Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan HP och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Säkraste skärmen från HP

I takt med allt fler aktivitetsbaserade kontor ökar också behovet av skydd mot visuell hacking av känslig information. HP Sure View är en extern bildskärm i full storlek med inbyggt sekretessfilter ett knapptryck bort.

Text anne hammarskjöld Foto adobestock, hp 10 maj 2019 säkerhet

– Sure View är världens första externa bildskärm med dynamiskt sekretessfilter, men tekniken har funnits i våra bärbara datorer i ungefär tre år. Det har varit en utmaning att utveckla lösningen från skärmar på 13-14’’ till Sure Views 24’’ och det känns väldigt roligt att kunna presentera den här uppskattade säkerhetslösningen i flera produkter, säger Charlie Stahre, produktchef displays på HP.

Länge har skärmskydd i form av plastfilm varit den vedertagna lösningen för stationära skärmar. Charlie Stahre ser en rad möjliga användningsområden för HP:s inbyggda sekretessfilter när allt fler företag, inte minst i storstadsregionerna, strävar efter att minska sina kontorsytor och utveckla ett aktivitetsbaserat arbetssätt med färre och mer informella arbetsplatser.

– Cirka 40 procent av medarbetarna på företag i Sverige och Skandinavien använder idag två bildskärmar för att ge ökad produktivitet. Sure View är en 24-tums skärm som erbjuder medarbetarna den stora bildskärmens möjlighet till ökad produktivitet, och en sekretesslösning anpassad till ett aktivitetsbaserat arbetssätt.

charlie_hp.jpg

Charlie Stahre är produktchef displays på HP.

Nya möjligheter, nya risker

I en vardag där färre medarbetare vistas på kontoret och ingen har sin fasta arbetsplats, öppnas nya möjligheter att arbeta där man vill och behöver vara. Ett aktivitetsbaserat arbetssätt innebär ett för många helt nytt arbetssätt med stora möjligheter men också en del säkerhetsrisker.

40 procent av medarbetarna på företag i Sverige och Skandinavien använder idag två bildskärmar för att ge ökad produktivitet.

– Kanske är det skönt att samla tankarna i den tysta delen av kontoret, kanske sitter man en hel dag nära företagets konferenscentrum med många människor i rörelse. Friheten är kreativ och värdefull, men när många kan läsa över axeln och se vad man gör, vare sig de är vänligt inställda eller har en helt annan agenda, ställer den också nya krav på medarbetarnas säkerhetstänk.

Flexibel familj

Charlie Stahre nämner känsliga avtalstexter och anbud, HR-avdelningens uppgifter om löner och andra personaluppgifter, samt säljarnas information om kundavtal och aktuella affärer som exempel på arbetsmaterial som används dagligdags på de flesta företag, men inte bör spridas utanför små grupper av berörda medarbetare.

Mycket förenklat innebär tekniken i Sure View att bevakningsvinkeln försämras så att möjligheten för en utomstående betraktare att tillgodogöra sig information på skärmen försvåras betydligt. Funktionen finns tillgänglig i landskapsläget via ett knapptryck. Sure View ingår i HP:s EliteDisplay-familj som erbjuder stor flexibilitet.

– Sure View, eller EliteDisplay E243p, kan till exempel kombineras med EliteDisplay E243d med inbyggd dockningsstation, för bland annat ström- samt data- och videoöverföring. Helheten erbjuder en pånyttfödelse för tvåskärmslösningen, avslutar Charlie Stahre.

Sure View lanserades i januari och finns att beställa från sommaren 2019.

Rekommenderad läsning

gdpr-25-maj-folk-people.jpg
video
Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

Så säkrar du O365

5 mar 2018 säkerhet

Över 90 procent av alla ransomwareattacker sker via mejl. Office 365 har ett inbyggt skydd men för att säkra sig ytterligare behöver det skyddet kompletteras. Nu finns det möjlighet att via Cloud App Security for Office 365 testa om det finns skadlig kod i mejlen.

zenuity-centrify-960640.jpg
video
Ett samarbete mellan Centrify och Voister

Zenuity säkrar med Centrify

14 aug 2018 säkerhet

Zenuity har investerat i en säkerhetsportfölj från Centrify. Lösningarna ska öka säkerheten och samtidigt förenkla för medarbetaren, som istället kan fokusera på utveckling och mindre på administration.

trendmicro-native.jpg
video
Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

Virtuell patchning räddare i nöden

7 jan 2019 säkerhet

Det är en utmaning att hinna patcha om för att täppa till sårbarheter och säkerhetshål. Virtuell patchning från Trend Micro läker såren temporärt, så att företag och organisationer följer sina säkerhetspolicys och samtidigt sparar pengar.

plast-hav-hp-960640.jpg
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

HP skapar hållbart Haiti

15 jan 2019 digit

I HP:s printarbete är hållbarhet A och O. Efter naturkatastrofen på Haiti har bolaget fått 600 personer i arbete och samlat in 12 miljoner plastflaskor som annars kunnat hamna i Karibiska havet. Materialet används nu till företagets bläck- och tonerkassetter.

tjej sitter på marken i stor klänning med två vita hundar i vinterlandskap.jpg
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

HP för kreativa jobb

1 mar 2019 digit

Världens mest kraftfulla delbara dator kommer från HP och heter ZBook x2. Med bluetooth-tangentbord, Dreamcolor-skärm och Wacoms pennteknologi integrerat så låter den bland annat illustratörer och konstnärer maxa sin fulla potential. 

kritiskt-lage-under-operation2.jpg
video
ett samarbete mellan hp och voister

Alla vinner med VR

12 apr 2019 digit

Stadsplanering, industriell produktutveckling och alla typer av utbildning är bara några aktuella användningsområden för VR, virtual reality, som fortfarande är en teknik med framtiden för sig. HP Reverb VR headset gör det enkelt att ta vara på möjligheterna internt eller hos kund.

poliskortege.jpg
video
Ett samarbete mellan Veritas och Voister

Veritas skapar säkra moln

10 jun 2019 säkerhet

Veritas SaaS Backup skyddar din data i molnet från malware och oavsiktliga dataförluster. Verktyget passar Office 365, G-Suite och Salesforce. Implementeringen tar bara några minuter och ingen hårdvara behövs. 

klientskydd-960640.jpg
video
Ett samarbete mellan F-Secure och Voister

Autoskydd mot skadlig kod

6 sep 2019 säkerhet

Hela 80 procent av all skadlig kod hittar sig in genom ouppdaterade program. Med patchhantering och Software Updater så uppdateras dina enheter automatiskt. Klient- och serverskydd som tjänst har inga långa avtalstider och du betalar bara för det du använder. 

myror på rad som bär på bitar av löv.jpg
Ett samarbete mellan HPE och Voister

Full koll på din it-miljö

11 jun 2018 säkerhet

Molntjänsten HPE InfoSight löser problem i din it-miljö utan att du märker det. Förutom att InfoSight är självlärande så tipsar tjänsten dig också om hur du kan nyttja hela kraften i dina it-produkter.