Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

ett samarbete mellan adobe och voister

Enklare med Adobes videoapp

Video är det innehåll på sociala medier som får mest spridning och högst genomslag. För kommunikationsavdelningar med begränsad budget men höga krav på kvalitet finns nu Adobe Premiere Rush, videoredigeringsappen som gör alla till demonregissörer på tre minuter.

– Idag ser vi två stora trender inom företagskommunikation som delvis utmanar varandra. Allt fler företag investerar i en egen inhousebyrå, där det kan vara svårt och dyrt att bygga upp hög kompetens inom film och rörliga medier. Samtidigt ökar intresset för video på webbplatser och i sociala medier, och där sker den stora tillväxten idag, säger Max Hagelstam, solution consultant för Pro Video på Adobe.

Adobes svar på den här utmaningen är videoredigeringsappen Premiere Rush. Appen som lanserades i höstas är ett resultat av grundkällkoden i Premiere Pro, konverterat till ett gränssnitt som är tillgängligt för alla.

Appen kan användas av alla och är utan tvekan det program vi gjort mest användartester på för att vara helt säkra på att vi lyckats.

Mest testade program

Ledstjärnan för Adobe Premiere Rush är just enkelhet och det är ett mål som inte har lämnats åt slumpen.

– Premiere Rush är rätt steg för företag som inte jobbar så mycket med film men vill skapa innehåll med bild och ljud av hög kvalitet som följer deras varumärkesprofil. Appen kan användas av alla och är utan tvekan det program vi gjort mest användartester på för att vara helt säkra på att vi lyckats, säger Max Hagelstam.

– Målet för utvecklingsarbetet har varit att den som aldrig gjort en video förut ska klara det inom tre minuter och utan några instruktioner. Detta med företagets layout och utan övriga konverteringar.

Rörligt med valfrihet

Den tekniska kvaliteten på filmerna ger en stor valfrihet i användningen.

– En medarbetare som till exempel bevakar ett företagsevent som en produktrelease eller en mässa, kan via sin smartphone publicera videon i alla företagets sociala medie-kanaler från Twitter till Linkedin. Sedan är det lika enkelt att skicka materialet via Adobe Creative Cloud för att kanske göra en längre produktion med material från flera kameror.

Google ändrade koden

Adobe Creative Cloud är viktigt för enkelheten med Premiere Rush.

– Synkningen med molnet innebär att du kan flytta materialet från telefonen, till datorn eller en läsplatta och vice versa. Alla ändringar som sparas i molnet följer med automatiskt till nästa enhet. Adobe Rush erbjuder också färg- och ljudjustering samt integration med Adobe Stock och redigerbara motion graphics-mallar.

Adobe Premiere Rush fungerar idag i IOS, Windows och släpps mycket snart för Android.

– Google har skrivit om sin Androidkod för Premiere Rush. Det har aldrig hänt förut och säger mycket om Googles tro på appen, avslutar Max Hagelstam.

26 april 2019 Uppdaterad 14 maj 2019 Reporter anne hammarskjöld digit Foto adobestock

Rekommenderad läsning

Skor Ung O Äldre
video
Ett samarbete mellan Lenovo och Voister

En Lenovo för hela skoltiden

5 okt 2020 it i skolan

Med Lenovo 10e Chromebook Tablet ska elever kunna använda en och samma enhet genom hela förskolan, lågstadiet och högstadiet. Prestanda, stryktålighet och hållbarhet är tre nyckelord. 

Kvinna På Brygga I Yogaställning Där Hon Står Upp Och Böjer Överkroppen Längs Med Benen
video
Ett samarbete mellan Lenovo och Voister

Först med vikbar skärm

28 aug 2020 digit

Med den nya Thinkpad X-serien lanserar Lenovo vikbara skärmar. Det innebär att datorn kan förvandlas till en läsplatta och blir lättare att hantera. Samtidigt uppgraderas de traditionella Thinkpad X-datorerna med ännu högre säkerhet och hållbarhet.

Facebooklogga På En Telefon

Fortsätter hemma

11 aug 2020 digit

Facebooks medarbetare har möjlighet att arbeta hemifrån till minst juli 2021. Arbetsgivaren ger de anställda 1 000 dollar för att handla kontorsprylar till hemmet.

gem och häftstift i glada färger.jpg
video
ett samarbete mellan Microsoft och Voister

AJ:s agila arbete

27 apr 2020 digit

Med Power BI får AJ Produkter bättre koll på lönsamhet, nyckeltal och affärer. Det menar Johan Petersson, CIO på AJ Produkter.

ljusa blommor på en äng.jpg
video
Ett samarbete mellan Lenovo och Voister

Kompensera med Lenovo

17 apr 2020 digit

För varje produkt finns ett unikt serienummer som klimatkompenseras och bidrar till vindkraftverk i Bulgarien och Kina. Lenovos projekt CO­2 Compensation Services startade som ett nordiskt initiativ och lanseras nu i hela världen. 

coronaviruset mot vit bakgrund.jpg

Vaccin med superdator

24 mar 2020 digit

Tillsammans med den amerikanska staten ställer IBM sin datorkraft till förfogande i jakten på vaccin och medicin mot det nya coronaviruset. Även Microsoft och Google ingår i det nystartade konsortiet.

kvinna-med-hund-jobbar-hemifrån.jpg
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

Workstation på distans

20 mar 2020 digit

Nu kan alla som på jobbet använder en workstation även dra nytta av den kraftfulla datorn på distans. HP Zcentral garanterar 100-procentig prestanda och är en helhetslösning både vad gäller hård- och mjukvara.

killar sitter vid datorer och spelar på en turnering.jpg
video
ett samarbete mellan hp och voister

Snabbare dator med AMD

6 mar 2020 digit

Datorspelsfanatiker har länge uppskattat AMD för bolagets grafikkortsteknik och processorer, men nu finns anledning för alla som är sugna på mer datorkraft på liten yta att spärra upp ögonen. I en mängd av HP:s datorer finns den senaste AMD-tekniken. 

två resväskor på en flygplats med ett flygplaan i bakgrunden.jpg
video
ett samarbete mellan cisco och voister

Flyg med wifi 6

3 mar 2020 digit

Företag och organisationer har börjat anamma wifi 6-tekniken och samtidigt anpassas allt fler klienter för nästa generations nätverk. Med kortare svarstider och bättre applikationsupplevelse kommer flygplatser och shoppingcenter tjäna på att växla upp sina nät.