Voisters första sju månader

voister_nyår1.jpg

Voister föddes i idén att vi är starkare tillsammans, att delad kunskap gör större nytta och att vi kan lära av varandra.

Nu har sju månader gått sedan lanseringen under Atea Bootcamp och vi är stolta och glada över resultatet. Under flera år har vi talat om digitaliseringens möjligheter men det är först nu det sker på riktigt i företag och organisationer.

AdobeStock_9198755_Oatly_960x640.jpg

Havrebaserade produkter i butiken, men hur funkar infrastrukturen bakom Oatly egentligen?

Voister har fått mycket återkoppling hur andra har gjort. Det gäller inte minst turnén under Atea IT-arena då vi fick möjlighet att träffa intressanta personer och också förmedla kontakter till dem som har gått före. Oatly, Försäkringskassan, skolan i Nordmaling, webbyrån Capo i Jönköping är bara några exempel. 

Vi har fått förmånen att prata med många av er och lyssna på era spännande initiativ. Hur polisen tar hjälp av digitala lösningar, flyktingar som får stöd av digitaliseringen, Pokemonklonen som underlättar språkinlärningen för nyanlända och hur drönare används i kampen mot gasläckor.

SLU_120402_8060_jsg.jpg

Uppkopplade djur ger SLU bättre forskningsmöjligheter.

Ibland har vi själva blivit förvånade över omfånget av digitaliseringens möjligheter. SLU jobbar med uppkopplade djur och digitaliserad återvinning skapar nya möjligheter. 

Gartner Symposium är för många i it-branschen ett tillfälle för trendspaning och nya idéer. Framför allt handlar det om att omsätta och testa på hemmaplan och det är något som Stena Line framgångsrikt har gjort.

För till slut handlar allt om det - att våga testa och bryta ny mark. Vi tackar er alla för ett mycket intressant 2016 och ser nu fram emot att fortsätta rapportera om kommande smarta lösningar. Fortsätt att maila oss nyhetstips till nyheter@voister.se. Vi önskar er alla ett gott nytt år.

30 december 2016Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Elisabeth Noredigit

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng