Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Nyheter från Dell Tech World

Tydliga erbjudanden som integrerar teknik från hela familjen Dell är några av nyheterna som presenterades under Dell Technologies World. Martin Edquist från Dell Sverige guidar oss igenom årets gigantiska expo i Las Vegas.

Text Elisabeth Nore Foto Fredrik Kron 3 maj 2019 digit

– Jag tycker att den största nyheten är att Dell Technologies, som ju är familjenamnet på alla våra bolag däribland Dell, Dell EMC, VMware, får en alltmer framträdande roll. Vi börjar få lite mer färdigpaketerade tjänster mellan dessa bolag. Ett exempel är Dell Technologies Unified Workspace som kommer ur en integrering mellan VMwares Workspace One och våra klienter, där man får en färdigpaketerad användarupplevelse levererad direkt ur fabrik när man öppnar sin nya dator, säger Martin Edquist, presales manager på Dell Sverige.

Har ni några molnnyheter?

– Ja, de andra stora nyheterna har kretsat kring Dell Technologies Cloud där vi har Dells infrastruktur tillsammans med VMwares molntjänster. Detta kan vi leverera antingen i det publika molnet, i ett privat moln, eller som en hybridtjänst.

– När det kommer till privata och hybrida moln kan vi numera leverera färdigpaketerade Vcloud foundation-tjänster direkt på vår hyperkonvergerade plattform i form av VxRail. Det gör att kunderna får en färdig lösning med ett privat moln som går att ställa upp efter bara några dagars installation.

vxrail.png

VxRail på Dell Technologies World.

Vem riktar sig den här lösningen till?

– Till dem som kanske inte vill lägga ut sin last i det publika molnet, utan som istället skapar en hybrid där man kombinerar privat och publikt. Det är en väldigt populär produkt inom offentlig sektor i Sverige, inte minst tack vare möjligheten att få ett automatiserat privat moln helt i sin egen organisation.

Och när det kommer till datorer?

– Vår nya Latitude-serie, där flaggskeppet är Latitude 7400 2in1. En smidig 14-tumslaptop som kan användas som både laptop och platta, och med 24 timmar batteritid.

dator.png

Latitude 7400 2in1.

Ni har gjort lite namnbyten också?

– Ja, ordet power följer med en hel del av våra produkter, och det gäller även våra nätverksprodukter som vi lanserar under det nya namnet Powerswitch. Vi har samlat hela nätverksfloran under ett nytt namn. Och vår S-serie, våra datacenterswitchar, passar väldigt bra tillsammans med våra övriga lösningar kring hyperkonvergerat och servrar. Där börjar standarden i våra nätverkslösningar definitivt bli 25gb eller 100gb.

powerswitch.png

Powerswitch S Series

– Vi har även en säkerhetslösning som vi kallar Powerprotect. Det är en konvergerad backuplösning med både mjukvara och lagringen för backupen. Den passar utmärkt till virtualiserade miljöer och våra privata molnmiljöer där vi snabbt behöver få igång vårt dataskydd.

powerprotection.png

Powerprotect X400.

Hur arbetar ni med hållbarhet?

– Vi återanvänder havsplast i våra produkter och visar här på mässan upp en stor sköldpaddsskulptur med plast inuti för att symbolisera det.

Rekommenderad läsning

uppsala-kommun.jpg
video

Uppsala väljer VxRail

22 maj 2019 digit

Uppsala automatiserar arbetet för sin it-avdelning med hjälp av VxRail från Dell Technologies. Den hyperkonvergerade lösningen kommer att ge en hög tillförlitlighet och fokus kan istället läggas på att leverera bra välfärd till medborgarna i kommunen. 

barn-med-teknik.jpg

Dags för digital lycka

9 maj 2019 digit

Hur blir vi lyckligare i den digitala tidseran? Det är viktigt att få koll på din idatity, inte vara en teknikmissbrukare och att vi uppfostrar våra barn till att vilja bli ingenjörer. Annars kan vi förlora vår humanitet. Det menar musikern och techentreprenören Will.I.am och Allison Dew, Dell Technologies. 

riddarholmen-fran-luften.jpg
video

Ciscos smarta lokala lösningar

31 jan 2019 digit

Cisco finns där datan är. Det behövs för att snabbare kunna analysera all data som samlas in av IoT, så att it-avdelningen lättare kan stödja verksamheten. Det menar Ylva Fonselius, systemingenjör på Cisco.

tiger-960640.jpg
video

Ett tigersprång för Dell

14 maj 2019 digit

Tätare samarbete inom Dellfamiljen innebär smarta lösningar som gynnar alla kunder och hot inom IoT beror ofta på att säkerheten har varit helt obefintlig. Det menar Jason Shepherd, CTO för IoT och edge computing på Dell Technologies.

Knip-DellEMC.JPG

Så drar alla nytta av all-flash-lagring

16 sep 2016 digit

All-Flash-lagring har gått från att vara en lösning för stora företag till något som alla har nytta av. Björn Knip, lagringsspecialist på Dell EMC och Jonas Emilsson, affärsutvecklare datacenter på Atea, förklarar nyttan.

open-source-dell-emc-stad-960640.jpg

Öppna nätverk för Dell EMC

16 feb 2018 digit

Nätverk har än så länge varit en relativt stängd marknad. Det ska Dell EMC nu ändra på genom en stor open networking-satsning.

folk går på gatan.jpg

Branschens viktigaste frågor 2018

19 jan 2018 ledarskap

Under Atea Partnermöte på torsdagen samlades 250 av de viktigaste it-leverantörerna i Sverige för en gemensam dragning om de största frågorna 2018. Självklart är hållbarhet prio men det finns fler områden.

MG_Rex_160322_5688.jpg

Service utan avbrott

23 maj 2016 digit

I Rådhuset, mitt i Umeå, sjuder det av aktivitet i konferensrum, restauranger och festsalar. Krögarparet Mia och Anders Karlsson lägger sin energi på gästerna, maten och servicen. De behövde en it-lösning som fungerar utan deras inblandning.

martin-edquist-snip-redigerad.jpg
video

Hetaste från Dell Tech World

9 maj 2018 digit

Teknik för vertikal odling, Powermax och VR i olika former var några av nyheterna under Dell Technologies World i Las Vegas. Martin Edquist, Presales Manager, Dell EMC Sverige tog med Voister på en rundtur.