Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

God app med Hästens

Hastens Sang

Med Hästens nya app tar det bara ett par minuter att lägga en order, mot tidigare upp emot en halvtimme. Det ger säljarna mer tid att möta kunder och att generera affärer.

Vi såg att det tidigare tog alldeles för lång tid att köpa något i butikerna. Det blev också många fel då flera olika system var inblandade. Där ville vi skapa något enkelt som sätter kunden i centrum, säger Robert Carlén, CFO på Hästens sängar.

Under första delen av 10-talet var Robert Carlen CFO och tillfällig vd på Hästens sängar. När han kom tillbaka i slutet av 2017 gjorde han det med den något skämtsamma titeln CFO 2.0, med målet att Hästens inte bara ska vara världsklass på sängar, utan även på digitalisering.

Samarbete med Apple

Bolaget började digitaliseringsarbetet med att försöka underlätta för dem som arbetar med att serva kunder inne i butiker. I förarbetet till detta tog man input från de butiksanställda och åkte sedan över till Apples och Salesforces huvudkontor i Kalifornien för att förklara vad de ville få till och tillsammans kunna maximera nyttan.

Resultatet blev en iOS-app som är integrerad med CRM-verktyget Salesforce. Nu kan alla våra butiker, partners och distributörer runt om i världen använda sig av appen som sparar mycket tid.

Med appen behöver inte de anställda lägga in ordrar på en dator utan det kan de göra med mobilen medan kunden provar sängen. Att konfigurera en order kunde tidigare ta cirka 30 minuter, nu tar det mindre än två minuter.

Robert Carlen

Robert Carlén, CFO på Hästens sängar.

Kunden får en betallänk, betalar elektroniskt och ordern integreras direkt in i säljverktyget. Anställda kan även kontrollera inventering, konfigurera sängar och mycket mer. All administration har förenklats avsevärt.

Med lösningen blev medarbetarna även mindre beroende av plats, vilket gjort att de under pandemin kunnat ta med sin telefon och göra affärer på plats hos potentiella eller nuvarande kunder.

Välmående musik

Hästens har också utvecklat en app som inte är fokuserad på sängar och försäljning, utan som istället riktar in sig på välmående. I appen Restore kan vem som helst lyssna på musik som ska få oss att må och sova bättre, alternativt göra oss mer fokuserade.

Här vill vi använda tekniken så att människor lättare ska kunna förstå sig själva, men också hur våra produkter kan hjälpa.

Hur har de nya verktygen mottagits av de anställda?

Det kan lätt bli en del klagande ifall införandet av ny teknik utökar antalet arbetsuppgifter för de anställda. Men här har det varit tvärtom då responsen varit väldigt positiv, vilket kan bero på att butikerna fått vara med på resan och komma med sina insikter. Att de anställda varit entusiastiska kan också bero på att vi har försökt att göra förändringarna i små delar, inte i ett enda stort projekt, avslutar Robert Carlén. 

12 april 2021 Uppdaterad 15 april 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Hästens

Rekommenderad läsning

Xiaomi Intar Sveriges Marknad

Xiaomi tar Sverige med storm

10 maj 2021 digit

Xiaomi mer än fyrdubblade mobilförsäljningen i Sverige under årets första kvartal, jämfört med samma period 2020. Nu är bolaget trea på den svenska mobilmarknaden och tvåa på den europeiska.

Facebook Ios

Facebook ber om IOS-spårning

3 maj 2021 digit

Facebook ber Iphone-användare att aktivera spårning, bland annat för att det sociala mediet ska kunna fortsätta vara gratis. Uppmaningen kommer som en följd av IOS 14.5-uppdateringen där Apple gjorde det svårare för appar att spåra sina användare.

Ett Strukturerat Och Trevligt Skrivbord

Ökat tryck för AJ Produkter

3 maj 2021 digit

Med en utvecklad e-handel var AJ Produkter rustade för många av de förändringar som pandemin har fört med sig. En påtaglig effekt för bolaget är att flera it-projekt har påskyndats, bland annat molnbaserad telefoni som både ska avlasta säljare och kundservice och ge en bättre upplevelse för kunder.

Apple Uppdatering 14.5

Nyheter i IOS 14.5

28 apr 2021 digit

Apples senaste uppdatering har flera nya funktioner. Bland annat får mobilanvändare frågan om de tillåter att appar spårar dem, även när de inte använder appen. Det blir fler emojis och med lite trix kan du låsa upp mobilen, även med munskydd.

Träd Sedda I Marken Ur En 360Vy

Träddata bättre i molnet

21 apr 2021 digit

Haglöf Sweden utvecklar mätverktyg för vård och avverkning av skog och har kunder över hela världen. I appen Haglöf Link kan kunder ladda upp och ta del av analyser och övervakning av sin skog och framöver finns planer hur AI kan förbättra verktyget.  

Kina Usa Telefoner

Huawei utanför topp 5

21 apr 2021 digit

Mobilförsäljningen landade på 340 miljoner enheter under årets första kvartal, vilket är en 24-procentig ökning gentemot Q1 2020. Huawei är borta från topp fem, men en stor del av ökningen kommer ändå från Kina och tre kraftigt växande leverantörer.

Olika Läkemedel Uthällda Ur Burk

Fass som app

7 apr 2021 digit

Nu lanserar Fass en app för allmänheten för att användare snabbt ska kunna få koll på sina mediciner. Det går även att scanna streckkoder från förpackningar.

Tecknad Färgglad Glödlampa Mot Turkos Bakgrund

Uppfinn dig nio gånger

30 mar 2021 digit

Glöm chefen och hylla ledaren som får alla att våga misslyckas. Det krävs för att skapa en utvecklande, trygg och innovativ miljö där varje medarbetare tar ansvar och styr över sin egen förändring. Det är några tips från entreprenören Ishtar Touailat.

På Stan Ingen Spårning

Apple slutar spåra

23 mar 2021 digit

När IOS uppdateras till version 14.5 kommer Apples mobilanvändare att få frågan om de tillåter att appar spårar dem, även när de inte använder appen. Förändringen har stött på kritik från bland annat Facebook och förväntas försvåra tillvaron för e-handlare.