt på Atea.

Digitala hantverkare, eller ”digital artisans” dök upp i en rapport av Constellation Research i höstas där ”artisan” blev en akronym för flera egenskaper framtidens konsulter måste ha, däribland engagemang, en konstnärlig ådra och inte minst ett utmanande förhållningssätt. Detta utöver en gedigen teknisk kompetens.

– En konsult som åker ut till kund och googlar en lösning på ett problem begår karriärmässigt självmord. Idag är många konsulter rätt breda men i framtiden behöver de vara ännu mer specialiserade. It har aldrig varit lättare än det är idag, vilket inte innebär att det är lätt, men det kommer bara att bli mer komplext och då behöver man vara mycket kunnig inom sitt område.

Tiden ännu inte mogen för digitala hantverkare

Det är fortfarande för tidigt för de digitala hantverkarna att kliva in för än så länge är branschen för konform, menar Stefan Fasth och anledningen stavas ledarskap. 

– Jag tror att det behöver komma ett gäng företagsledare som Elon Musk och Steve Jobs för att det ska få genomslag. Kollar man på startups finns det ofta människor som passar in i den nya rollen. De är snabba, hungriga eldsjälar som ifrågasätter traditionella mönster. När de går in i nya roller i andra bolag finns det potential för fler digitala hantverkare att kliva fram. Om de finns, jag är inte helt säker på att det finns så många som klarar av alla punkter på listan.

Idag rekryteras många konsulter via etablerade nätverk som Linkedin eller traditionella jobbannonser, men i framtiden kommer de digitala hantverkarna att hittas på helt annat sätt.

– Duktiga människor med rätt egenskaper, som har lätt för att förändras, drar egna slutsatser och vågar ifrågasätta normer och riktlinjer kommer vara lika kvalificerade för en roll som it-arkitekt som någon med lång utbildning.

Digitala hantverkare

Digitala hantverkare är en översättning från engelskans "artisan" som fått bilda akronym:

A= Authentic ”Man måste ha ett riktigt engagemang och brinna för sin sak.”

R= Relevant ”Du måste vara påläst om dina områden.”

T=Transformation-minded  ”Förändring är ett konstant tillstånd numera, och den som inte kan anpassa sig får problem.

I=Intelligent ”Det bör man i och för sig alltid vara.”

S=Speedy ”Med förändringstakten som råder måste man vara snabb.”

A=Artistic ”Allt designas idag, från gränssnitt till backend. En artistisk ådra och fokus på detaljer skapar förtroende.”

N=Non-conformist ”Det går inte att gå i samma upptrampade stigar som konkurrenterna utan man måste våga ifrågasätta riktlinjer och traditionellt tänk.”

Läs mer om ämnet:

Rekommenderad läsning

smedjebacken.jpg

Vägvalet

17 maj 2016 digit

Smedjebackens kommun stod vid ett vägskäl. Att förnya och bygga ut sitt datacenter på egen hand var en möjlighet, om än kostsam. Valet blev att outsourca. Här är deras erfarenheter.

Catrin D_Catrin Diatz_Uppsala_Atea__DSC8542_Kristofer Samuelsson PhotographyKristofer Samuelsson Photography.jpg

Förändringsledaren

23 maj 2016 digitalt ledarskap

Catrin Ditz skapade ordning ur kaos i Uppsala kommuns it-organisation och etablerade kommunen som en av landets mest drivande inom digitalisering. Hennes framgångsrecept stavas kommunikation och en stark tro på sina medarbetare.

strömme.JPG

Maria Strømme om nanoteknik

2 maj 2016 ledarskap

Professor i nanoteknologi, Maria Strømme, pratar om hur nanotekniken kommer att påverka framtidens samhälle.

gartner.jpg

Komplex omvärld kräver nya ledare

19 maj 2016 ledarskap

Digitaliseringen skapar en komplex värld som kräver ett nytt förhållningssätt till ledarskap och affärsutveckling. För att navigera i den nya världen har Gartner sammanställt fem paradoxer som hjälper oss att förstå vilka utmaningar som väntar.

mcnab.jpg

Kundens tillit numera CIO:s ansvar

20 maj 2016 ledarskap

Idag är det omöjligt att skydda verksamheten till hundra procent, därför krävs nya säkerhetsstrategier, säger James McNab, ansvarig för cybersäkerhet på Cisco.

Mona Ekesryd.jpg

Ledarglädje

19 maj 2016 ledarskap

De som söker sig till Stadsmissionens it-avdelning drivs av en vilja att göra skillnad för de mest utsatta. Här beskriver it-chefen Mona Ekesryd hur hon ser på ledarskap och kompetensutveckling i ett allt hårdare samhällsklimat.

lotta-ungerth.jpg

Allt fler har en plan för sin digitalisering

20 maj 2016 ledarskap

Det är fantastiskt att fler än hälften, 54 procent, av de it-proffs som besökte Atea IT-arena i höstas, har en plan för hur de ska digitalisera sin verksamhet. Det anser Charlotta Ungerth, CIO på Atea, när hon kommenterar undersökningen där 2 700 deltagare svarade.

bollwell.jpg

HP Labs Bolwell talade inför storpublik

25 maj 2016 ledarskap

Andrew Bolwell från HP Labs pratade inför fullt hus under onsdagseftermiddagens sommarvärme om hur ny teknik skapar nya förutsättningar för förändringar och framsteg.

kalle_hultenheim.jpg

”Alla måste på digitaliseringståget!”

25 maj 2016 Digitalt ledarskap

Digitaliseringståget går nu och det gäller att hoppa på. För vissa blir det i farten, för andra en avvägning av vilket tåg man ska gå på, men att stanna på perrongen är inte alternativ. Det var temat för Carl-Johan Hultenheims, vd för Atea, keynote som inledde årets bootcamp i Tylösand.