Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Voisters första sju månader

Voister föddes i idén att vi är starkare tillsammans, att delad kunskap gör större nytta och att vi kan lära av varandra.

Text Elisabeth Nore 30 december 2016 digit

voister_nyår1.jpg

Nu har sju månader gått sedan lanseringen under Atea Bootcamp och vi är stolta och glada över resultatet. Under flera år har vi talat om digitaliseringens möjligheter men det är först nu det sker på riktigt i företag och organisationer.

AdobeStock_9198755_Oatly_960x640.jpg

Havrebaserade produkter i butiken, men hur funkar infrastrukturen bakom Oatly egentligen?

Voister har fått mycket återkoppling hur andra har gjort. Det gäller inte minst turnén under Atea IT-arena då vi fick möjlighet att träffa intressanta personer och också förmedla kontakter till dem som har gått före. Oatly, Försäkringskassan, skolan i Nordmaling, webbyrån Capo i Jönköping är bara några exempel. 

Vi har fått förmånen att prata med många av er och lyssna på era spännande initiativ. Hur polisen tar hjälp av digitala lösningar, flyktingar som får stöd av digitaliseringen, Pokemonklonen som underlättar språkinlärningen för nyanlända och hur drönare används i kampen mot gasläckor.

SLU_120402_8060_jsg.jpg

Uppkopplade djur ger SLU bättre forskningsmöjligheter.

Ibland har vi själva blivit förvånade över omfånget av digitaliseringens möjligheter. SLU jobbar med uppkopplade djur och digitaliserad återvinning skapar nya möjligheter. 

Gartner Symposium är för många i it-branschen ett tillfälle för trendspaning och nya idéer. Framför allt handlar det om att omsätta och testa på hemmaplan och det är något som Stena Line framgångsrikt har gjort.

För till slut handlar allt om det - att våga testa och bryta ny mark. Vi tackar er alla för ett mycket intressant 2016 och ser nu fram emot att fortsätta rapportera om kommande smarta lösningar. Fortsätt att maila oss nyhetstips till nyheter@voister.se. Vi önskar er alla ett gott nytt år.

Rekommenderad läsning

digital signage sofia bjureblad

Hur skapar man nytta av Digital Signage?

25 maj 2016 digit

Sofia Larsson och Magnus Bjureblad från Atea föreläste på Atea Bootcamp om fördelarna med digital skyltning. 
– Digital Signage är världens bästa kommunikationsverktyg, säger Sofia Larsson. 

scania bootcamp

Office 365 får Scanias hjul att rulla

26 maj 2016 digit

De kommande åren väntar en stor utrullning av Office 365 för Scania. Inom ett par år ska alla användare ha gått från konton on-premises till molnet. Det är en stor utmaning för ett företag med över tusen service- och försäljningsställen bara i Europa.

AdobeStock_53015351_960x640.jpg

Träffa din läkare från solstolen

1 jun 2016 digit

Träffar du din läkare ofta? Då finns mycket tid att spara. På Karolinska universitetssjukhuset har man infört en videolösning för besök i öppenvården, något som sparar tid för både patienter och vårdpersonal.

Joke och hylte.PNG

Så jobbar Hylte för skolans bästa

2 jun 2016 digit

Joke Palmqvist, ansvarig för skola på Microsoft, och Malin Thydén Kärrman, it-samordnare på Hylte kommun, diskuterar svårigheterna att få skolor och it-verksamheter att komma överens och få med alla på digitaliseringståget.  

bertman.JPG

Microsoft tar hjälp av användarna

2 jun 2016 digit

Erik Bertman, vice vd på Microsoft Sverige, pratar om företagets utveckling och framtid. Han ser den nuvarande förändringsfasen som en av de mest spännande någonsin i och med bland annat digitaliseringen och Windows 10.  

bergdahl bolwell.JPG

IoT är lösningen för trångbodda

2 jun 2016 digit

I nästa våg av Internet of things kommer vardagen för många av oss att underlättas. Andrew Bolwell från HP Labs och Stefan Bergdahl från HP Sverige ger konkreta exempel.

AdobeStock_91512184.jpeg

"Snart hyr man ut kontor à la Uber"

3 jun 2016 digit

Johan Falk är ansvarig för Intels IoT Ignition Lab i Sverige. Han ser sakernas internet som en självklar del i alla framtidens branscher. Där finns möjligheter att kombinera affärsnytta, hållbarhetsnytta och sänkta kostnader, och gör det även möjligt att driva transformationen mot fossilfritt, menar han.  

snip stena metall.JPG

Stena Metall molnförbereder

8 jun 2016 digit

Annika Hansson från Stena Metall och Peter Falk, regionchef på Atea, diskuterar Stenas arbete, de bådas samverkan och vad som krävs för att digitaliseringen ska lyckas. 

RedHatSummit2_960x640.jpg

"Bygg datacenter med öppen källkod"

30 jun 2016 digit

Det mjukvarudefinierade samhället är den fjärde industriella revolutionen. Det var budskapet från Jim Whitehurst, CEO på Red Hat, som inledde årets Summit.