Dells nya samarbeten

satya-dell-gelsinger.jpg

Satya Nadella, vd på Microsoft, Michael Dell, grundare och vd, Dell Technologies och Pat Gelsinger, vd på VMware under Dell Technologies första keynote.

I en tid av data vill Dell Technologies äga hela ekosystemet och kundresan från edge till core till cloud, vilket ska ske genom ett antal lanseringar och utvidgade samarbeten med VMware och Microsoft. Det klargjorde vd:n Michael Dell under Dell Technologies Worlds första dag.

– Resan som Dell och världen gjort, under de dryga tre decennier som företaget har funnits, är otrolig. Den förväntade livslängden har ökat, ekonomin växer och fattigdomen har minskat och allt detta är bara ett förspel inför vad som komma skall under de kommande 30 åren, säger Michael Dell.

Inte minst för att vi nu går in i en tid där bland annat 3D-printade hus och neurala implantat finns runt hörnet. Denna era är helt baserad och beroende av data och analyser av data, som kommer att förändra i stort sett varje bransch. För att prata mer om detta bjöd han in Jeff Clarke, vice styrelseordförande på Dell, och Pat Gelsinger, vd på VMware, upp på scenen.

I och med dataexplosionen så blir det än viktigare att hantera all information på rätt sätt, och det gör man framöver via det hybrida molnet, menar Jeff Clarke. Det publika och privata måste jobba ihop, nära edge och med låg latens. Därför lanserar Dell tillsammans med VMware nu Dell Technologies Cloud.

 Hela 93 procent av företag använder flera moln och snittföretaget har en arkitektur med fem eller fler moln. Därför är det nu dags för ett bättre moln. Genom att kombinera kraften i VMware och Dell så minskar Dell Technologies Cloud komplexiteten att hantera flera moln och erbjuder en konsekvent infrastruktur över offentliga och privata moln samt edge, oavsett var du befinner dig, säger Jeff Clarke.

Resan som Dell och världen gjort, under de dryga tre decennier som företaget har funnits, är otrolig.

Unified Workspace

Den kommande flodvågen av data lär också förändra hur vi ser på våra jobb, och här ser Dell en potential att ta tillvara på sin plats på marknaden som mjukvaru- och hårdvaruföretag som sköter hela dataresan från edge till core till cloud. Därför, kopplat till den första lanseringen, kommer även en andra, nämligen Unified Workspace.

 Idag arbetar 81 procent emellanåt utanför kontoret, 76 procent gör det på fler än två platser och 52 procent jobbar på fler än tre ställen varje vecka. Det innebär att de behöver flexibilitet, säkerhet och enkelhet, säger Jeff Clarke.

 Unified Workspace integrerar Dells, VMwares och Secureworks lösningar för att hjälpa kunder att kunna arbeta vart som helst, när de vill, och datan är säker hela vägen. Vi implementerar, säkrar och hanterar allt från molnet. Vi tar också hand om alla enheters hela livscykler, säger Pat Gelsinger.

Satya Nadella på scenen

Men det var inte slut på nyheter här. Därefter bjöd Michael Dell och Pat Gelsinger upp Satya Nadella, vd på Microsoft, på scenen. Det gjorde de för att låta Satya berätta om lanseringen av Azure VMware Solutions. Det relativt nya VMware Solutions blir nu helt kompatibelt med Azure.

– Azure VMware Solutions gör att kunderna kan köra inbyggda VMware-baserade arbetsmiljöer i Azure. Kunder kan nu lösa, hantera och säkra program i olika VMware-miljöer och Azure med ett gemensamt operativsystem. Jag är oerhört glad över att kunna ge våra kunder denna multi cloud och hybrid cloud-förmåga, säger Satya Nadella.

På plats i Las Vegas är även Stefan Alariksson, vd på Dell Sverige, och han tyckte att keynoten var beskrivande i vad Dells väg framåt handlar om.

michael-dell.jpg

Michael Dell under keynote på Dell Technologies World, Las Vegas.

 Ur infrastrukturperspektiv knyter vi ihop det som vi talat om ett antal år. Vi kan verkligen snacka om en fulländad digital transformation och det handlar inte om framtiden längre utan det är här och nu.

 Lösningarna Dell Technologies Cloud och Unified Workspace skapar en superspännande kombination som knyter ihop hela den digitala transformationen och vi visar hur vi som enda företag kan styra hela ekosystemet från skrivbordet, till kärnan och vidare upp i molnet.

 Vi visar nu på allvar hur vi integrerar VMwares molnkapacitet med vår infrastruktur, och på riktigt möjliggör en sömlös, kundanpassad integration on och off premise. Utan att användargränssnittet påverkas överhuvudtaget. 

Vad innebär det för svenska kunder?

 Hur man än tittar så hamnar de flesta företag i en hybrid molnuppsättning eftersom man vill kunna individanpassa sin molnstrategi med det offentliga och privata molnet. Då är det viktigt att få en integrerad miljö för hur man ska strukturera det här och nu kan du flexibelt börja var du vill och förfina detta i efterhand utan att ta onödiga risker för verksamheten. I och med att man med Unified Workspace kan lämna över hela livscykelhanteringen så blir det också enklare att gå över tröskeln och våga ta steget eftersom kraven på den administrativa kompetensen minskar, avslutar Stefan Alariksson.

30 april 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Fredrik Kron

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng