AI-Pepper hanterar Huddinge Samhällsfastigheter

Flemingsbergs Centrum I Huddinge Kommun

Roboten Pepper tar över hanteringen av felanmälan och kundtjänst på Huddinge Samhällsfastigheter. Roboten kräver inte några förkunskaper eller någon app och är tillgänglig dygnet runt.

– Det här är ett spännande steg i vår digitaliseringsresa, att låta kunder som ringer in kommunicera direkt med vårt fastighetssystem med hjälp av AI, säger Henrik Örneblad, vd för Huddinge Samhällsfastigheter.

AI-roboten Pepper samlar in uppgifter i dialog med kunderna och skapar i realtid ett ärende i bolagets fastighetssystem. Roboten kräver inte några förkunskaper eller någon app utan är tillgänglig för alla, dygnet runt. Under kontorstid kopplar Pepper även telefonsamtal.

– Det här är en kundunik lösning där vi integrerat AI med vårt fastighetssystem. Jag är stolt över att vi som första fastighetsbolag hittat ett sätt att använda den här nya tekniken. Det är dock många bitar som ska falla på plats i den här typen av innovationsprojekt och vi har fortfarande en del tekniska utmaningar innan vi uppnått hela den kundnytta som är vår ambition, säger Mathias Holm, it- och digitaliseringschef på Huddinge Samhällsfastigheter.

Tidigare använts som digital reception

Sedan ett drygt år tillbaka har roboten Pepper använts som digital reception där den tagit emot och väglett besökare på kontoret i Huddinge. Nu tar man alltså nästa steg. Lösningen är framtagen i samarbete med innovationspartnern Digital Edge.

– Det har varit väldigt lärorikt för oss att få jobba med Huddinge Samhällsfastigheter, ett företag som verkligen ligger i framkant när det gäller digitalisering i fastighetsbranschen. Det finns dessutom en skalbarhet i den här lösningen som gör det enkelt och kostnadseffektivt att addera nya funktioner framöver. Det är bara fantasin som sätter gränsen, säger Joel Pettersson, vd Digital Edge.

Källa: Huddinge Samhällsfastigheter

25 maj 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Mostphotos

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng