Nya Microsoft lanseras

några av de nya ikonerna från microsoft.jpg

Microsoft Office-paketets ikoner har fått en ny stil för att spegla den moln- och plattformsoberoende resa bolaget befinner sig på.

Sedan 2003 har Office-ikonerna ändrats fyra gånger och den nya designen blir den första på fem år. Ikonerna får en främre del till vänster där de välkända bokstäverna, W för Word, X för Excel och så vidare och syns i förminskad form.

Bakom bokstaven har ordbehandlingsdokumentet ersatts med rader i olika blåa nyanser, medan Excel-rutorna kommer i nyanser av grönt.

– Vi kopplade loss bokstaven från symbolen så att dessa kan paras ihop eller separeras. På så sätt behåller vi får förtrolighet samtidigt som vi betonar enkelheten inuti appen. Det skänker även ett visst djup som ger nya möjligheter i 3D-kontexter, förklarar Jon Friedman, Head of Microsoft Office design, på medium.com

Tanken är att de nya ikonerna ska spegla hur Microsoft Office har utvecklats de senaste åren, när bolaget har tagit nya kliv för att passa på flera sorters plattformar och där programmen i sig har utrustats med AI-teknik för att underlätta för användaren.

wordikonerna.jpg

Den nya desginen är tänkt att lanseras i början av 2019.

3 januari 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Microsoft

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng