Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

W10 för Region Skåne

malmo-960640.jpg

Region Skåne rullar ut Windows 10 till 36 000 klienter och jobbar parallellt med projektet Skånes Digitala Vårdsystem. Båda delarna kommer att förändra regionens sätt att arbeta produktivt. 

– Projektet Skånes Digitala Vårdsystem kommer att förändra vårt sätt att arbeta i grunden och då behöver vi förlita oss på framtidens teknik. Mest troligt så behöver vi ytterligare teknik som stöttar nya och förändrade arbetssätt på Region Skåne, säger Carl Finnskog, systemansvarig it-arbetsplats på Region Skåne. 

W10 till 36 000 klienter

Intresset kring modern desktop beror också på att Region Skåne just nu håller på med en stor Windows 10-utrullning och i september 2019 ska skiftet vara fulländat.

 Allt kring Microsoft och produktivitet är intressant. Det är bra att veta hur Microsoft tänker på sikt, och där fick jag under Microsoft Ignite i höstas vissa förtydliganden på att en hel del kommer att förändras. Vi kommer att behöva förändra hela vår hantering av Office-sviten till exempel. Därför har jag initierat en uppgradering till Office 365 Pro Plus i regionen.

Utforskar inlogg med biometri

Produktivitet i all ära, men den får aldrig komma till på bekostnad av säkerheten. På det området tycker han att Microsofts tankar kring en framtid utan lösenord är intressant. Detta kan skapa utmaningar för dem, men det är bra att få på pränt att det är så Microsoft ser på världen, menar Carl Finnskog. 

Det är uppenbart att Microsoft ser tjänster inom software as a service, SaaS, som framtiden.

Carl Finnskog

– Vi håller just nu på att sätta upp en infrastruktur och skruva ihop det tekniska för att kunna logga in med biometri genom Windows Hello For Business. Det kanske inte går överallt i vår verksamhet, men på vissa ställen. Detta håller vi på att utreda nu, men vi har inte hunnit utvärdera det i verkligheten än.

 Det är också uppenbart att Microsoft ser tjänster inom software as a service, SaaS, som framtiden. Därför blir det min utmaning att sprida detta internt och övertyga alla kollegor att om vi ska investera i nya lösningar som fungerar med SaaS.

19 februari 2019 Uppdaterad 6 mars 2019 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Rekommenderad läsning

Folk På Stan Telia Anonymdata

Telias data planerar samhället

17 mar 2021 digit

Telia använder anonymiserad data för samhällsplanering. Datan hjälper kommuner att bli mer hållbara och ger en koll på hur befolkningen följer restriktioner under pandemin. 

Flera Små Rosa Skåp Med Lås
video
Ett samarbete med F-Secure

Så säkrar Lomma O365

8 jan 2021 digit

Bland fyra miljoner mejl upptäckte Lomma 51 osäkra objekt och 104 osäkra webbadresser. Tack vare F-Secure Cloud Protection för Office 365 har kommunen nu ett avancerat skydd mot virus, trojaner, ransomware och annan avancerad kod.

Flygbild Över Autobahn

Digital EU-snabbväg

15 dec 2020 digit

En ny sajt ska underlätta för både företag och privatpersoner i EU att hitta utföra ärenden och hitta information digitalt inom hela EU. I Sverige har DIGG hjälpt 60 svenska myndigheter att ansluta sig till youreurope.eu.

En Gifraffs Huvud Sticker Upp Bland Molnen

Nyheter i Azure

4 nov 2020 digit

Microsoft Azure växer och nu är det möjligt att via en utvecklad version av Arc, få tillgång till molntjänstens alla smarta och säkra funktioner, oavsett var de finns. Samtidigt förenklar Microsoft för de som vill bygga tjänster i containrar med Github eller lösningar i Appservices.

Fem Svenska Flaggor Hissade

Årets AI-svenskar

3 nov 2020 digit

En överläkare, en rådgivare, en AI-chef och två professorer. De är alla nominerade till Årets AI-svensk 2020.

En Pokal Med Massa Konfetti Och Rosa Bakgrund

Bäst på stadsnät

23 sep 2020 digit

Mittnät har utsetts till årets stadsnät. Motiveringen till utnämningen är bland annat förmågan att ta tillvara nio kommuners olikheter och att dela med sig av erfarenheter.

En Grön Och Lila Kålplanta

Smart it för odling

16 sep 2020 digit

Ett hållbart lantbruk behöver automatisering och robotar. Det menar Joakim Stehn, it-chef på Sydgrönt, som även vill utöka spårbarheten av grödorna.

Mysig Gata I Lund

Drönare scannar Lund

4 sep 2020 digit

Lunds kommunala fastighetsbolag anlitar drönare i jakten på att få koll på fastigheternas status. Datan ska användas i samband med kommande renoveringar. 

Malmö Civic Lab

Labbet gör Malmö smart

24 aug 2020 digit

Med hjälp av Malmö Civic lab får stadens hemlösa snabbare ett boende och ansökningsprocesserna för SFI sker numera automatiserat. Labbet innebär dessutom att kommunen minskar sina kostnader med miljontals kronor.