Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan HP och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Säkraste skärmen från HP

I takt med allt fler aktivitetsbaserade kontor ökar också behovet av skydd mot visuell hacking av känslig information. HP Sure View är en extern bildskärm i full storlek med inbyggt sekretessfilter ett knapptryck bort.

Text anne hammarskjöld Foto adobestock, hp 10 maj 2019 säkerhet

– Sure View är världens första externa bildskärm med dynamiskt sekretessfilter, men tekniken har funnits i våra bärbara datorer i ungefär tre år. Det har varit en utmaning att utveckla lösningen från skärmar på 13-14’’ till Sure Views 24’’ och det känns väldigt roligt att kunna presentera den här uppskattade säkerhetslösningen i flera produkter, säger Charlie Stahre, produktchef displays på HP.

Länge har skärmskydd i form av plastfilm varit den vedertagna lösningen för stationära skärmar. Charlie Stahre ser en rad möjliga användningsområden för HP:s inbyggda sekretessfilter när allt fler företag, inte minst i storstadsregionerna, strävar efter att minska sina kontorsytor och utveckla ett aktivitetsbaserat arbetssätt med färre och mer informella arbetsplatser.

– Cirka 40 procent av medarbetarna på företag i Sverige och Skandinavien använder idag två bildskärmar för att ge ökad produktivitet. Sure View är en 24-tums skärm som erbjuder medarbetarna den stora bildskärmens möjlighet till ökad produktivitet, och en sekretesslösning anpassad till ett aktivitetsbaserat arbetssätt.

charlie_hp.jpg

Charlie Stahre är produktchef displays på HP.

Nya möjligheter, nya risker

I en vardag där färre medarbetare vistas på kontoret och ingen har sin fasta arbetsplats, öppnas nya möjligheter att arbeta där man vill och behöver vara. Ett aktivitetsbaserat arbetssätt innebär ett för många helt nytt arbetssätt med stora möjligheter men också en del säkerhetsrisker.

40 procent av medarbetarna på företag i Sverige och Skandinavien använder idag två bildskärmar för att ge ökad produktivitet.

– Kanske är det skönt att samla tankarna i den tysta delen av kontoret, kanske sitter man en hel dag nära företagets konferenscentrum med många människor i rörelse. Friheten är kreativ och värdefull, men när många kan läsa över axeln och se vad man gör, vare sig de är vänligt inställda eller har en helt annan agenda, ställer den också nya krav på medarbetarnas säkerhetstänk.

Flexibel familj

Charlie Stahre nämner känsliga avtalstexter och anbud, HR-avdelningens uppgifter om löner och andra personaluppgifter, samt säljarnas information om kundavtal och aktuella affärer som exempel på arbetsmaterial som används dagligdags på de flesta företag, men inte bör spridas utanför små grupper av berörda medarbetare.

Mycket förenklat innebär tekniken i Sure View att bevakningsvinkeln försämras så att möjligheten för en utomstående betraktare att tillgodogöra sig information på skärmen försvåras betydligt. Funktionen finns tillgänglig i landskapsläget via ett knapptryck. Sure View ingår i HP:s EliteDisplay-familj som erbjuder stor flexibilitet.

– Sure View, eller EliteDisplay E243p, kan till exempel kombineras med EliteDisplay E243d med inbyggd dockningsstation, för bland annat ström- samt data- och videoöverföring. Helheten erbjuder en pånyttfödelse för tvåskärmslösningen, avslutar Charlie Stahre.

Sure View lanserades i januari och finns att beställa från sommaren 2019.

Rekommenderad läsning

Flera Små Rosa Skåp Med Lås
Ett samarbete med F-Secure

Så säkrar Lomma O365

8 jan 2021 digit

Bland fyra miljoner mejl upptäckte Lomma 51 osäkra objekt och 104 osäkra webbadresser. Tack vare F-Secure Cloud Protection för Office 365 har kommunen nu ett avancerat skydd mot virus, trojaner, ransomware och annan avancerad kod.

Hp Datorer 960640
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

Grön it med HP-tjänst

17 nov 2020 digit

Att köpa datorer som tjänst, istället för som produkt, är bra för miljön i flera olika avseenden. HP gör det nu enkelt för företag och organisationer att investera i enheter enligt en product-as-a-service-modell, där man hoppas på en utveckling likt den på mobiler och företagsskrivare. 

Massa Människor Sedda Ovanifrån
video
Ett samarbete med Microsoft

Säker hantering i Härryda

2 nov 2020 säkerhet

Engagerade medarbetare var en nyckelfaktor när Härryda kommun införde Microsoft Identity Manager, mitt i coronapandemin. Resultatet är säkrare, smartare och effektivare identitetshantering.

En Tecknad Hand Som Klickar Mot Gul Bakgrund
video
ett samarbete mellan hp och voister

Klicka säkert med HP

27 okt 2020 säkerhet

Du får ett mejl som du tror är säkert med en bifogad fil som du öppnar. Det skulle du inte ha gjort. Om du hade haft HP Sure Click Advanced hade filen öppnats i ett isolerat fönster och skyddat operativsystem. Det är en av många lösningar i nya HP Proactive Security.

Trend Micro Xdr Smitta
video
Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

Smittspårning för it

22 sep 2020 säkerhet

Nu kan ett enda verktyg skydda din organisation mot attacker. Med hjälp av AI överblickar och skyddar Trend Micro XDR servrar, klienter, moln, mejl och nätverk. 

Print I Molnet
video
ett samarbete mellan hp och voister

Print i molnet

14 aug 2020 digit

Med HP Workpath och att koppla upp din skrivare mot molnet får du fler användningsområden, snabbare dokumentflöden och ökad säkerhet.

Rosa Soffgrupp Mot Gul Bakgrund
video
ett samarbete mellan hp och voister

Jobba hemma med HP

3 jul 2020 digit

Framtidens kontor ska vara så attraktivt att medarbetarna väljer att åka till jobbet. Distansarbete, även efter pandemin, är här för att stanna och kräver it-utrustning som fungerar. Det menar Jenny Gustavsson, produktchef desktop, HP Sverige.

Strand Renthav Havsplast
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

Rent hav blir pc

30 jun 2020 digit

HP har världens mest hållbara pc-portfölj. Det baserar bolaget på flest antal produkter med miljömärkningen EPEAT. Bolagets arbete omfattar bland annat ett hållbart val av material, insamling av havsplast i Haiti och tågtransporter från Kina.

Godis Veritas Data
video
Ett samarbete mellan Veritas och Voister

Säker data med Veritas

26 jun 2020 säkerhet

Allt färre företag klassificerar sin data, det finns en ökad oro för kostnader i molnet och kritisk nertid för it ökar. Det visar en ny undersökning från Veritas. För att komma åt problemen krävs mer kontroll av information och ett ökat fokus på säkerhet.