Trump startar egen plattform

Trump Facebook Ny Plattform

När Donald Trump kastades ut från Twitter och Facebook sades det att han skulle komma tillbaka med en egen sociala mediekanal. Nu lanseras From the Desk of Donald J Trump. I samma veva har Facebook beslutat att ex-presidenten inte får tillbaka sitt konto på plattformen.

Kommunikationsplattformen The Desk of Donald J Trump liknar mer en blogg än något annat. Den ligger på hans gamla hemsida och där lägger ex-presidenten ut meddelanden, bilder och filmklipp, samtidigt som hans följare kan dela inläggen vidare till Twitter och Facebook. Det blir dock inte någon interaktivitet med Trump.

Än så länge är sajten fylld med uttalanden som Donald Trump mejlat ut efter att han stängdes av från de stora sociala medieplatformarna. Där finns bland annat teorier om valfusk och angrepp på republikaner som varit kritiska mot ex-presidentens agerande.

Lanseringen ägde rum precis innan Facebooks tillsynsråd beslutade att ex-presidenten inte får tillbaka sitt Facebook-konto.

Det var efter stormningen av Kapitolium den 6 januari 2021, utförd av Trump-anhängare, som Donald Trump stängdes av från Facebook, Instagram, Twitter och andra sociala medier.

Källa: BBC

5 maj 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfssondigit

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng