ett samarbete mellan adobe och voister

Enklare med Adobes videoapp

Video är det innehåll på sociala medier som får mest spridning och högst genomslag. För kommunikationsavdelningar med begränsad budget men höga krav på kvalitet finns nu Adobe Premiere Rush, videoredigeringsappen som gör alla till demonregissörer på tre minuter.

– Idag ser vi två stora trender inom företagskommunikation som delvis utmanar varandra. Allt fler företag investerar i en egen inhousebyrå, där det kan vara svårt och dyrt att bygga upp hög kompetens inom film och rörliga medier. Samtidigt ökar intresset för video på webbplatser och i sociala medier, och där sker den stora tillväxten idag, säger Max Hagelstam, solution consultant för Pro Video på Adobe.

Adobes svar på den här utmaningen är videoredigeringsappen Premiere Rush. Appen som lanserades i höstas är ett resultat av grundkällkoden i Premiere Pro, konverterat till ett gränssnitt som är tillgängligt för alla.

Appen kan användas av alla och är utan tvekan det program vi gjort mest användartester på för att vara helt säkra på att vi lyckats.

Mest testade program

Ledstjärnan för Adobe Premiere Rush är just enkelhet och det är ett mål som inte har lämnats åt slumpen.

– Premiere Rush är rätt steg för företag som inte jobbar så mycket med film men vill skapa innehåll med bild och ljud av hög kvalitet som följer deras varumärkesprofil. Appen kan användas av alla och är utan tvekan det program vi gjort mest användartester på för att vara helt säkra på att vi lyckats, säger Max Hagelstam.

– Målet för utvecklingsarbetet har varit att den som aldrig gjort en video förut ska klara det inom tre minuter och utan några instruktioner. Detta med företagets layout och utan övriga konverteringar.

Rörligt med valfrihet

Den tekniska kvaliteten på filmerna ger en stor valfrihet i användningen.

– En medarbetare som till exempel bevakar ett företagsevent som en produktrelease eller en mässa, kan via sin smartphone publicera videon i alla företagets sociala medie-kanaler från Twitter till Linkedin. Sedan är det lika enkelt att skicka materialet via Adobe Creative Cloud för att kanske göra en längre produktion med material från flera kameror.

Google ändrade koden

Adobe Creative Cloud är viktigt för enkelheten med Premiere Rush.

– Synkningen med molnet innebär att du kan flytta materialet från telefonen, till datorn eller en läsplatta och vice versa. Alla ändringar som sparas i molnet följer med automatiskt till nästa enhet. Adobe Rush erbjuder också färg- och ljudjustering samt integration med Adobe Stock och redigerbara motion graphics-mallar.

Adobe Premiere Rush fungerar idag i IOS, Windows och släpps mycket snart för Android.

– Google har skrivit om sin Androidkod för Premiere Rush. Det har aldrig hänt förut och säger mycket om Googles tro på appen, avslutar Max Hagelstam.

26 april 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjölddigitFoto adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng