Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan HP och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Inget brus med HP

Nu presenterar HP en viktig pusselbit för smarta, digitala möten. Konferenssystemet HP Elite Slice skalar bort onödigt brus, innebär hög säkerhet och är lätt att använda.

– Parallellt med att allt fler företag anammar öppna kontorslösningar och ett mobilt arbetssätt ser vi idag en stark ökning av digitala möten. De sparar tid, pengar och är bra för miljön men många kan nog hålla med om att de också har nackdelar. Som att det är lätt att glömma bort den som ensam deltar på distans om alla andra sitter i samma fysiska mötesrum. Målet med HP Elite Slice for Meeting Rooms är att digitala möten ska fungera lika enkelt och upplevas på samma sätt som fysiska möten, säger Jenny Gustavsson, produktchef desktop och tjänster på HP Sverige.

Hon beskriver desktoplösningen för konferensrum som den sista pusselbiten i de senaste årens produktutveckling med fokus på samarbete.

Det är många företag som låter besökare som vill koppla upp sig göra det i ett konferensrum, med obevakad tillgång till företagets nätverk.

Jenny Gustavsson , produktchef Desktop och tjänster på HP Sverige

– Idag är alla våra Elite-datorer utrustade med mjukvara för brusreducering som också omfattar mötesdeltagare som inte är HP-användare. De erbjuder också möjligheten att rikta upptaget av mikrofonen och Skype for Business-certifierat som default. Med den kunskap vi har om arbetslivets förändring var det ett naturligt nästa steg att titta på ett lika användarvänligt som tekniskt genomtänkt konferensrumssystem.

Inbyggd säkerhet

Förutom att alla HP-användare kommer att känna sig som hemma är HP Elite Slice också it-avdelningens bästa kompis.

hp-slice-2.jpg

Med HP Elite Slice for Meeting Rooms blir digitala möten enklare för alla.

– Idag är trenden att ansvaret för företagets konferenssystem ligger någon annanstans än hos it-avdelningen, som gärna ser att den tekniken fungerar som allt annat. HP:s lösning blir en del av företagets it-infrastruktur och det innebär bland annat fördelar när det gäller säkerheten, säger Jenny Gustavsson och fortsätter:

– Det är många företag som låter besökare som vill koppla upp sig göra det i ett konferensrum, med obevakad tillgång till företagets nätverk. Det är bara ett exempel på vardagliga säkerhetsrisker i anknytning till konferenssystem. HP Elite Slice är utvecklat enligt samma säkerhetstänk som alla våra produkter och konfigureras på samma sätt. Till exempel kan usb-portarna låsas.

Brobyggare för samarbete

Under våren har HP Elite Slice för Windows 10 med Skype Room Systems testats i Sverige på tre företag från olika branscher. Jenny Gustavsson kan bara vara nöjd med resultatet.

– Lösningen fick genomgående väldigt positiv feedback där enkelheten och säkerhetens framhölls lite extra.

På tal om att den tekniska utvecklingen går fort finns det en generationsklyfta även när det gäller digitala konferenssystem. Ett mycket tydligt attribut gör HPs lösning till en brobyggare mellan olika åldrar och grader av teknikintresse.

– Alla känner igen en HDMI-kabel och vet hur den används. När deltagarna kommer in i konferensrummet ligger den på bordet och det är bara att plugga in sin dator och starta mötet. Om det mot förmodan är ett fysiskt möte är det bara att stoppa in sladden och använda datorn som vanligt. Lösningen gör också konferensrumstelefoner helt överflödiga. Enklare än så här blir det inte, avslutar Jenny Gustavsson.

17 september 2018 Uppdaterad 28 januari 2021 Reporter anne hammarskjöld digit Foto HP, adobestock

Rekommenderad läsning

Jobb Hemifran
ett samarbete med microsoft

Så säkrar Söderhamn

19 feb 2021 digit

När coronapandemin nådde Söderhamn valde många av de kommunanställda att arbeta på distans, vilket ställde nya krav på säker uppkoppling. En pilot av Windows Virtual Desktop innebar en betydligt enklare hantering för it.

Fyra Människor Håller Upp Varsin Färgglad Chattbubbla Framför Ansiktet

Slutchattat i Teams

17 feb 2021 digit

Nu kan du stänga av chattfunktionen under möten för att minimera distraktionen för deltagarna. Det är en lösning som har efterfrågats av många, inte minst av lärare. 

Ett Sminkat Öga
video
Ett samarbete med Lenovo

Lenovos nya skärm

5 feb 2021 digit

Pandemin ställer nya krav på en mobil arbetsplats. Lenovo har utvecklat både datorer och skärmar som fungerar lika bra på hemmakontoret som på din arbetsplats. Dessutom har allt utrustats med den senaste tekniken, bland annat lanseras en skärm som är extra snäll mot ögonen.

Hp Reverb G2 På Tjej 3
video
Ett samarbete med HP

Maxa VR med HP

29 jan 2021 digit

Utbildning och samarbete i VR minskar utbildningskostnader, sparar tid och är bättre för miljön. Utöver bättre spelupplevelse, vill HP med sin nya generation VR-headset göra tekniken mer tillgänglig för fler verksamheter och användningsområden.  

Ett Trevligt Badrum

Dolda fel på video

25 nov 2020 digit

Tidigare krävdes en fysisk kontroll av dolda fel i fastigheter, men nu kan det mesta granskas via ett videomöte. Advokatfirman Sigvardsson i Sundsvall är specialiserad på just dolda fel och kan numera utföra uppdrag över hela landet, varav de flesta via video.

En Pokal Med Massa Konfetti Och Rosa Bakgrund

Bäst på stadsnät

23 sep 2020 digit

Mittnät har utsetts till årets stadsnät. Motiveringen till utnämningen är bland annat förmågan att ta tillvara nio kommuners olikheter och att dela med sig av erfarenheter.

Kvinna På Brygga I Yogaställning Där Hon Står Upp Och Böjer Överkroppen Längs Med Benen
video
Ett samarbete mellan Lenovo och Voister

Först med vikbar skärm

28 aug 2020 digit

Med den nya Thinkpad X-serien lanserar Lenovo vikbara skärmar. Det innebär att datorn kan förvandlas till en läsplatta och blir lättare att hantera. Samtidigt uppgraderas de traditionella Thinkpad X-datorerna med ännu högre säkerhet och hållbarhet.

Dator Kaffe Och Telefon Mot Orange Bakgrund

Samsung i Windows 10

26 aug 2020 digit

I nya Windows 10 kommer de som har en Samsungtelefon att kunna öppna sina appar på datorn. Det är ett steg mot att kunna spegla appar på datorn, något som Microsoft vill arbeta för.

Rosa Soffgrupp Mot Gul Bakgrund
video
ett samarbete mellan hp och voister

Jobba hemma med HP

3 jul 2020 digit

Framtidens kontor ska vara så attraktivt att medarbetarna väljer att åka till jobbet. Distansarbete, även efter pandemin, är här för att stanna och kräver it-utrustning som fungerar. Det menar Jenny Gustavsson, produktchef desktop, HP Sverige.