Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

ett samarbete mellan hp och voister

En smartare it-nyhetssajt

HP:s snabba skydd

Många organisationer saknar fortfarande en krisplan som håller för cyberattacker, men det går att förebygga problemen. Med HP Sure Recover kan både användarna och organisationen snabbt återställa operativsystem som har attackerats. 

– Det är en fantastisk lösning att kunna göra en ominstallation lokalt och att alltid vara oberoende av operativsystemets status, eftersom omstarten görs på HW-nivå, långt innan ett eventuellt infekterat operativsystem har startat. HP Sure Recover är ännu ett exempel på hur HP jobbar med säkerhet kring hårdvaran, som är den enskilt största säkerhetsrisken, i ett uppkopplat arbetssätt, säger Anna Josefson, produktchef för bärbara datorer på HP.

Omstart på HW-nivå

HP Sure Recover aktiveras från hårdvaruchippet HP End Point Security Controller, som är resultatet av 15 års utvecklingsarbete och har funnits på marknaden i drygt fem år. När det monteras elektriskt separat i systemet är HP End Point Security Controller grunden för datorns Bios-skydd HP Sure Start och nu HP Sure Recover för snabb ominstallation av operativsystemet.

– En användare som till exempel upptäcker skadlig kod i form av krypterad data, behöver bara starta om datorn och trycka F11 så görs ominstallationen lokalt. Med Sure Recover kan det gå så snabbt som några minuter att installera en ny kopia av operativsystemet.

Stärker cyberskyddet

Enligt en rapport från FRA, Försvarets radioanstalt, kommer antalet cyberattacker mot viktiga svenska system att öka samtidigt som de blir allt mer avancerade. World Economic Forum rankar cyberattacker som den största faran för mänskligheten under de närmaste fem åren, efter naturkatastrofer och extremväder.

– Väldigt få organisationer har en krisplan för en bred cyberattack som i praktiken kan drabba tusentals datorer inom vård, skola, industrier och retail för att bara nämna några typer av verksamhet. Hur lång tid kan det ta innan alla är igång igen, och vilka ekonomiska och andra värden står på spel under den tiden.

– Med Sure Recover kan it-avdelningen göra en ominstallation varje natt och varje morgon möter användarna en fräsch image. På så sätt skyddar Sure Recover också förebyggande mot stora cyberattacker.

Även utanför brandväggar

Möjligheten att via End Point Security controller ladda ner en fräsch kopia av organisationens egen image finns inbyggd i alla HP Elite-modeller samt i HP:s kassasystem Elite POS för retailkunder.

Dessutom går det att konfigurera datorn med en separat lokal kopia av imagen vilket gör det ännu snabbare och helt oberoende av trådat nätverk eller brandväggar att göra en ominstallation.

30 augusti 2019 Uppdaterad 1 oktober 2019 Reporter Anne Hammarskjöld digit Foto Adobestock

Rekommenderad läsning

Hp Reverb G2 På Tjej 3
video
Ett samarbete med HP

Maxa VR med HP

29 jan 2021 digit

Utbildning och samarbete i VR minskar utbildningskostnader, sparar tid och är bättre för miljön. Utöver bättre spelupplevelse, vill HP med sin nya generation VR-headset göra tekniken mer tillgänglig för fler verksamheter och användningsområden.  

Hp Datorer 960640
video
Ett samarbete med HP

Grön it med HP-tjänst

17 nov 2020 digit

Att köpa datorer som tjänst, istället för som produkt, är bra för miljön i flera olika avseenden. HP gör det nu enkelt för företag och organisationer att investera i enheter enligt en product-as-a-service-modell, där man hoppas på en utveckling likt den på mobiler och företagsskrivare. 

En Tecknad Hand Som Klickar Mot Gul Bakgrund
video
ett samarbete mellan hp och voister

Klicka säkert med HP

27 okt 2020 säkerhet

Du får ett mejl som du tror är säkert med en bifogad fil som du öppnar. Det skulle du inte ha gjort. Om du hade haft HP Sure Click Advanced hade filen öppnats i ett isolerat fönster och skyddat operativsystem. Det är en av många lösningar i nya HP Proactive Security.

Kvinna På Brygga I Yogaställning Där Hon Står Upp Och Böjer Överkroppen Längs Med Benen
video
Ett samarbete mellan Lenovo och Voister

Först med vikbar skärm

28 aug 2020 digit

Med den nya Thinkpad X-serien lanserar Lenovo vikbara skärmar. Det innebär att datorn kan förvandlas till en läsplatta och blir lättare att hantera. Samtidigt uppgraderas de traditionella Thinkpad X-datorerna med ännu högre säkerhet och hållbarhet.

Print I Molnet
video
ett samarbete mellan hp och voister

Print i molnet

14 aug 2020 digit

Med HP Workpath och att koppla upp din skrivare mot molnet får du fler användningsområden, snabbare dokumentflöden och ökad säkerhet.

Rosa Soffgrupp Mot Gul Bakgrund
video
ett samarbete mellan hp och voister

Jobba hemma med HP

3 jul 2020 digit

Framtidens kontor ska vara så attraktivt att medarbetarna väljer att åka till jobbet. Distansarbete, även efter pandemin, är här för att stanna och kräver it-utrustning som fungerar. Det menar Jenny Gustavsson, produktchef desktop, HP Sverige.

Strand Renthav Havsplast
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

Rent hav blir pc

30 jun 2020 digit

HP har världens mest hållbara pc-portfölj. Det baserar bolaget på flest antal produkter med miljömärkningen EPEAT. Bolagets arbete omfattar bland annat ett hållbart val av material, insamling av havsplast i Haiti och tågtransporter från Kina.

Chili Vit Bakgrund
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

Stark som en ZBook

29 maj 2020 digit

Kreatörer och utvecklare behöver inte längre välja mellan storlek, mobilitet och prestanda. HP:s två nya workstations väger under två kilo och har maximal kraft.

Dödskalleapa
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

HP räddar regnskog

20 maj 2020 digit

Amazonas regnskog och Kinas statsägda skog får nu stöd av HP. Under fem år kommer bolaget att vara med och bidra till en återställning av regnskogen och ett hållbart skogsbruk.