Ett samarbete mellan HP och Voister

Säkraste skärmen från HP

I takt med allt fler aktivitetsbaserade kontor ökar också behovet av skydd mot visuell hacking av känslig information. HP Sure View är en extern bildskärm i full storlek med inbyggt sekretessfilter ett knapptryck bort.

– Sure View är världens första externa bildskärm med dynamiskt sekretessfilter, men tekniken har funnits i våra bärbara datorer i ungefär tre år. Det har varit en utmaning att utveckla lösningen från skärmar på 13-14’’ till Sure Views 24’’ och det känns väldigt roligt att kunna presentera den här uppskattade säkerhetslösningen i flera produkter, säger Charlie Stahre, produktchef displays på HP.

Länge har skärmskydd i form av plastfilm varit den vedertagna lösningen för stationära skärmar. Charlie Stahre ser en rad möjliga användningsområden för HP:s inbyggda sekretessfilter när allt fler företag, inte minst i storstadsregionerna, strävar efter att minska sina kontorsytor och utveckla ett aktivitetsbaserat arbetssätt med färre och mer informella arbetsplatser.

– Cirka 40 procent av medarbetarna på företag i Sverige och Skandinavien använder idag två bildskärmar för att ge ökad produktivitet. Sure View är en 24-tums skärm som erbjuder medarbetarna den stora bildskärmens möjlighet till ökad produktivitet, och en sekretesslösning anpassad till ett aktivitetsbaserat arbetssätt.

charlie_hp.jpg

Charlie Stahre är produktchef displays på HP.

Nya möjligheter, nya risker

I en vardag där färre medarbetare vistas på kontoret och ingen har sin fasta arbetsplats, öppnas nya möjligheter att arbeta där man vill och behöver vara. Ett aktivitetsbaserat arbetssätt innebär ett för många helt nytt arbetssätt med stora möjligheter men också en del säkerhetsrisker.

40 procent av medarbetarna på företag i Sverige och Skandinavien använder idag två bildskärmar för att ge ökad produktivitet.

– Kanske är det skönt att samla tankarna i den tysta delen av kontoret, kanske sitter man en hel dag nära företagets konferenscentrum med många människor i rörelse. Friheten är kreativ och värdefull, men när många kan läsa över axeln och se vad man gör, vare sig de är vänligt inställda eller har en helt annan agenda, ställer den också nya krav på medarbetarnas säkerhetstänk.

Flexibel familj

Charlie Stahre nämner känsliga avtalstexter och anbud, HR-avdelningens uppgifter om löner och andra personaluppgifter, samt säljarnas information om kundavtal och aktuella affärer som exempel på arbetsmaterial som används dagligdags på de flesta företag, men inte bör spridas utanför små grupper av berörda medarbetare.

Mycket förenklat innebär tekniken i Sure View att bevakningsvinkeln försämras så att möjligheten för en utomstående betraktare att tillgodogöra sig information på skärmen försvåras betydligt. Funktionen finns tillgänglig i landskapsläget via ett knapptryck. Sure View ingår i HP:s EliteDisplay-familj som erbjuder stor flexibilitet.

– Sure View, eller EliteDisplay E243p, kan till exempel kombineras med EliteDisplay E243d med inbyggd dockningsstation, för bland annat ström- samt data- och videoöverföring. Helheten erbjuder en pånyttfödelse för tvåskärmslösningen, avslutar Charlie Stahre.

Sure View lanserades i januari och finns att beställa från sommaren 2019.

10 maj 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjöldsäkerhetFoto adobestock, hp

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng