Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Raderar 1,3 mdr konton

Facebook Desinformation

Facebook raderade 1,3 miljarder falska konton under perioden oktober-december 2020. Raderandet är en del i plattformens kamp mot desinformation, som intensifierades i samband med förra årets presidentval.

Vi blockar miljoner fejkkonton varje dag, de flesta av dem i samma stund som de skapas. Vi utreder och stänger av utländska och inhemska påverkanskampanjer som kommer från fejkkonton, skriver Guy Rosen, integritetsansvarig på Facebook, i ett blogginlägg.

Guy Rosen skriver vidare att Facebook nu har 35 000 personer som arbetar med att stoppa desinformation på plattformen. Bolaget använder även AI för att hitta och stoppa desinformation om bland annat covid-19 och vacciner.

Även om ingen helt kan få bort felaktig information från internet, så försöker vi på olika sätt att hantera det så omfattande och effektivt som möjligt, skriver Guy Rosen.

Facebook har under lång tid fått kritik för att ha varit för slappt med att stoppa spridningen av desinformation.

Senare i veckan ska vd:n Mark Zuckerberg tillsammans med Twitters vd Jack Dorsey och Googles vd Sundar Pichai förklara inför en kommitté i den amerikanska kongressen hur företagen jobbar med den här frågan.

Källa: New York Post

24 mars 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Senaste nytt

Fördel digital vård

22 april 2021

Nio av tio föredrar att träffa sjukvården på distans istället för fysiskt. Nu spår experter en ordentlig omstrukturering av vårdbranschen.  

Svenskt datacenter för Cisco

22 april 2021

Cisco slår upp dörrarna till ett nytt datacenter på en hemlig plats strax söder om Stockholm. Enligt bolaget kommer det att innebära säkrare och bättre prestanda för kunderna.  

Huawei utanför topp 5

21 april 2021

Mobilförsäljningen landade på 340 miljoner enheter under årets första kvartal, vilket är en 24-procentig ökning gentemot Q1 2020. Huawei är borta från topp fem, men en stor del av ökningen kommer ändå från Kina och tre kraftigt växande leverantörer.

Först med blockkedje-öl

21 april 2021

Snart lanseras Helt Spårat, som är Sveriges första blockkedje-öl. Syftet är att kunna dokumentera och följa ölets alla processer, från att maltkornet sås till att ölet tappas upp på flaska.

Stressade videoögon

20 april 2021

Vi spenderar alltmer tid vid våra skärmar och inte minst nu under pandemin, vilket också märks för våra ögon. Ett sätt att undvika försämrad ögon- och synhälsa kan vara att ta en del möten på telefon istället för video.

Pandemieffekt för blockkedja

20 april 2021

De globala investeringarna i blockkedjeteknik kommer att landa på 6,6 miljarder dollar i år, vilket är en ökning på över 50 procent jämfört med 2020. Den ökade efterfrågan är bland annat en effekt av pandemin och kravet på säkra leveranskedjor.