Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Googles hörapparat

Kvinna Med Handen Bakom Örat Lyssnar

Alphapet, som är Googles moderbolag, utvecklar en hörapparat som ska underlätta att kunna lyssna på en specifik röst i ett rum fullt av samtalande människor. Än så länge är det oklart hur integriteten ska hanteras. 

Det hemliga projektet har kodnamn Wolverine och utvecklas på den del av Alphabet som kallas X eller Moonshot Factory. Hörapparatten ska göra det möjligt för en användare att isolera en röst i ett rum som är fullt med människor som pratar.

Personlig integritet

Enligt anonyma källor på utvecklingslabbet har projektet pågått sedan 2018 och har gått från att vara en omtymplig enhet till att nu vara en liten öronsnäcka med sensorer och mikrofoner.

Labbet ska ha knutit till sig ljudexperter från bland annat Starkey Hearing Technologies och Eargo.

Det spekuleras redan i vilken mån lösningen kan riskera den personliga integriteten, till exempel om det innebära att en person som har öronsnäckan kan tjuvlyssna på samtal.

Källa: Business Insider, Channelnews

9 mars 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock

Senaste nytt

Fördel digital vård

22 april 2021

Nio av tio föredrar att träffa sjukvården på distans istället för fysiskt. Nu spår experter en ordentlig omstrukturering av vårdbranschen.  

Svenskt datacenter för Cisco

22 april 2021

Cisco slår upp dörrarna till ett nytt datacenter på en hemlig plats strax söder om Stockholm. Enligt bolaget kommer det att innebära säkrare och bättre prestanda för kunderna.  

Huawei utanför topp 5

21 april 2021

Mobilförsäljningen landade på 340 miljoner enheter under årets första kvartal, vilket är en 24-procentig ökning gentemot Q1 2020. Huawei är borta från topp fem, men en stor del av ökningen kommer ändå från Kina och tre kraftigt växande leverantörer.

Först med blockkedje-öl

21 april 2021

Snart lanseras Helt Spårat, som är Sveriges första blockkedje-öl. Syftet är att kunna dokumentera och följa ölets alla processer, från att maltkornet sås till att ölet tappas upp på flaska.

Stressade videoögon

20 april 2021

Vi spenderar alltmer tid vid våra skärmar och inte minst nu under pandemin, vilket också märks för våra ögon. Ett sätt att undvika försämrad ögon- och synhälsa kan vara att ta en del möten på telefon istället för video.

Pandemieffekt för blockkedja

20 april 2021

De globala investeringarna i blockkedjeteknik kommer att landa på 6,6 miljarder dollar i år, vilket är en ökning på över 50 procent jämfört med 2020. Den ökade efterfrågan är bland annat en effekt av pandemin och kravet på säkra leveranskedjor.