Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

ett samarbete mellan adobe och voister

En smartare it-nyhetssajt

Enklare med Adobes videoapp

Video är det innehåll på sociala medier som får mest spridning och högst genomslag. För kommunikationsavdelningar med begränsad budget men höga krav på kvalitet finns nu Adobe Premiere Rush, videoredigeringsappen som gör alla till demonregissörer på tre minuter.

Text anne hammarskjöld Foto adobestock 26 april 2019 digit

– Idag ser vi två stora trender inom företagskommunikation som delvis utmanar varandra. Allt fler företag investerar i en egen inhousebyrå, där det kan vara svårt och dyrt att bygga upp hög kompetens inom film och rörliga medier. Samtidigt ökar intresset för video på webbplatser och i sociala medier, och där sker den stora tillväxten idag, säger Max Hagelstam, solution consultant för Pro Video på Adobe.

Adobes svar på den här utmaningen är videoredigeringsappen Premiere Rush. Appen som lanserades i höstas är ett resultat av grundkällkoden i Premiere Pro, konverterat till ett gränssnitt som är tillgängligt för alla.

Appen kan användas av alla och är utan tvekan det program vi gjort mest användartester på för att vara helt säkra på att vi lyckats.

Mest testade program

Ledstjärnan för Adobe Premiere Rush är just enkelhet och det är ett mål som inte har lämnats åt slumpen.

– Premiere Rush är rätt steg för företag som inte jobbar så mycket med film men vill skapa innehåll med bild och ljud av hög kvalitet som följer deras varumärkesprofil. Appen kan användas av alla och är utan tvekan det program vi gjort mest användartester på för att vara helt säkra på att vi lyckats, säger Max Hagelstam.

– Målet för utvecklingsarbetet har varit att den som aldrig gjort en video förut ska klara det inom tre minuter och utan några instruktioner. Detta med företagets layout och utan övriga konverteringar.

Rörligt med valfrihet

Den tekniska kvaliteten på filmerna ger en stor valfrihet i användningen.

– En medarbetare som till exempel bevakar ett företagsevent som en produktrelease eller en mässa, kan via sin smartphone publicera videon i alla företagets sociala medie-kanaler från Twitter till Linkedin. Sedan är det lika enkelt att skicka materialet via Adobe Creative Cloud för att kanske göra en längre produktion med material från flera kameror.

Google ändrade koden

Adobe Creative Cloud är viktigt för enkelheten med Premiere Rush.

– Synkningen med molnet innebär att du kan flytta materialet från telefonen, till datorn eller en läsplatta och vice versa. Alla ändringar som sparas i molnet följer med automatiskt till nästa enhet. Adobe Rush erbjuder också färg- och ljudjustering samt integration med Adobe Stock och redigerbara motion graphics-mallar.

Adobe Premiere Rush fungerar idag i IOS, Windows och släpps mycket snart för Android.

– Google har skrivit om sin Androidkod för Premiere Rush. Det har aldrig hänt förut och säger mycket om Googles tro på appen, avslutar Max Hagelstam.

Rekommenderad läsning

mountain-native-app-960640.jpg
video
Ett samarbete mellan NetApp och Voister

Så gör du en säker molnflytt

30 maj 2018 digit

Många vill ut i molnet men är rädda för att tappa kontrollen över sin data på vägen. NetApp hjälper dig med att säkra och anpassa övergången, oavsett om du väljer Azure, AWS eller Googles moln.

unga personer sitter på en rad och tittar i var sin padda.jpg
Ett samarbete mellan Google och Voister

Helsingborg väljer Google

6 apr 2018 it i skolan

Att uppmuntra till samarbete och i realtid följa elevernas arbete är några av de stora fördelarna med Googles verktyg för skolan. Det menar Eva Svensson, lärare och forskare inom digitalisering.

flen-tågstation-960640.jpg
video

Flen väljer Googles moln

19 apr 2018 digit

Säkert, mobilt och sömlöst. För Flens kommun finns det bara fördelar med molnet och Google blev det självklara valet.

flygtaxi från kitty hawk i luften.jpg

Har du beställt taxi?

20 mar 2018 digit

Google-medgrundaren Larry Page har med sitt företag Kitty Hawk lite i hemlighet utvecklat vad som kan bli världens första autonoma flygtaxi.

bilar-trafik-videomöten-960640.jpg
video
Ett samarbete mellan Logitech och Voister

Möten utan stress och köer

8 jun 2018 digit

Logitech vill sänka den tekniska barriären för videomöten genom att fungera ihop med alla olika typer av mjukvara. De ser också mötesformen som något som kan minska utgifterna, stressen och miljöpåverkan. Redan har myndigheter som satsat på digitala möten minskat sina utsläpp tre gånger mer än övriga. 

Skåne-unikom-citrix-960640.jpg
Ett samarbete mellan Citrix och Voister

Citrix säkrar Unikoms appar

29 aug 2018 digit

Unikom har investerat i Citrix Netscaler SDX, en plattform för applikationsleverans som ska öka deras mobilitet och säkra deras appar i en allt mer flexibel och hotfull omvärld. 

två fåglar på en gren.jpg
video
Ett samarbete mellan Logitech och Voister

Nu flyger Astra Zeneca mindre

3 okt 2018 digit

Läkemedelsjätten Astra Zeneca har lyckats skära ner på sina flygresor tack vare sin satsning på interna videomöten. Nästa steg är att öppna upp för liknande lösningar gentemot kunder.

bebis-som-surfar.jpg

Så surfar spädbarn

3 okt 2018 digit

Det digitala utanförskapet fortsätter minska i takt med att allt fler äldre kopplar upp sig. Samtidigt som Netflix och andra betaltjänster har blivit en del av vardagen tappar vi förtroende för Google och Facebook. Det visar årets upplaga av Svenskarna och internet.

en våg håller på att slå över intill en solig strand.jpg
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

Inget brus med HP

17 sep 2018 digit

Nu presenterar HP en viktig pusselbit för smarta, digitala möten. Konferenssystemet HP Elite Slice skalar bort onödigt brus, innebär hög säkerhet och är lätt att använda.