ett samarbete med dell

Enklare hemmajobb med Dell

Med en ny, unik videokonferensskärm och mikrofon skapar Dell en bra arbetsplats i hemmet. I takt med att pandemin lägger sig kommer arbetsgivare att behöva förbereda sig inför utmaningen att hantera det nya hybridkontoret. Det menar Mats Jentzen, Dell.

– För oss på Dell har den här perioden med mycket hemmaarbete tydliggjort vikten av att varje medarbetare har en behovsanpassad utrusning för att kunna utföra sitt arbete så bra som möjligt, säger Mats Jentzen, Sales Director för Client Solutions, Dell.

Allt för hemmakonferensen

Dell har det senaste året haft ett enormt fokus på att möta marknadens nya behov av it-produkter som funkar oavsett var användaren befinner sig.

Till exempel har bolaget utvecklat Dell Adapter Speakerphone, en kombinerad högtalartelefon och multiports-adapter som fungerar lika bra på hemmakontoret som i konferensrummet. Dell är också först i världen med att lansera en videokonferensskärm med inbyggd videokamera, mikrofon och högtalare anpassad för hemmamiljön och certifierad för Microsoft-produkter, däribland Teams.

– Det här har marknaden verkligen skrikit efter. Det är en komplett lösning för möten och samarbeten oavsett var användaren befinner sig.

Datorn oumbärlig

Mats Jentzen noterar också att datorn som enhet aldrig har haft så stark ställning som nu, och för Dell har detta inneburit ett fokus på bättre kameror, brusreducering och att minska mängden blåljus från skärmarna på datorerna.

Det handlar om vad en medarbetare gör snarare än hur länge eller var det görs.

– Det var inte längesen som många pratade om pc:ns död men under pandemin har försäljningen fullkomligt exploderat.

Varför tror du det är så?

– Det finns en flexibilitet och kraft i en laptop som du helt enkelt inte får i plattor och telefoner. När du kan arbeta med båda händerna framför en ordentlig skärm kan du verkligen få ut en helt annan kraft och effektivitet.

Hemmakontor Med Dellprodukter

Dells olika produkter för hemmakontoret.

It i centrum

Enligt Mats Jentzen har pandemin visat med all önskvärd tydlighet hur oumbärlig it är för att verksamheten ska fungera.

– Det spelar ingen roll vilken kärnverksamhet du har. Om du inte har it som bär dig har du inget företag, säger han.

Samtidigt ställer det förstås högre krav på alla verksamheters it-enheter.

Mats Jentzen Proffe

Mats Jentzen, Sales Director för Client Solutions på Dell.

– Du kan inte längre knalla ner till servicedesken om du får problem. Därför jobbar Dell mycket med budskapet om att datorer ska vara förprogrammerade och så enkla att använda som möjligt.

Det hybrida arbetssättet

När pandemin börjar lägga sig på allvar i takt med att fler och fler blir vaccinerade menar Mats Jentzen att många arbetsgivare står inför en utmaning. Samtidigt som medarbetarna på bolaget bevisligen kan sköta sitt arbete oavsett plats, finns det ibland en företagskultur som går ut på att de som kan ska befinna sig på kontoret.

– Vi ser på ett tydligare sätt att det handlar om vad en medarbetare gör snarare än hur länge eller var det görs. Samtidigt måste det finnas ytor för medarbetare att samlas på för de uppgifter som kräver samarbete och kreativitet. Det är en intressant framtid och framförallt spännande är den för oss som arbetar inom it och tech som är centrala i bägge dessa delar.

12 mars 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock, Dell

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng