W10 för Region Skåne

malmo-960640.jpg

Region Skåne rullar ut Windows 10 till 36 000 klienter och jobbar parallellt med projektet Skånes Digitala Vårdsystem. Båda delarna kommer att förändra regionens sätt att arbeta produktivt. 

– Projektet Skånes Digitala Vårdsystem kommer att förändra vårt sätt att arbeta i grunden och då behöver vi förlita oss på framtidens teknik. Mest troligt så behöver vi ytterligare teknik som stöttar nya och förändrade arbetssätt på Region Skåne, säger Carl Finnskog, systemansvarig it-arbetsplats på Region Skåne. 

W10 till 36 000 klienter

Intresset kring modern desktop beror också på att Region Skåne just nu håller på med en stor Windows 10-utrullning och i september 2019 ska skiftet vara fulländat.

 Allt kring Microsoft och produktivitet är intressant. Det är bra att veta hur Microsoft tänker på sikt, och där fick jag under Microsoft Ignite i höstas vissa förtydliganden på att en hel del kommer att förändras. Vi kommer att behöva förändra hela vår hantering av Office-sviten till exempel. Därför har jag initierat en uppgradering till Office 365 Pro Plus i regionen.

Utforskar inlogg med biometri

Produktivitet i all ära, men den får aldrig komma till på bekostnad av säkerheten. På det området tycker han att Microsofts tankar kring en framtid utan lösenord är intressant. Detta kan skapa utmaningar för dem, men det är bra att få på pränt att det är så Microsoft ser på världen, menar Carl Finnskog. 

Det är uppenbart att Microsoft ser tjänster inom software as a service, SaaS, som framtiden.

Carl Finnskog

– Vi håller just nu på att sätta upp en infrastruktur och skruva ihop det tekniska för att kunna logga in med biometri genom Windows Hello For Business. Det kanske inte går överallt i vår verksamhet, men på vissa ställen. Detta håller vi på att utreda nu, men vi har inte hunnit utvärdera det i verkligheten än.

 Det är också uppenbart att Microsoft ser tjänster inom software as a service, SaaS, som framtiden. Därför blir det min utmaning att sprida detta internt och övertyga alla kollegor att om vi ska investera i nya lösningar som fungerar med SaaS.

19 februari 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng