Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan HP och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Inget brus med HP

Nu presenterar HP en viktig pusselbit för smarta, digitala möten. Konferenssystemet HP Elite Slice skalar bort onödigt brus, innebär hög säkerhet och är lätt att använda.

Text anne hammarskjöld Foto HP, adobestock 17 september 2018 digit

– Parallellt med att allt fler företag anammar öppna kontorslösningar och ett mobilt arbetssätt ser vi idag en stark ökning av digitala möten. De sparar tid, pengar och är bra för miljön men många kan nog hålla med om att de också har nackdelar. Som att det är lätt att glömma bort den som ensam deltar på distans om alla andra sitter i samma fysiska mötesrum. Målet med HP Elite Slice for Meeting Rooms är att digitala möten ska fungera lika enkelt och upplevas på samma sätt som fysiska möten, säger Jenny Gustavsson, produktchef desktop och tjänster på HP Sverige.

Hon beskriver desktoplösningen för konferensrum som den sista pusselbiten i de senaste årens produktutveckling med fokus på samarbete.

Det är många företag som låter besökare som vill koppla upp sig göra det i ett konferensrum, med obevakad tillgång till företagets nätverk.

Jenny Gustavsson , produktchef Desktop och tjänster på HP Sverige

– Idag är alla våra Elite-datorer utrustade med mjukvara för brusreducering som också omfattar mötesdeltagare som inte är HP-användare. De erbjuder också möjligheten att rikta upptaget av mikrofonen och Skype for Business-certifierat som default. Med den kunskap vi har om arbetslivets förändring var det ett naturligt nästa steg att titta på ett lika användarvänligt som tekniskt genomtänkt konferensrumssystem.

Inbyggd säkerhet

Förutom att alla HP-användare kommer att känna sig som hemma är HP Elite Slice också it-avdelningens bästa kompis.

hp-slice-2.jpg

Med HP Elite Slice for Meeting Rooms blir digitala möten enklare för alla.

– Idag är trenden att ansvaret för företagets konferenssystem ligger någon annanstans än hos it-avdelningen, som gärna ser att den tekniken fungerar som allt annat. HP:s lösning blir en del av företagets it-infrastruktur och det innebär bland annat fördelar när det gäller säkerheten, säger Jenny Gustavsson och fortsätter:

– Det är många företag som låter besökare som vill koppla upp sig göra det i ett konferensrum, med obevakad tillgång till företagets nätverk. Det är bara ett exempel på vardagliga säkerhetsrisker i anknytning till konferenssystem. HP Elite Slice är utvecklat enligt samma säkerhetstänk som alla våra produkter och konfigureras på samma sätt. Till exempel kan usb-portarna låsas.

Brobyggare för samarbete

Under våren har HP Elite Slice för Windows 10 med Skype Room Systems testats i Sverige på tre företag från olika branscher. Jenny Gustavsson kan bara vara nöjd med resultatet.

– Lösningen fick genomgående väldigt positiv feedback där enkelheten och säkerhetens framhölls lite extra.

På tal om att den tekniska utvecklingen går fort finns det en generationsklyfta även när det gäller digitala konferenssystem. Ett mycket tydligt attribut gör HPs lösning till en brobyggare mellan olika åldrar och grader av teknikintresse.

– Alla känner igen en HDMI-kabel och vet hur den används. När deltagarna kommer in i konferensrummet ligger den på bordet och det är bara att plugga in sin dator och starta mötet. Om det mot förmodan är ett fysiskt möte är det bara att stoppa in sladden och använda datorn som vanligt. Lösningen gör också konferensrumstelefoner helt överflödiga. Enklare än så här blir det inte, avslutar Jenny Gustavsson.

Rekommenderad läsning

kille gör bakåtvålt i sanden.jpg
video
Ett samarbete mellan Lenovo och Voister

Lekande lätt med Lenovo

25 jun 2019 digit

Fler och fler mötesrum utrustas med lösningar för att kunna sätta upp snabba videomöten. Bekymret är dock att det inte alltid går så fort som man skulle vilja. Det problemet vill Lenovo lösa med sin 100-procentigt Microsoftbaserade Thinksmart Hub 500.

chattbot-skapa-egen-eskilstuna.jpg
video
Ett samarbete mellan Microsoft och Voister

Så gör du en chattbot i Azure

15 feb 2019 digit

Eskilstuna kommun har utvecklat en chattbot i Azure som svarar på frågor som tidigare har tagits om hand av servicedesken. Nästa steg är en bot som kan svara på flera språk och ta hand om frågor om bygglov och förskoleplatser.

tjurfaktare-i-madrid.jpg
Ett samarbete mellan HPE och Voister

Årets molnhändelse i Madrid

2 okt 2018 digit

När världens ledande tekniker, forskare och leverantörer möts på HPE Discover i Madrid den 27-29 november blir dagarna packade med allt från det senaste inom hybridmolnlösningar till hur dataanalys kan förändra livet för alzheimerpatienter. Här möts konkret affärsnytta med framtidsvisioner för svenska företag och organisationer.

kyrka med folk.jpg
video
Ett samarbete mellan Logitech och Voister

Nästa generations videomöten

9 jan 2019 digit

Tiden är mogen för att på allvar använda videomöten. Med nya ansiktssökande kameror och ekoreducerande mickar vill Logitech flytta in smidiga videomöten till de stora konferensrummen med många deltagare. 

skyddhjalmar-pa-rad.jpg

AFA Försäkring väljer O365

28 jan 2019 digit

Med införandet av Office 365 och Windows 10 vill AFA Försäkring erbjuda medarbetare, konsulter och gäster nya möjligheter. Samtidigt får it-avdelningen ett helt annat uppdrag.

bilar-trafik-videomöten-960640.jpg
video
Ett samarbete mellan Logitech och Voister

Möten utan stress och köer

8 jun 2018 digit

Logitech vill sänka den tekniska barriären för videomöten genom att fungera ihop med alla olika typer av mjukvara. De ser också mötesformen som något som kan minska utgifterna, stressen och miljöpåverkan. Redan har myndigheter som satsat på digitala möten minskat sina utsläpp tre gånger mer än övriga. 

mountain-native-app-960640.jpg
video
Ett samarbete mellan NetApp och Voister

Så gör du en säker molnflytt

30 maj 2018 digit

Många vill ut i molnet men är rädda för att tappa kontrollen över sin data på vägen. NetApp hjälper dig med att säkra och anpassa övergången, oavsett om du väljer Azure, AWS eller Googles moln.

sju kids står och tittar i en dator och ler.jpg (1)
video
Ett samarbete mellan Microsoft och Voister

Koda lätt i Windows

12 jun 2018 it i skolan

Med HP:s nya dator Stream får du en elevdator fullt utrustad med Windows 10 Pro i S-mode och en bra grund inför höstens programmering i skolorna. Det menar Fredrik Johansson, gymnasielärare i Ronneby.

en skolkorridor med gula skåp och solljus.jpg
video
ett samarbete mellan hp och voister

HP:s snabba skydd

30 aug 2019 digit

Många organisationer saknar fortfarande en krisplan som håller för cyberattacker, men det går att förebygga problemen. Med HP Sure Recover kan både användarna och organisationen snabbt återställa operativsystem som har attackerats.