Smartare mat hem

rött kylskåp.jpg (1)

Ett kylt leveransskåp för utomhusbruk testas nu av utvalda kunder i Helsingborgsområdet. Med tjänsten E-drop blir Coop den första livsmedelskedjan som erbjuder hemleveranser med intakt kyl- och fryskedja utan att kunden behöver vara hemma och ta emot.

– Vi ser en fortsatt kraftig tillväxt av dagligvaruförsäljningen online och arbetar intensivt med att skapa ännu fler mervärden för våra kunder. Utvecklingen av kanalens erbjudande samt den breddade kundbasen ökar även förväntan att vi som leverantör anpassar oss efter kundens vardag och erbjuder leveranslösningar som är mer flexibla än dagens. För att fortsätta stärka vår roll som en dagligvaruleverantör i framkant är det viktigt för oss att testa nya tjänster och lösningar som svarar upp till kundernas förväntningar och behov, säger Niklas Zeitlin, operativ chef på Coop Online.

Genom att scanna leveransens streckkod öppnar transportören enkelt skåpet som har en kyld yta för fyra kassar och ett frysfack. Kunden hämtar sina varor genom ett knapptryck i appen och får sedan den automatiska frågan om kylan i skåpet ska stängas av i väntan på nästa leverans.

Bättre för miljön

Förutom kundnyttan med obevakade hemleveranser innebär E-drop nya möjligheter att planera smartare rutter, undvika rusningstrafik och skona miljön.

– Tänk när varje bostadsområde kan få en samlad leverans, det skulle reducera transporterna i samhället enormt. Med den ökande e-handeln tror vi att denna typ av tjänst är en förutsättning både för konsumenten och för att logistikflödena ska fungera, säger Susanne Hjorthagen, ansvarig för E-drop på Nowaste Logistics.

Källa: Coop

7 mars 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjölddigitFoto adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng