Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

ett samarbete mellan hp och voister

En smartare it-nyhetssajt

HP:s snabba skydd

Många organisationer saknar fortfarande en krisplan som håller för cyberattacker, men det går att förebygga problemen. Med HP Sure Recover kan både användarna och organisationen snabbt återställa operativsystem som har attackerats. 

Text Anne Hammarskjöld Foto Adobestock 30 augusti 2019 digit

– Det är en fantastisk lösning att kunna göra en ominstallation lokalt och att alltid vara oberoende av operativsystemets status, eftersom omstarten görs på HW-nivå, långt innan ett eventuellt infekterat operativsystem har startat. HP Sure Recover är ännu ett exempel på hur HP jobbar med säkerhet kring hårdvaran, som är den enskilt största säkerhetsrisken, i ett uppkopplat arbetssätt, säger Anna Josefson, produktchef för bärbara datorer på HP.

Omstart på HW-nivå

HP Sure Recover aktiveras från hårdvaruchippet HP End Point Security Controller, som är resultatet av 15 års utvecklingsarbete och har funnits på marknaden i drygt fem år. När det monteras elektriskt separat i systemet är HP End Point Security Controller grunden för datorns Bios-skydd HP Sure Start och nu HP Sure Recover för snabb ominstallation av operativsystemet.

– En användare som till exempel upptäcker skadlig kod i form av krypterad data, behöver bara starta om datorn och trycka F11 så görs ominstallationen lokalt. Med Sure Recover kan det gå så snabbt som några minuter att installera en ny kopia av operativsystemet.

Stärker cyberskyddet

Enligt en rapport från FRA, Försvarets radioanstalt, kommer antalet cyberattacker mot viktiga svenska system att öka samtidigt som de blir allt mer avancerade. World Economic Forum rankar cyberattacker som den största faran för mänskligheten under de närmaste fem åren, efter naturkatastrofer och extremväder.

– Väldigt få organisationer har en krisplan för en bred cyberattack som i praktiken kan drabba tusentals datorer inom vård, skola, industrier och retail för att bara nämna några typer av verksamhet. Hur lång tid kan det ta innan alla är igång igen, och vilka ekonomiska och andra värden står på spel under den tiden.

– Med Sure Recover kan it-avdelningen göra en ominstallation varje natt och varje morgon möter användarna en fräsch image. På så sätt skyddar Sure Recover också förebyggande mot stora cyberattacker.

Även utanför brandväggar

Möjligheten att via End Point Security controller ladda ner en fräsch kopia av organisationens egen image finns inbyggd i alla HP Elite-modeller samt i HP:s kassasystem Elite POS för retailkunder.

Dessutom går det att konfigurera datorn med en separat lokal kopia av imagen vilket gör det ännu snabbare och helt oberoende av trådat nätverk eller brandväggar att göra en ominstallation.

Rekommenderad läsning

en våg håller på att slå över intill en solig strand.jpg
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

Inget brus med HP

17 sep 2018 digit

Nu presenterar HP en viktig pusselbit för smarta, digitala möten. Konferenssystemet HP Elite Slice skalar bort onödigt brus, innebär hög säkerhet och är lätt att använda.

plast-hav-hp-960640.jpg
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

HP skapar hållbart Haiti

15 jan 2019 digit

I HP:s printarbete är hållbarhet A och O. Efter naturkatastrofen på Haiti har bolaget fått 600 personer i arbete och samlat in 12 miljoner plastflaskor som annars kunnat hamna i Karibiska havet. Materialet används nu till företagets bläck- och tonerkassetter.

tjej sitter på marken i stor klänning med två vita hundar i vinterlandskap.jpg
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

HP för kreativa jobb

1 mar 2019 digit

Världens mest kraftfulla delbara dator kommer från HP och heter ZBook x2. Med bluetooth-tangentbord, Dreamcolor-skärm och Wacoms pennteknologi integrerat så låter den bland annat illustratörer och konstnärer maxa sin fulla potential. 

kritiskt-lage-under-operation2.jpg
video
ett samarbete mellan hp och voister

Alla vinner med VR

12 apr 2019 digit

Stadsplanering, industriell produktutveckling och alla typer av utbildning är bara några aktuella användningsområden för VR, virtual reality, som fortfarande är en teknik med framtiden för sig. HP Reverb VR headset gör det enkelt att ta vara på möjligheterna internt eller hos kund.

golden retriever med en tidning i munnen.jpg
video
Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

Minska misstänkta mejl

29 mar 2019 säkerhet

Nätfisket ökade med nästan 300 procent mellan 2017 och 2018 och är det vanligast sättet för hackare att ta sig in i ett företag. Men det finns säkerhetslösningar som skyddar användarna, utan att det påverkar det dagliga arbetet.

två byggarbetare sitter uppe på en stålställning.jpg
video
ett samarbete mellan nutanix och voister

SSAB bygger med Nutanix

15 mar 2019 digit

Enkelt mjukvarugränssnitt och smidiga skalbarsmöjligheter är några av anledningarna till att hela SSAB:s globala it-infrastruktur nu ligger i Nutanix hyperkonvergerade lösningar. På sju stora produktionsorter och drygt 130 säljkontor rapporteras det om förbättringar.

Hp-sureview.jpg
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

Säkraste skärmen från HP

10 maj 2019 säkerhet

I takt med allt fler aktivitetsbaserade kontor ökar också behovet av skydd mot visuell hacking av känslig information. HP Sure View är en extern bildskärm i full storlek med inbyggt sekretessfilter ett knapptryck bort.

komatsuforest960640.jpg
video
Ett samarbete mellan Cisco och Voister

Cisco säkrar skogen

14 nov 2018 digit

Skogsmaskinsföretaget Komatsu Forest har investerat i två hyperkonvergerade datacenter från Cisco. Valet föll på Hyperflex 3.0 med stöd för stretchat kluster och därmed ska säkerheten, skalbarheten och prestandan bli bättre.

chattbot-skapa-egen-eskilstuna.jpg
video
Ett samarbete mellan Microsoft och Voister

Så gör du en chattbot i Azure

15 feb 2019 digit

Eskilstuna kommun har utvecklat en chattbot i Azure som svarar på frågor som tidigare har tagits om hand av servicedesken. Nästa steg är en bot som kan svara på flera språk och ta hand om frågor om bygglov och förskoleplatser.