Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Dells nya samarbeten

I en tid av data vill Dell Technologies äga hela ekosystemet och kundresan från edge till core till cloud, vilket ska ske genom ett antal lanseringar och utvidgade samarbeten med VMware och Microsoft. Det klargjorde vd:n Michael Dell under Dell Technologies Worlds första dag.

Text Fredrik Adolfsson Foto Fredrik Kron 30 april 2019 digit

satya-dell-gelsinger.jpg

Satya Nadella, vd på Microsoft, Michael Dell, grundare och vd, Dell Technologies och Pat Gelsinger, vd på VMware under Dell Technologies första keynote.

– Resan som Dell och världen gjort, under de dryga tre decennier som företaget har funnits, är otrolig. Den förväntade livslängden har ökat, ekonomin växer och fattigdomen har minskat och allt detta är bara ett förspel inför vad som komma skall under de kommande 30 åren, säger Michael Dell.

Inte minst för att vi nu går in i en tid där bland annat 3D-printade hus och neurala implantat finns runt hörnet. Denna era är helt baserad och beroende av data och analyser av data, som kommer att förändra i stort sett varje bransch. För att prata mer om detta bjöd han in Jeff Clarke, vice styrelseordförande på Dell, och Pat Gelsinger, vd på VMware, upp på scenen.

I och med dataexplosionen så blir det än viktigare att hantera all information på rätt sätt, och det gör man framöver via det hybrida molnet, menar Jeff Clarke. Det publika och privata måste jobba ihop, nära edge och med låg latens. Därför lanserar Dell tillsammans med VMware nu Dell Technologies Cloud.

 Hela 93 procent av företag använder flera moln och snittföretaget har en arkitektur med fem eller fler moln. Därför är det nu dags för ett bättre moln. Genom att kombinera kraften i VMware och Dell så minskar Dell Technologies Cloud komplexiteten att hantera flera moln och erbjuder en konsekvent infrastruktur över offentliga och privata moln samt edge, oavsett var du befinner dig, säger Jeff Clarke.

Resan som Dell och världen gjort, under de dryga tre decennier som företaget har funnits, är otrolig.

Unified Workspace

Den kommande flodvågen av data lär också förändra hur vi ser på våra jobb, och här ser Dell en potential att ta tillvara på sin plats på marknaden som mjukvaru- och hårdvaruföretag som sköter hela dataresan från edge till core till cloud. Därför, kopplat till den första lanseringen, kommer även en andra, nämligen Unified Workspace.

 Idag arbetar 81 procent emellanåt utanför kontoret, 76 procent gör det på fler än två platser och 52 procent jobbar på fler än tre ställen varje vecka. Det innebär att de behöver flexibilitet, säkerhet och enkelhet, säger Jeff Clarke.

 Unified Workspace integrerar Dells, VMwares och Secureworks lösningar för att hjälpa kunder att kunna arbeta vart som helst, när de vill, och datan är säker hela vägen. Vi implementerar, säkrar och hanterar allt från molnet. Vi tar också hand om alla enheters hela livscykler, säger Pat Gelsinger.

Satya Nadella på scenen

Men det var inte slut på nyheter här. Därefter bjöd Michael Dell och Pat Gelsinger upp Satya Nadella, vd på Microsoft, på scenen. Det gjorde de för att låta Satya berätta om lanseringen av Azure VMware Solutions. Det relativt nya VMware Solutions blir nu helt kompatibelt med Azure.

– Azure VMware Solutions gör att kunderna kan köra inbyggda VMware-baserade arbetsmiljöer i Azure. Kunder kan nu lösa, hantera och säkra program i olika VMware-miljöer och Azure med ett gemensamt operativsystem. Jag är oerhört glad över att kunna ge våra kunder denna multi cloud och hybrid cloud-förmåga, säger Satya Nadella.

På plats i Las Vegas är även Stefan Alariksson, vd på Dell Sverige, och han tyckte att keynoten var beskrivande i vad Dells väg framåt handlar om.

michael-dell.jpg

Michael Dell under keynote på Dell Technologies World, Las Vegas.

 Ur infrastrukturperspektiv knyter vi ihop det som vi talat om ett antal år. Vi kan verkligen snacka om en fulländad digital transformation och det handlar inte om framtiden längre utan det är här och nu.

 Lösningarna Dell Technologies Cloud och Unified Workspace skapar en superspännande kombination som knyter ihop hela den digitala transformationen och vi visar hur vi som enda företag kan styra hela ekosystemet från skrivbordet, till kärnan och vidare upp i molnet.

 Vi visar nu på allvar hur vi integrerar VMwares molnkapacitet med vår infrastruktur, och på riktigt möjliggör en sömlös, kundanpassad integration on och off premise. Utan att användargränssnittet påverkas överhuvudtaget. 

Vad innebär det för svenska kunder?

 Hur man än tittar så hamnar de flesta företag i en hybrid molnuppsättning eftersom man vill kunna individanpassa sin molnstrategi med det offentliga och privata molnet. Då är det viktigt att få en integrerad miljö för hur man ska strukturera det här och nu kan du flexibelt börja var du vill och förfina detta i efterhand utan att ta onödiga risker för verksamheten. I och med att man med Unified Workspace kan lämna över hela livscykelhanteringen så blir det också enklare att gå över tröskeln och våga ta steget eftersom kraven på den administrativa kompetensen minskar, avslutar Stefan Alariksson.

Rekommenderad läsning

folk går på gatan.jpg

Branschens viktigaste frågor 2018

19 jan 2018 ledarskap

Under Atea Partnermöte på torsdagen samlades 250 av de viktigaste it-leverantörerna i Sverige för en gemensam dragning om de största frågorna 2018. Självklart är hållbarhet prio men det finns fler områden.

dell-ljusare.jpg

Teknik som utvecklar människan

1 maj 2018 digit

Fyra sorters transformation och mänsklig utveckling genom teknologi var några av punkterna från Michael Dells inledande keynote under Dell Technologies World. Dessutom hyllades två svenska bolag från scenen.

aerofarm-960640.jpg
video

Dell EMC sår IoT-frön

3 maj 2018 digit

Det amerikanska bolaget Aerofarms använder big data och sensorer för att optimera vertikala odlingar inomhus. Aerofarms togs upp som ett exempel under Dell Technologies World hur teknik och kunskap inom IoT kan användas för att skapa nya affärsmodeller. Kirsten Billhardt, marketing director IoT, berättar om Dells planer framåt. 

flicka sitter och tittar in i en stor ögontestmaskin.jpg
video

Bättre planering med Live Optics

22 maj 2018 digit

Dell EMC:s initiativ Live Optics gör det lättare för it att ha koll på behov och kapacitet. Verktyget är gratis och fortfarande ganska okänt i Sverige. Nu är Live Optics tillgängligt för alla som använder produkter från Dell Technologies-familjen. 

 

folk går över ett övergångställe i en liten fixad cool bild.jpg
video

Första vågen av autonom lagring

23 maj 2018 digit

I takt med att behovet av AI, IoT och ML ökar så kommer även kraven på lagring att växa. Därför lanserar Dell EMC Powermax, som är en plattform som klarar att självläka och självoptimera och är den första nivån av autonom lagring. Det menar Jeff Boudreau, president storage på Dell EMC.

tre lastbilar sedda bakifrån med mycket sten kör i en riktning längs med ett berg2.jpg
video

Bolidens växande datamängd

29 maj 2018 digit

En växande datamängd från sensorer och IoT gör att företags datacenter måste moderniseras och utökas för att kunna hantera allt större datamängder. Det menar Robert Ekberg driftchef på Boliden, som nu planerar för Bolidens uppdaterade datacenter.

tiger-960640.jpg
video

Ett tigersprång för Dell

14 maj 2019 digit

Tätare samarbete inom Dellfamiljen innebär smarta lösningar som gynnar alla kunder och hot inom IoT beror ofta på att säkerheten har varit helt obefintlig. Det menar Jason Shepherd, CTO för IoT och edge computing på Dell Technologies.

delltechworld-plast.jpg
video

Nyheter från Dell Tech World

3 maj 2019 digit

Tydliga erbjudanden som integrerar teknik från hela familjen Dell är några av nyheterna som presenterades under Dell Technologies World. Martin Edquist från Dell Sverige guidar oss igenom årets gigantiska expo i Las Vegas.