Facebooks nya AI modererar i grupper

Facebook, Ai, Grova Kommentarer I Form Av Tomma Tecknade Pratbubblor

En ny AI ska hjälpa ägare till Facebookgrupper att moderera innehållet. Det ska ske genom att moderatorerna får notiser om det dyker upp opassande kommentarer. Samtidigt introduceras en ny vy, som ska ge bättre kontroll för moderatorer.

– Vi använder maskininlärningsmodeller för att titta på flera signaler, som till exempel tid mellan inlägg och kommentarer och volymen på kommentarerna, för att avgöra om detta har lett eller kan leda till negativa interaktioner mellan användarna, säger en talesperson för Facebook.

Stötta moderatorer

AI-verktyget är tänkt att hjälpa och stötta alla de 70 miljoner användare som driver och modererar grupper på Facebook. Ungefär 1,8 miljarder av plattformens 2,8 miljarder användare är aktiva i en grupp någon gång i månaden i någon av de tiotals miljoner grupper som finns i nätverket.

Funktionen innebär att en notis skickas till den som har ansvar för en grupp, när AI:n upptäcker till exempel ett opassande språkbruk, och hur ofta och snabbt sådana postningar sker.

Lugna konversationen

Moderatorn kan därefter välja att lugna konversationen genom att sätta en begränsning på hur ofta vissa gruppmeddelande får skriva någonting och begränsa hur ofta en det går att kommentera ett inlägg.

Facebook har redan implementerat en AI på sin sajt som ska nosa upp grovt språkbruk. Denna lösning har dock fått kritik eftersom AI:n emellanåt har haft svårt att förstå ironi och sarkasm.

Utöver AI-funktionen har moderatorer också fått en ny sorts admin-hemsida där de får en bättre överblick över inlägg, kommentarer och kommentarer som rapporterats, och en vy med summeringar över enskilda användares aktiviteter.

Källa: CNN, The Verge, Facebook

21 juni 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng