Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

ett samarbete mellan hp och voister

En smartare it-nyhetssajt

Proaktiv med HP

Nu kan du genom avancerad machine learning få reda på när något i dina enheter behöver uppdateras eller bytas ut. Du minimerar nertiden och gör din it proaktiv istället för reaktiv. 

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 20 september 2019 digit

– Om jag sitter och jobbar på min laptop och allt är frid och fröjd. Så får jag en notis om att batteriet behöver bytas ut inom tre månader, annars kan det få konsekvenser. På så sätt kan framtida problem upptäckas i tid, innan jag som användare ens har märkt något, säger Christoffer Bohrn, specialist på device as a service på HP. 

HP Proactive Management ska möjliggöra en förflyttning från dagens reaktiva it till att istället nå en proaktiv it. Det är en analystjänst som agerar innan något inträffat, istället för manageringsverktyg som rättar till ett problem när det väl har skett.

Avancerad ML

Framförhållningen är möjlig på grund av HP:s advanced machine learning som konstant analyserar olika komponenter och på så vis ser hur dina klienter mår. Sedan räknar analysverktyget ut sannolikheter för framtida händelser.

– Vi är helt proaktiva och fokuserar enbart på analys. Vanlig machine learning berättar när något har inträffat, exempelvis när batteriet har slutat fungera, men Proactive Management säger till i tid. Skillnaden blir att vi kan planera jobben för kunder och genomföra dem tillsammans på ett bra sätt.

– Framförallt handlar det om att minimera nertid för slutanvändaren. Genom att vara proaktiva låter vi dem i god tid planera för när saker ska bytas ut, samtidigt som vi är helt osynliga om inget sker.

Cirkulär ekonomi

Det finns också vissa hållbarhetsaspekter med tjänsten. Christoffer Bohrn är övertygad om att kunders beteende framöver mer kommer gå hand i hand med en cirkulär ekonomi, och här kan HP vara till hjälp.

– I och med den cirkulära ekonomin kommer vi att flytta runt enheter internt på våra arbetsplatser och därigenom utöka deras livslängd. Med Proactive Management kan vi säkerställa att rätt prestanda används för rätt funktion eller individ.

Vilka är nackdelarna?

– Nackdelen är att man måste installera en agent på respektive enhet, men så funkar alla typer av managerings- och analysverktyg. Den tröskeln kommer man inte runt. Sedan funkar inte tjänsten på chromebooks än så länge, men annars är den kompatibel till alla enheter och operativsystem.

Rekommenderad läsning

tre tjejer i en bil tittar på en stor karta.jpg

Nu integreras blockkedjor och AI

18 jan 2018 säkerhet

Blockkedjor och AI kommer ihop att lösa en rad smarta tjänster framöver. Det menar analysföretaget Fico.

självkörande-bil.jpg

Säkrare trafik med AI

23 jan 2018 digit

När svenskarna får drömma fritt om vad AI kan hjälpa dem med ligger säkrare trafik i topp. Men många hoppas även på att få en AI-kompis och att AI kan planera pensionen.

folk går över ett övergångställe i en liten fixad cool bild.jpg
video

Första vågen av autonom lagring

23 maj 2018 digit

I takt med att behovet av AI, IoT och ML ökar så kommer även kraven på lagring att växa. Därför lanserar Dell EMC Powermax, som är en plattform som klarar att självläka och självoptimera och är den första nivån av autonom lagring. Det menar Jeff Boudreau, president storage på Dell EMC.

stena_line_960640.jpg (1)

AI styr rutten

29 okt 2018 digit

På Stena Line fortsätter innovationens flitiga lampa att lysa. Bolaget har börjat införa artificiell intelligens i både ruttplanering och prognoser och chattboten Stina är numera en kommunikationsplattform. Nästa steg är hypotesen The end game for digital transformation.

personer.jpg

Ursäkta, vem är du?

16 jan 2019 digit

Har du problem med att känna igen och placera några av dina mer flyktiga kollegor? Eller kanske rent utav dina vänner? Du kan vara lugn, snart lanseras MyMe. 

hjärna-ai-data960640.jpg

En AI vi förstår

23 apr 2019 digit

Inom AI finns en datadriven metod, exempelvis deep learning, samt en kunskapsdriven metod som baseras mer på logik. Dessa två kan än så länge inte samarbeta som hos människor, men det ska ett forskningsprojekt på Örebro Universitet försöka ändra på. 

glada-tjejer-HP.jpg
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

Happy på HP

13 sep 2019 ledarskap

På HP ska alla kunna utvecklas, vara sig själva och bli väl behandlade. Det är ett tänk som verkar fungera. Medan många anställda inom it-branschen byter jobb ofta, stannar anställda på HP i genomsnitt i tio år.

vallmo-sadesfalt-960640.jpg

Lantmäteriet utvecklar EU-blockkedja

18 jan 2019 digit

Lantmäteriet är, som många vet, en myndighet som alltid försöker vara i digital framkant. Bland annat arbetar de mycket med AI och blockchain. Nu har arbetet fört Mats Snäll, chef för digital utveckling, in i EU:s projekt European Blockchain Partnership. 

Kth Alzheimer

KTH mot alzheimer

3 jul 2020 digit

Med hjälp av molekylär AI och machine learning kan mysterierna kring alzheimer och andra hjärnsjukdomar komma närmare en lösning. Metoden ska ge en bättre bild av hjärnan än vad mikroskop ger. Det menar forskare på KTH och Karolinska Institutet.