Skynda snabbt och hållbart

patricia florissi.jpg

Patricia Florissi, Vice President och Global CTO for Sales på Dell EMC under Dell Technologies Forum i Stockholm.

Företag och myndigheter måste vara lyhörda inför alla teknologiska nyheter om de inte ska gå under, men utan att tumma på säkerhet och hållbarhet. Det var ett tydligt budskap under Dell Technologies Forum i Stockholm.

Två av fem svenska bolag saknar en konkret plan för hur man ska förändra sin affärsverksamhet och tre av fyra svenska bolag känner en stark oro att de om fem år inte ska kunna möta sina kunders behov. Det visar en undersökning som Dell Technologies har genomfört med 4 600 företagsledare i stora till medelstora företag i 42 länder, varav 100 är svenska företagsledare.

– Det är därför vi finns här, för att hjälpa till i dessa samtal, säger Stefan Alariksson, vice president and managing director för Dell EMC Sverige under sitt inledningstal på Dell Tech Forum Stockholm. Från den grundläggande infrastrukturen till appplikationsbygge, hela tiden med fokus på morgondagens verklighet.

stefan alariksson under panelsamtal.jpg

Stefan Alariksson, Dell EMC Sverige

Något som också Enterprise Presale Manager, Dick Dragemark bekräftar.

– När vi pratar om it menar vi själva grunden som allt måste stå på. Att göra en it-transformation handlar om att sätta sitt datacenter, sätta sin molnlösning. Den digitala transformationen, däremot, handlar om ens affärsvärde, om att skaffa rätt applikationer inom just sitt affärsområde för att hålla sig fortsatt relevanta i en allt mer global och föränderlig värld. Dell Technologies finns där för att bistå med kompetens inom bägge dessa områden, säger han.

Komplexa IoT-frågor

Patricia Florissi, Vice President och Global CTO for Sales på Dell EMC lyfter behovet att företag samarbetar med rätt it-partner och att veta vilka kliv man ska ta, och samtidigt hålla koll på alla teknologiska skiften.

Inom området IoT spekulerar Patricia Florissi att hennes paraply är uppkopplat och meddelar om det kommer att regna och att hon ska ta med det.

– Om jag skulle ignorera paraplyets förvarningar och sedan halka i regnet och slå mig, skulle man kunna tänka sig att försäkringsbolaget inte är lika villigt att betala ut någon ersättning. Jag hade ju trots allt blivit varnad om att det skulle bli regn. Det är en sida av IoT som man kanske inte alltid tänker på men som kan komma att bli verklighet. Det finns så oerhört mycket data där ute som kan bli affärsrelevant och vi måste vara redo inför många olika typer av scenarion.

dick dragemark på scen.jpg

Dick Dragemark, Dell EMC Sverige

Hållbarhet i fortsatt fokus

En av frågorna som blir allt vanligare är hur tech-företag hanterar sina it-produkter när de tas ur bruk. Dells grundare Michael Dell svar lyder att när man har sitt familjenamn på en produkt blir man snabbt ganska varse om alla de icke önskvärda sammanhang som ens gamla produkter kan komma att dyka upp i. Hållbarhet är med andra ord ett självklart nyckelord i Dell Technologies alla verksamheter.

– Utöver hållbarhetsarbetet med våra produkter är vi också väldigt måna om arbetsförhållandena för både vår egen och för våra leverantörer. Bara vi på Dell Technologies har 150 000 anställda i över 170 länder, och köper produkter från 260 tillverkningsplatser i världen. Att arbetsmiljön håller en hög standard blir då avgörande för att vi ska kunna fortsätta vara världens största infrastrukturleverantör, säger Stefan Alariksson.

19 oktober 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerledarskapFoto Per Häljestam

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng