Nyheter från Dell Tech World

Tydliga erbjudanden som integrerar teknik från hela familjen Dell är några av nyheterna som presenterades under Dell Technologies World. Martin Edquist från Dell Sverige guidar oss igenom årets gigantiska expo i Las Vegas.

– Jag tycker att den största nyheten är att Dell Technologies, som ju är familjenamnet på alla våra bolag däribland Dell, Dell EMC, VMware, får en alltmer framträdande roll. Vi börjar få lite mer färdigpaketerade tjänster mellan dessa bolag. Ett exempel är Dell Technologies Unified Workspace som kommer ur en integrering mellan VMwares Workspace One och våra klienter, där man får en färdigpaketerad användarupplevelse levererad direkt ur fabrik när man öppnar sin nya dator, säger Martin Edquist, presales manager på Dell Sverige.

Har ni några molnnyheter?

– Ja, de andra stora nyheterna har kretsat kring Dell Technologies Cloud där vi har Dells infrastruktur tillsammans med VMwares molntjänster. Detta kan vi leverera antingen i det publika molnet, i ett privat moln, eller som en hybridtjänst.

– När det kommer till privata och hybrida moln kan vi numera leverera färdigpaketerade Vcloud foundation-tjänster direkt på vår hyperkonvergerade plattform i form av VxRail. Det gör att kunderna får en färdig lösning med ett privat moln som går att ställa upp efter bara några dagars installation.

vxrail.png

VxRail på Dell Technologies World.

Vem riktar sig den här lösningen till?

– Till dem som kanske inte vill lägga ut sin last i det publika molnet, utan som istället skapar en hybrid där man kombinerar privat och publikt. Det är en väldigt populär produkt inom offentlig sektor i Sverige, inte minst tack vare möjligheten att få ett automatiserat privat moln helt i sin egen organisation.

Och när det kommer till datorer?

– Vår nya Latitude-serie, där flaggskeppet är Latitude 7400 2in1. En smidig 14-tumslaptop som kan användas som både laptop och platta, och med 24 timmar batteritid.

dator.png

Latitude 7400 2in1.

Ni har gjort lite namnbyten också?

– Ja, ordet power följer med en hel del av våra produkter, och det gäller även våra nätverksprodukter som vi lanserar under det nya namnet Powerswitch. Vi har samlat hela nätverksfloran under ett nytt namn. Och vår S-serie, våra datacenterswitchar, passar väldigt bra tillsammans med våra övriga lösningar kring hyperkonvergerat och servrar. Där börjar standarden i våra nätverkslösningar definitivt bli 25gb eller 100gb.

powerswitch.png

Powerswitch S Series

– Vi har även en säkerhetslösning som vi kallar Powerprotect. Det är en konvergerad backuplösning med både mjukvara och lagringen för backupen. Den passar utmärkt till virtualiserade miljöer och våra privata molnmiljöer där vi snabbt behöver få igång vårt dataskydd.

powerprotection.png

Powerprotect X400.

Hur arbetar ni med hållbarhet?

– Vi återanvänder havsplast i våra produkter och visar här på mässan upp en stor sköldpaddsskulptur med plast inuti för att symbolisera det.

3 maj 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Elisabeth NoredigitFoto Fredrik Kron

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng