Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Voisters första sju månader

voister_nyår1.jpg

Voister föddes i idén att vi är starkare tillsammans, att delad kunskap gör större nytta och att vi kan lära av varandra.

Nu har sju månader gått sedan lanseringen under Atea Bootcamp och vi är stolta och glada över resultatet. Under flera år har vi talat om digitaliseringens möjligheter men det är först nu det sker på riktigt i företag och organisationer.

AdobeStock_9198755_Oatly_960x640.jpg

Havrebaserade produkter i butiken, men hur funkar infrastrukturen bakom Oatly egentligen?

Voister har fått mycket återkoppling hur andra har gjort. Det gäller inte minst turnén under Atea IT-arena då vi fick möjlighet att träffa intressanta personer och också förmedla kontakter till dem som har gått före. Oatly, Försäkringskassan, skolan i Nordmaling, webbyrån Capo i Jönköping är bara några exempel. 

Vi har fått förmånen att prata med många av er och lyssna på era spännande initiativ. Hur polisen tar hjälp av digitala lösningar, flyktingar som får stöd av digitaliseringen, Pokemonklonen som underlättar språkinlärningen för nyanlända och hur drönare används i kampen mot gasläckor.

SLU_120402_8060_jsg.jpg

Uppkopplade djur ger SLU bättre forskningsmöjligheter.

Ibland har vi själva blivit förvånade över omfånget av digitaliseringens möjligheter. SLU jobbar med uppkopplade djur och digitaliserad återvinning skapar nya möjligheter. 

Gartner Symposium är för många i it-branschen ett tillfälle för trendspaning och nya idéer. Framför allt handlar det om att omsätta och testa på hemmaplan och det är något som Stena Line framgångsrikt har gjort.

För till slut handlar allt om det - att våga testa och bryta ny mark. Vi tackar er alla för ett mycket intressant 2016 och ser nu fram emot att fortsätta rapportera om kommande smarta lösningar. Fortsätt att maila oss nyhetstips till nyheter@voister.se. Vi önskar er alla ett gott nytt år.

30 december 2016 Uppdaterad 14 mars 2017 Reporter Elisabeth Nore digit

Rekommenderad läsning

kvinna öppnar kyl i mörkt kök och har en förvånad min.jpg
video

På e-handelns läppar

19 nov 2018 digit

Idag räcker det inte med ett snyggt gränssnitt på sajten. Inom kort är klockan, bilen och kylen enheter där alltmer handel kommer att äga rum. Därför måste vi vänja oss vid att erbjuda unified commerce.

lofven-morgan-johansson-960640.jpg

Juridiken måste stödja digitaliseringen

24 maj 2018 ledarskap

I Digitaliseringsrättsutredningen finns förslag om tystnadsplikt och digitala myndighetshandlingar. Nu är det upp till regeringen att börja leverera, menar utredningsledaren och professorn Cecilia Magnusson Sjöberg. 

en midsommar stång och en flaggstång med en svensk flagga med bilden tagen från marken.jpg

Sverige i topp

22 maj 2018 digit

En ny rapport visar att Sverige tar fler poäng inom digitalisering och avancerar från tredje till andra plats när EU-kommissionen rankar de främsta länderna.

healthcare-ai-gdpr-960640.jpg

Två av tio förstår GDPR

8 maj 2018 digit

Majoriteten av Sveriges befolkning är positiv till att myndigheter digitaliseras men tveksamma till att AI ska utföra arbetsuppgifter. Det visar en undersökning från Tieto, som även uppger att bara 20 procent av de tillfrågade förstår vad GDPR innebär. 

 

riverflow-foto-adobe.jpg
video
Ett samarbete mellan Adobe och Voister

Dimension gör alla till 3D-experter

28 feb 2018 digit

VR och AR blir allt viktigare inom bland annat mode- och verkstadsindustrin, vilket ställer krav på 3D-redigering. I Adobes senaste tillskott, Dimension, finns alla verktyg för att jobba tredimensionellt. 

människa och robot öga står öga mot öga.jpg

När AI är smartare än människan

2 jan 2018 digit

2045 kan vara året då vi har supermänsklig artificiell intelligens på jorden. Hur förbereder vi oss för den sista uppfinningen och vilken moral ska gälla?

barne3WEBB.png
video

Allt börjar i ledningsgruppen

24 nov 2017 ledarskap

Synlighet och tillgänglighet är viktiga ledaregenskaper i en snabbrörlig och digitaliserad värld. Det menar Hélène Barnekow som driver Telia mot en innovativ struktrur.

AdobeStock_89871457_2.jpg

Virtuell konkurrens med Automation region

19 okt 2017 digit

Med partners som ABB, Bombardier och ICA och säte vid Mälardalens högskola vill Automation region driva digitalisering och automation med människan i centrum.

ikeaWEBB3.jpg
video

Ikea kapar köer med mobila enheter

4 okt 2017 digit

Mobila enheter till alla säljare och en stor satsning på att förfina accesspunkterna i varuhusen. Det är några av de digitaliseringsprocesser Ikea är uppe i för att förbättra kundupplevelsen i sina varuhus.