Snacka mat med Monica

man pratar med ica-botten monica vid en kyl.jpg

ICA har utvecklat en smart chattbot som blir din nya assistent i köket. Tanken är att botten ska inspirera dig till inköp och i din matlagning.

– Genom lanseringen av Google Assistent på svenska kan lokala varumärken bygga relationer med sina kunder på ett engagerande och interaktivt sätt. Vi är glada över att kunna lansera med ICA:s integration tillgänglig från start som vi hoppas och tror kommer bli mycket uppskattat av användarna, säger Magnus Friberg, partneransvarig för Google Assistent i Sverige, i ett pressmeddelande.

Röststyrningen får bara större och större betydelse i våra liv. Den ICA-utvecklade botten vid namn Monica är en del av Googles rösstyrningsprogramvara Google Assistent, och aktiveras så fort du säger: ”OK, Google: låt mig prata med ICA”.

Den är utvecklat i ICA:s innovationshubb ICAx och kan hjälpa dig när du öppnar din kyl, då du helt enkelt berättar för henne vad du saknar och vad du skulle behöva handla. Dessutom blir hon smartare och smartare ju mer du pratar med henne, och är på intet sätt färdigutvecklad.

– Vi är mitt uppe i ett intensivt utvecklingsarbete för att kunna erbjuda ännu fler roliga och användbara funktioner. Monica är en reklamkaraktär som tillsammans med sin man Icander fanns med i ICAs marknadsföring under 70-talet. Det känns spännande att hon kommer till tals igen i röststyrningens era, säger Samuel Young, ansvarig för innovationshubben ICAx.

Källa: ICA

16 augusti 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LeffletrdigitFoto ICA

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng