Ett samarbete mellan Adobe och Voister

Scanna gratis med Adobe

Rensa plånboken på kvitton och töm skrivbordet på papper. Med Adobe Scan kan du fota dokument via mobilen och de blir automatiskt en pdf-fil som du kan göra ändringar i. 

Adobe Scan är en kostnadsfri app som låter dig scanna formulär, kvitton, visitkort, whiteboard-anteckningar eller egentligen det mesta du än kan tänka dig. Genom AI:n i Adobe Sensei så processas bilderna och tryckt text blir till digital som du kan återanvända, söka och ändra i.

– Med Adobe Scan kan du när som helst ta ett foto och på nolltid skapa ett digitalt dokument av det. Att Sensei är integrerat gör också att programmet automatiskt upptäcker kanter, fingrar, tar bort skuggor och förstår om det exempelvis är ett visitkort som då ger möjligheten att spara ner personens namn, företag, telefonnummer, mejl och bild som kontakt i telefonen med ett knapptryck, säger Rammtin Avar, Solution Consultant på Adobe.

Appen är också integrerad med Adobe Document Cloud och Acrobat. Har man tillgång till Acrobat DC går det att göra ännu mer, exempelvis samarbeta med kollegor i realtid, dela dokumenten, göra anteckningar och kommentarer, samt skicka iväg dem för underskrifter.

Låsa upp dokumentens intelligens

rammtin avar.png

Rammtin Avar, Solution Consultant på Adobe.

Men genom att endast ha tillgång till Acrobat Reader kan användaren fotografera ett kontrakt och signera det via telefonen, helt kostnadsfritt. Adobe Scan hittar också automatiskt dokument och kvitton bland alla tagna foton, allt för att du ska slippa leta.

– Vi på Adobe ser dokumenten som livsnerven i samhället. Därför vill vi låsa upp intelligensen som lever i dokumenten och införa dessa i digitala flöden.

Användningsområdena kan skifta friskt beroende på om det gäller anställda inom offentlig sektor eller om det är en privat aktör. Det finns olika typer av funktioner för de flesta, där vissa enklare användare kan se en stor nytta av programmet bara för att spara ner sina kvitton, menar Rammtin Avar. 

– Ett annat affärsscenario är att exempelvis en designer skissar på ett papper och tar ett foto på det. Personen skickar det som digitalt dokument till en kollega och får sedan tillbaka det som pdf med en ändring på. Sedan möts de upp och går på ett möte hos en kund ihop.

– Företag, deras partners och kunder har svårt att leverera kreativt arbete om de inte vet hur man kan interagera och dela information snabbt och enkelt. Vi vill hjälpa alla att vara mer produktiva än någonsin tidigare, oavsett om det gäller en säljare, student, advokat eller en designer.

Vilka utvecklingsmöjligheter finns för Adobe Scan?

– Adobe Scan representerar ett steg framåt mot vår bredare innovation för Adobe Document Cloud. Eftersom det bygger på maskininlärning så kommer appen ständigt att bli bättre på att förstå och processera dokumentobjekt. Därmed kommer också användningsbehoven att öka, avslutar Rammtin Avar.

10 december 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobe Scan, Magnus Lekberg

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng