Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Skynda snabbt och hållbart

patricia florissi.jpg

Patricia Florissi, Vice President och Global CTO for Sales på Dell EMC under Dell Technologies Forum i Stockholm.

Företag och myndigheter måste vara lyhörda inför alla teknologiska nyheter om de inte ska gå under, men utan att tumma på säkerhet och hållbarhet. Det var ett tydligt budskap under Dell Technologies Forum i Stockholm.

Två av fem svenska bolag saknar en konkret plan för hur man ska förändra sin affärsverksamhet och tre av fyra svenska bolag känner en stark oro att de om fem år inte ska kunna möta sina kunders behov. Det visar en undersökning som Dell Technologies har genomfört med 4 600 företagsledare i stora till medelstora företag i 42 länder, varav 100 är svenska företagsledare.

– Det är därför vi finns här, för att hjälpa till i dessa samtal, säger Stefan Alariksson, vice president and managing director för Dell EMC Sverige under sitt inledningstal på Dell Tech Forum Stockholm. Från den grundläggande infrastrukturen till appplikationsbygge, hela tiden med fokus på morgondagens verklighet.

stefan alariksson under panelsamtal.jpg

Stefan Alariksson, Dell EMC Sverige

Något som också Enterprise Presale Manager, Dick Dragemark bekräftar.

– När vi pratar om it menar vi själva grunden som allt måste stå på. Att göra en it-transformation handlar om att sätta sitt datacenter, sätta sin molnlösning. Den digitala transformationen, däremot, handlar om ens affärsvärde, om att skaffa rätt applikationer inom just sitt affärsområde för att hålla sig fortsatt relevanta i en allt mer global och föränderlig värld. Dell Technologies finns där för att bistå med kompetens inom bägge dessa områden, säger han.

Komplexa IoT-frågor

Patricia Florissi, Vice President och Global CTO for Sales på Dell EMC lyfter behovet att företag samarbetar med rätt it-partner och att veta vilka kliv man ska ta, och samtidigt hålla koll på alla teknologiska skiften.

Inom området IoT spekulerar Patricia Florissi att hennes paraply är uppkopplat och meddelar om det kommer att regna och att hon ska ta med det.

– Om jag skulle ignorera paraplyets förvarningar och sedan halka i regnet och slå mig, skulle man kunna tänka sig att försäkringsbolaget inte är lika villigt att betala ut någon ersättning. Jag hade ju trots allt blivit varnad om att det skulle bli regn. Det är en sida av IoT som man kanske inte alltid tänker på men som kan komma att bli verklighet. Det finns så oerhört mycket data där ute som kan bli affärsrelevant och vi måste vara redo inför många olika typer av scenarion.

dick dragemark på scen.jpg

Dick Dragemark, Dell EMC Sverige

Hållbarhet i fortsatt fokus

En av frågorna som blir allt vanligare är hur tech-företag hanterar sina it-produkter när de tas ur bruk. Dells grundare Michael Dell svar lyder att när man har sitt familjenamn på en produkt blir man snabbt ganska varse om alla de icke önskvärda sammanhang som ens gamla produkter kan komma att dyka upp i. Hållbarhet är med andra ord ett självklart nyckelord i Dell Technologies alla verksamheter.

– Utöver hållbarhetsarbetet med våra produkter är vi också väldigt måna om arbetsförhållandena för både vår egen och för våra leverantörer. Bara vi på Dell Technologies har 150 000 anställda i över 170 länder, och köper produkter från 260 tillverkningsplatser i världen. Att arbetsmiljön håller en hög standard blir då avgörande för att vi ska kunna fortsätta vara världens största infrastrukturleverantör, säger Stefan Alariksson.

19 oktober 2018 Uppdaterad 12 januari 2021 Reporter Tim Leffler ledarskap Foto Per Häljestam

Rekommenderad läsning

En Papperskasse Med Växter Som Sticker Upp
video
Ett samarbete med Dell

Allt förnybart på Dell 2030

13 nov 2020 digit

Inom tio år ska alla förpackningar på Dell bestå av förnybart eller återvunnet material och för varje såld produkt återvinns eller återanvänds en motsvarande produkt. Hållbarhetschef David Lear arbetar för att hänsyn till miljön ska genomsyra hela bolaget och hämtar inspiration från svenska bolag och organisationer.

En Gifraffs Huvud Sticker Upp Bland Molnen

Nyheter i Azure

4 nov 2020 digit

Microsoft Azure växer och nu är det möjligt att via en utvecklad version av Arc, få tillgång till molntjänstens alla smarta och säkra funktioner, oavsett var de finns. Samtidigt förenklar Microsoft för de som vill bygga tjänster i containrar med Github eller lösningar i Appservices.

En Stor Snäcka På En Strand

AI-kapten korsar Atlanten

29 okt 2020 digit

År 1620 seglade fartyget Mayflower från Plymoth i England till Cape Cod i nuvarande Massachusetts. Nu är det dags igen, men den här gången finns varken en mänkslig kapten eller besättning ombord. Allt sköts av en AI.

Ljus Väg Som En Tunnel Mellan Träd Som Växer Över
video
Ett samarbete med IBM

IBM:s gröna framtid

21 okt 2020 digit

Bättre teknik för att fånga in koldioxid och för att smartare härma naturens sätt att omvandla kväve. Det är två av de fem stora mål som IBM sätter upp och bidra till att utveckla de kommande fem åren. Och det blir möjligt tack vare AI, kvantdatorer och det hybrida molnet. 

Dell Screens 960640
video
Ett samarbete mellan Dell och Voister

Dells öppna skärmar

9 jun 2020 digit

När Dell Technologies utvecklar skärmar ligger fokus på att garantera hög kvalitet, öppen standard och hållbarhet. Dessutom, skulle något gå sönder skickas en ny skärm dagen efter. 

klimat-demonstration-skylt.jpg

AI för klimatet

24 mar 2020 digit

Kan artificiell intelligens minska utsläppen av växthusgaser och hjälpa till med att anpassa samhället till kommande klimatförändringar? Det menar Vinnova och Formas, som i en ny satsning ska driva på AI-användningen för att möta världens klimatutmaningar.

tecknade hjärtan i olika former mot röd bakgrund.jpg
video

Innovation kräver kärlek

20 feb 2020 ledarskap

Förändring kräver modiga människor och organisationer. Det finns ingen som kan tvinga någon till innovation. Allt som krävs är mycket mod och att våga ta risker. Det säger Thomas Anglero, Nordic Director of Innovation, IBM.

vindkraft-960640.jpg

Spåra el per timme

20 jan 2020 digit

Nu kan elanvändare få en ökad transparens av sin energianvändning. Microsofts och Vattenfalls lösning spårar förnybar el timme för timme, istället för på årsbaserad data.

trafiklyse.jpg

Klimat-IoT i Härnösand

8 jan 2020 digit

Bilresorna för medarbetarna i Härnösand kommun motsvarar flera varv runt jorden. Nu ska ett IoT-projekt minska antalet resor och därmed även kommunens klimatpåverkan.