Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Skynda snabbt och hållbart

Företag och myndigheter måste vara lyhörda inför alla teknologiska nyheter om de inte ska gå under, men utan att tumma på säkerhet och hållbarhet. Det var ett tydligt budskap under Dell Technologies Forum i Stockholm.

Text Tim Leffler Foto Per Häljestam 19 oktober 2018 ledarskap

patricia florissi.jpg

Patricia Florissi, Vice President och Global CTO for Sales på Dell EMC under Dell Technologies Forum i Stockholm.

Två av fem svenska bolag saknar en konkret plan för hur man ska förändra sin affärsverksamhet och tre av fyra svenska bolag känner en stark oro att de om fem år inte ska kunna möta sina kunders behov. Det visar en undersökning som Dell Technologies har genomfört med 4 600 företagsledare i stora till medelstora företag i 42 länder, varav 100 är svenska företagsledare.

– Det är därför vi finns här, för att hjälpa till i dessa samtal, säger Stefan Alariksson, vice president and managing director för Dell EMC Sverige under sitt inledningstal på Dell Tech Forum Stockholm. Från den grundläggande infrastrukturen till appplikationsbygge, hela tiden med fokus på morgondagens verklighet.

stefan alariksson under panelsamtal.jpg

Stefan Alariksson, Dell EMC Sverige

Något som också Enterprise Presale Manager, Dick Dragemark bekräftar.

– När vi pratar om it menar vi själva grunden som allt måste stå på. Att göra en it-transformation handlar om att sätta sitt datacenter, sätta sin molnlösning. Den digitala transformationen, däremot, handlar om ens affärsvärde, om att skaffa rätt applikationer inom just sitt affärsområde för att hålla sig fortsatt relevanta i en allt mer global och föränderlig värld. Dell Technologies finns där för att bistå med kompetens inom bägge dessa områden, säger han.

Komplexa IoT-frågor

Patricia Florissi, Vice President och Global CTO for Sales på Dell EMC lyfter behovet att företag samarbetar med rätt it-partner och att veta vilka kliv man ska ta, och samtidigt hålla koll på alla teknologiska skiften.

Inom området IoT spekulerar Patricia Florissi att hennes paraply är uppkopplat och meddelar om det kommer att regna och att hon ska ta med det.

– Om jag skulle ignorera paraplyets förvarningar och sedan halka i regnet och slå mig, skulle man kunna tänka sig att försäkringsbolaget inte är lika villigt att betala ut någon ersättning. Jag hade ju trots allt blivit varnad om att det skulle bli regn. Det är en sida av IoT som man kanske inte alltid tänker på men som kan komma att bli verklighet. Det finns så oerhört mycket data där ute som kan bli affärsrelevant och vi måste vara redo inför många olika typer av scenarion.

dick dragemark på scen.jpg

Dick Dragemark, Dell EMC Sverige

Hållbarhet i fortsatt fokus

En av frågorna som blir allt vanligare är hur tech-företag hanterar sina it-produkter när de tas ur bruk. Dells grundare Michael Dell svar lyder att när man har sitt familjenamn på en produkt blir man snabbt ganska varse om alla de icke önskvärda sammanhang som ens gamla produkter kan komma att dyka upp i. Hållbarhet är med andra ord ett självklart nyckelord i Dell Technologies alla verksamheter.

– Utöver hållbarhetsarbetet med våra produkter är vi också väldigt måna om arbetsförhållandena för både vår egen och för våra leverantörer. Bara vi på Dell Technologies har 150 000 anställda i över 170 länder, och köper produkter från 260 tillverkningsplatser i världen. Att arbetsmiljön håller en hög standard blir då avgörande för att vi ska kunna fortsätta vara världens största infrastrukturleverantör, säger Stefan Alariksson.

Rekommenderad läsning

Teknik som utvecklar människan

1 maj 2018 digit

dell-ljusare.jpg dell-ljusare.jpg dell-ljusare.jpg

Fyra sorters transformation och mänsklig utveckling genom teknologi var några av punkterna från Michael Dells inledande keynote under Dell Technologies World. Dessutom hyllades två svenska bolag från scenen.

Dell EMC sår IoT-frön

3 maj 2018 digit

aerofarm-960640.jpg aerofarm-960640.jpg aerofarm-960640.jpg video

Det amerikanska bolaget Aerofarms använder big data och sensorer för att optimera vertikala odlingar inomhus. Aerofarms togs upp som ett exempel under Dell Technologies World hur teknik och kunskap inom IoT kan användas för att skapa nya affärsmodeller. Kirsten Billhardt, marketing director IoT, berättar om Dells planer framåt. 

Hetaste från Dell Tech World

9 maj 2018 digit

martin-edquist-snip-redigerad.jpg martin-edquist-snip-redigerad.jpg martin-edquist-snip-redigerad.jpg video

Teknik för vertikal odling, Powermax och VR i olika former var några av nyheterna under Dell Technologies World i Las Vegas. Martin Edquist, Presales Manager, Dell EMC Sverige tog med Voister på en rundtur.

Första vågen av autonom lagring

23 maj 2018 digit

folk går över ett övergångställe i en liten fixad cool bild.jpg folk går över ett övergångställe i en liten fixad cool bild.jpg folk går över ett övergångställe i en liten fixad cool bild.jpg video

I takt med att behovet av AI, IoT och ML ökar så kommer även kraven på lagring att växa. Därför lanserar Dell EMC Powermax, som är en plattform som klarar att självläka och självoptimera och är den första nivån av autonom lagring. Det menar Jeff Boudreau, president storage på Dell EMC.

”De snabba äter de långsamma”

20 okt 2017 ledarskap

alarikssonWEBB.jpg alarikssonWEBB.jpg alarikssonWEBB.jpg

Med kunden i fokus och ett hungrigt driv att erövra ännu mer av digitaliseringen öppnade Stefan Alariksson och John Clifford Dell EMC Forum i Stockholm.

Premiär för Dell EMC

6 feb 2017 ledarskap

DellEMC-StefanA_960x640.jpg DellEMC-StefanA_960x640.jpg DellEMC-StefanA_960x640.jpg video

Måndagen den 6 februari är första dagen för det gemensamma bolaget Dell EMC. I höstas stod det klart att Dell köpte upp EMC. Sedan dess har man jobbat på att smidigt fusionera de båda företagen organisatoriskt till ett enda bolag som nu sjösätts formellt.

 

"Det är ett arbete som aldrig slutar"

6 jul 2017 ledarskap

Louise Koch 960640.jpg Louise Koch 960640.jpg Louise Koch 960640.jpg

Louise Koch är hållbarhetsansvarig över hela EMEA på Dell EMC. Den här veckan är hon på plats i Almedalen för att få fart på it-branschens miljötänk, där hon ska delta i hållbarhetsprojektet ASF.

Havsplast och hotlines gör Dell EMC mer hållbart

7 jul 2017 ledarskap

TrisaThompson960x640.jpg TrisaThompson960x640.jpg TrisaThompson960x640.jpg video

Dell EMC återanvänder plast som förorenar haven för att tillverka nya förpackningar och kunder välkomnas att besöka fabriker i Asien för att själva se villkoren. Trisa Thompson, global hållbarhetschef Dell EMC ser inget slut på arbetet.

Inför Digitala strategier

Kiruna flyttar till hållbarhet

25 okt 2017 ledarskap

kiruna2 960640.jpg kiruna2 960640.jpg kiruna2 960640.jpg

Kiruna bygger sin nya stad "härifrån till hållbarheten" och helt enligt kommuninvånarnas önskemål. Stadens kontrollrum med smarta sensorer och IoT är en viktig förutsättning för att nå målen.