Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

ett samarbete mellan hp och voister

En smartare it-nyhetssajt

HP:s snabba skydd

Många organisationer saknar fortfarande en krisplan som håller för cyberattacker, men det går att förebygga problemen. Med HP Sure Recover kan både användarna och organisationen snabbt återställa operativsystem som har attackerats. 

Text Anne Hammarskjöld Foto Adobestock 30 augusti 2019 digit

– Det är en fantastisk lösning att kunna göra en ominstallation lokalt och att alltid vara oberoende av operativsystemets status, eftersom omstarten görs på HW-nivå, långt innan ett eventuellt infekterat operativsystem har startat. HP Sure Recover är ännu ett exempel på hur HP jobbar med säkerhet kring hårdvaran, som är den enskilt största säkerhetsrisken, i ett uppkopplat arbetssätt, säger Anna Josefson, produktchef för bärbara datorer på HP.

Omstart på HW-nivå

HP Sure Recover aktiveras från hårdvaruchippet HP End Point Security Controller, som är resultatet av 15 års utvecklingsarbete och har funnits på marknaden i drygt fem år. När det monteras elektriskt separat i systemet är HP End Point Security Controller grunden för datorns Bios-skydd HP Sure Start och nu HP Sure Recover för snabb ominstallation av operativsystemet.

– En användare som till exempel upptäcker skadlig kod i form av krypterad data, behöver bara starta om datorn och trycka F11 så görs ominstallationen lokalt. Med Sure Recover kan det gå så snabbt som några minuter att installera en ny kopia av operativsystemet.

Stärker cyberskyddet

Enligt en rapport från FRA, Försvarets radioanstalt, kommer antalet cyberattacker mot viktiga svenska system att öka samtidigt som de blir allt mer avancerade. World Economic Forum rankar cyberattacker som den största faran för mänskligheten under de närmaste fem åren, efter naturkatastrofer och extremväder.

– Väldigt få organisationer har en krisplan för en bred cyberattack som i praktiken kan drabba tusentals datorer inom vård, skola, industrier och retail för att bara nämna några typer av verksamhet. Hur lång tid kan det ta innan alla är igång igen, och vilka ekonomiska och andra värden står på spel under den tiden.

– Med Sure Recover kan it-avdelningen göra en ominstallation varje natt och varje morgon möter användarna en fräsch image. På så sätt skyddar Sure Recover också förebyggande mot stora cyberattacker.

Även utanför brandväggar

Möjligheten att via End Point Security controller ladda ner en fräsch kopia av organisationens egen image finns inbyggd i alla HP Elite-modeller samt i HP:s kassasystem Elite POS för retailkunder.

Dessutom går det att konfigurera datorn med en separat lokal kopia av imagen vilket gör det ännu snabbare och helt oberoende av trådat nätverk eller brandväggar att göra en ominstallation.

Rekommenderad läsning

gamla och nya hus i kina.jpg
video
ett samarbete mellan hp och voister

HP:s hållbara väg

13 dec 2019 digit

Varje minut levererar HP 100 datorer och 90 skrivare. Med den volymen gör detaljer som materialval, möjligheter till uppgradering och transporter med med tåg en stor skillnad för miljön. Med Trans-Eurasia Railway, som sträcker sig hela vägen från Kina till Tyskland, minskar utsläppen betydligt. 

kvinna sitter med huvudet i skrivbordet och är trött på jobbet med rosa bakgrund.jpg
video
ett samarbete mellan hp och voister

Flexibelt på riktigt

22 jan 2020 digit

När allt fler ska och vill jobba flexibelt behöver arbetsplatsen funka. HP:s senaste USB-C-baserade dockningslösningar fungerar med alla typer av datorer och uppdateras automatiskt på ett säkert sätt. 

bläck i olika färger i vattenlösning.jpg
video
ett samarbete mellan hp och voister

HP skriver hållbart

14 jan 2020 digit

Med 17 miljarder utskrivna sidor om året lär det papperslösa kontoret dröja. HP Pagewide ser till att allt skrivs ut med mindre bläck och minskad elförbrukning.

kvinna-med-hund-jobbar-hemifrån.jpg
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

Workstation på distans

20 mar 2020 digit

Nu kan alla som på jobbet använder en workstation även dra nytta av den kraftfulla datorn på distans. HP Zcentral garanterar 100-procentig prestanda och är en helhetslösning både vad gäller hård- och mjukvara.

killar sitter vid datorer och spelar på en turnering.jpg
video
ett samarbete mellan hp och voister

Snabbare dator med AMD

6 mar 2020 digit

Datorspelsfanatiker har länge uppskattat AMD för bolagets grafikkortsteknik och processorer, men nu finns anledning för alla som är sugna på mer datorkraft på liten yta att spärra upp ögonen. I en mängd av HP:s datorer finns den senaste AMD-tekniken. 

en våg håller på att slå över intill en solig strand.jpg
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

Inget brus med HP

17 sep 2018 digit

Nu presenterar HP en viktig pusselbit för smarta, digitala möten. Konferenssystemet HP Elite Slice skalar bort onödigt brus, innebär hög säkerhet och är lätt att använda.

plast-hav-hp-960640.jpg
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

HP skapar hållbart Haiti

15 jan 2019 digit

I HP:s printarbete är hållbarhet A och O. Efter naturkatastrofen på Haiti har bolaget fått 600 personer i arbete och samlat in 12 miljoner plastflaskor som annars kunnat hamna i Karibiska havet. Materialet används nu till företagets bläck- och tonerkassetter.

tjej sitter på marken i stor klänning med två vita hundar i vinterlandskap.jpg
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

HP för kreativa jobb

1 mar 2019 digit

Världens mest kraftfulla delbara dator kommer från HP och heter ZBook x2. Med bluetooth-tangentbord, Dreamcolor-skärm och Wacoms pennteknologi integrerat så låter den bland annat illustratörer och konstnärer maxa sin fulla potential. 

kritiskt-lage-under-operation2.jpg
video
ett samarbete mellan hp och voister

Alla vinner med VR

12 apr 2019 digit

Stadsplanering, industriell produktutveckling och alla typer av utbildning är bara några aktuella användningsområden för VR, virtual reality, som fortfarande är en teknik med framtiden för sig. HP Reverb VR headset gör det enkelt att ta vara på möjligheterna internt eller hos kund.