Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan HP och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Inget brus med HP

Nu presenterar HP en viktig pusselbit för smarta, digitala möten. Konferenssystemet HP Elite Slice skalar bort onödigt brus, innebär hög säkerhet och är lätt att använda.

Text anne hammarskjöld Foto HP, adobestock 17 september 2018 digit

– Parallellt med att allt fler företag anammar öppna kontorslösningar och ett mobilt arbetssätt ser vi idag en stark ökning av digitala möten. De sparar tid, pengar och är bra för miljön men många kan nog hålla med om att de också har nackdelar. Som att det är lätt att glömma bort den som ensam deltar på distans om alla andra sitter i samma fysiska mötesrum. Målet med HP Elite Slice for Meeting Rooms är att digitala möten ska fungera lika enkelt och upplevas på samma sätt som fysiska möten, säger Jenny Gustavsson, produktchef desktop och tjänster på HP Sverige.

Hon beskriver desktoplösningen för konferensrum som den sista pusselbiten i de senaste årens produktutveckling med fokus på samarbete.

Det är många företag som låter besökare som vill koppla upp sig göra det i ett konferensrum, med obevakad tillgång till företagets nätverk.

Jenny Gustavsson , produktchef Desktop och tjänster på HP Sverige

– Idag är alla våra Elite-datorer utrustade med mjukvara för brusreducering som också omfattar mötesdeltagare som inte är HP-användare. De erbjuder också möjligheten att rikta upptaget av mikrofonen och Skype for Business-certifierat som default. Med den kunskap vi har om arbetslivets förändring var det ett naturligt nästa steg att titta på ett lika användarvänligt som tekniskt genomtänkt konferensrumssystem.

Inbyggd säkerhet

Förutom att alla HP-användare kommer att känna sig som hemma är HP Elite Slice också it-avdelningens bästa kompis.

hp-slice-2.jpg

Med HP Elite Slice for Meeting Rooms blir digitala möten enklare för alla.

– Idag är trenden att ansvaret för företagets konferenssystem ligger någon annanstans än hos it-avdelningen, som gärna ser att den tekniken fungerar som allt annat. HP:s lösning blir en del av företagets it-infrastruktur och det innebär bland annat fördelar när det gäller säkerheten, säger Jenny Gustavsson och fortsätter:

– Det är många företag som låter besökare som vill koppla upp sig göra det i ett konferensrum, med obevakad tillgång till företagets nätverk. Det är bara ett exempel på vardagliga säkerhetsrisker i anknytning till konferenssystem. HP Elite Slice är utvecklat enligt samma säkerhetstänk som alla våra produkter och konfigureras på samma sätt. Till exempel kan usb-portarna låsas.

Brobyggare för samarbete

Under våren har HP Elite Slice för Windows 10 med Skype Room Systems testats i Sverige på tre företag från olika branscher. Jenny Gustavsson kan bara vara nöjd med resultatet.

– Lösningen fick genomgående väldigt positiv feedback där enkelheten och säkerhetens framhölls lite extra.

På tal om att den tekniska utvecklingen går fort finns det en generationsklyfta även när det gäller digitala konferenssystem. Ett mycket tydligt attribut gör HPs lösning till en brobyggare mellan olika åldrar och grader av teknikintresse.

– Alla känner igen en HDMI-kabel och vet hur den används. När deltagarna kommer in i konferensrummet ligger den på bordet och det är bara att plugga in sin dator och starta mötet. Om det mot förmodan är ett fysiskt möte är det bara att stoppa in sladden och använda datorn som vanligt. Lösningen gör också konferensrumstelefoner helt överflödiga. Enklare än så här blir det inte, avslutar Jenny Gustavsson.

Rekommenderad läsning

bertman.JPG

Microsoft tar hjälp av användarna

2 jun 2016 digit

Erik Bertman, vice vd på Microsoft Sverige, pratar om företagets utveckling och framtid. Han ser den nuvarande förändringsfasen som en av de mest spännande någonsin i och med bland annat digitaliseringen och Windows 10.  

blogg_Windows10_960x640.jpg

Grattis på ettårsdagen, Windows 10

21 jun 2016 digit

Nu är det ett år sedan Windows 10 släpptes och i juli släpper Microsoft nästa stora uppdatering: Windows 10 Anniversary Update. Här är några av nyheterna.

OurPeople_AZ_Andreas_Holmgren-025_v2_960x640.jpg

AstraZeneca satsar på en enhet

7 nov 2016 digit

De senaste året har AstraZeneca jobbat med implementeringen av en "one device"-strategi. Nu står man redo att rulla ut den senaste iterationen i början av nästa år, och då är det Windows 10 som tar över efter iOS och W7.

Gävle_960x640.jpg

Gävle framtidssäkrar med Windows 10

8 jun 2017 digit

Säkrare och mer användarvänligt – det var två av ledorden som gjorde att Gävle valde att satsa på Windows 10 som plattform för sina närmare 19 000 enheter.

AdobeStock_80882540_2.jpg

Ökad säkerhet för SCB med W10

1 aug 2017 digit

Innan Microsoft ens hade släppt Windows 10 ville Statistiska centralbyrån, SCB, hoppa på tåget för att komma ikapp sin it-roadmap. Nu har man rullat ut det på samtliga datorer och är mycket nöjd med resultatet.

infinityWEBB.jpg video
Ett samarbete mellan NEC och Voister

Öppen plattform i NEC:s kollaborativa enhet

17 okt 2017 digit

Nu introducerar även NEC en kollaborativ enhet. Med plattformen Windows 10 är enheten flexibel och kan anpassas till kundens behov.

bilar-trafik-videomöten-960640.jpg video
Ett samarbete mellan Logitech och Voister

Möten utan stress och köer

8 jun 2018 digit

Logitech vill sänka den tekniska barriären för videomöten genom att fungera ihop med alla olika typer av mjukvara. De ser också mötesformen som något som kan minska utgifterna, stressen och miljöpåverkan. Redan har myndigheter som satsat på digitala möten minskat sina utsläpp tre gånger mer än övriga. 

mountain-native-app-960640.jpg video
Ett samarbete mellan NetApp och Voister

Så gör du en säker molnflytt

30 maj 2018 digit

Många vill ut i molnet men är rädda för att tappa kontrollen över sin data på vägen. NetApp hjälper dig med att säkra och anpassa övergången, oavsett om du väljer Azure, AWS eller Googles moln.

scaniabil-pa-vag.jpg video

Scania i ledning med O365

5 jun 2018 digit

Med koncernens största erfarenhet av O365 och Windows 10 är Scania en ledstjärna inom Volkswagen. Nu jobbar företaget för att med goda exempel förändra arbetssättet bland drygt 30 000 medarbetare.