Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan Dell och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Dells väloljade hybrid

Dell Technologies Cloud Platform inkluderar allt från självbetjäning och automation till mjukvarudefinierad lagring och nätverk. För alla som vill testa hur det fungerar för just deras verksamhet finns det nu en demomiljö hos Atea. 

Text Tim Leffler Foto adobestock, voister 11 september 2020 digit

Olivolja Hälls På En Sked Med Grön Bakgrund

– Dell Technolgies Cloud Platform är ett komplett paket som riktar sig till dem som helt eller delvis sköter och driver sina egna it-lösningar och vill göra sin leverans till en tjänst, säger Martin Edquist, presales manager På Dell Sverige.

För de teknikintensiva

Mjukvaruplattformen VMware Cloud Foundation tillsammans med Dell EMC:s hårdvara VxRail bildar Dell Technologies Cloud Platform. Hela paketet riktar sig dels till stora och medelstora bolag som har många it-lösningar att handskas med, dels bolag som har en väldigt teknikintensiv affärsverksamhet. På det stora hela alltså bolag där det finns ett behov av att ständigt konsumera och skapa nya it-tjänster, och som vill ha en hybrid molnmiljö.

– Tidigare var det framförallt de allra största bolagen och organisationerna som tittade på sådana här lösningar, men samtidigt som lösningarna har blivit mindre och smidigare och teknikintensiteten ökat för alla verksamheter oavsett storlek är det nu aktuellt för fler aktörer.

Hårdvaran ska vara anonym, osynlig och fungera.

Ett smart paket

Enligt Martin Edquist kunde det för ett par år sedan vara ett ganska stort projekt att dra igång en privat molnlösning, från utvecklingsstadiet till att avsätta it-resurser och bygga upp lösningen. Men nu börjar tiden bli mogen på allvar för verksamhetsnära it-tjänster där verksamheten styr vilka tjänster som behövs. 

– Allt finns nu i ett smartare paket än någonsin. Mjukvaruplattformen VMware Cloud Foundation, VCF, ger användaren ett gränssnitt att sköta allt ifrån. Det går snabbt att sätta upp, och därmed kan det riktiga arbetet komma igång, alltså det verksamhetsnära arbetet.  

En revolution

För en majoritet av bolag har molntjänster och hybrida molnmiljöer varit något av en revolution för hur digitala tjänster utvecklas. Detta tack vare att det har potentialen att ge ägaren kontroll och säkerhet samtidigt som det är snabbt, flexibelt och lätt att skala upp. Enligt Martin Edquist är i stora drag två faktorer som styr var ett bolag eller organisationer har sin it.

Dell Technologies Cloud Platform

Plattformen och Ateas demomiljö är uppbyggt kring VxRail och mjukvarusviten VMware Cloud Foundation från VMware. Den inkluderar allt från självbetjäning och automation till mjukvarudefinerad lagring och nätverk. Den stödjer även moderna applikationer baserade på ramverket Kubernetes, som används för en agil mjukvaruutveckling med hjälp av containers.

För det första kan det vara fysiska begränsningar som gör att verksamheten måste ha sin it nära sig, till exempel i tillverkningsindustrin. För det andra finns regulatoriska krav i  både privat och offentlig sektor som gör att delar av vissa offentliga verksamheter och banker har svårt att använda publika moln i datalagringsyfte.

VMware Cloud Foundation fungerar oavsett om lösningarna finns i molnet eller in-house, och det varierar från organisation till organisation. Tillsammans med VxRail, själva hårdvaran som levererar den virtuella infrastrukturen, får användaren en helhetslösning som både it och verksamhet dra nytta av.

Edquist Proffe (1)

Martin Edquist, presales manager på Dell Sverige.

– Hårdvaran ska vara anonym, osynlig och fungera. Det är den automatiserade och smarta mjukvaran som i slutändan ska leverera värde till organisationen. Det ska vara som en mobil, där man bara trycker på en knapp. Här erbjuder Dell Technologies en sådan helhetslösning som dessutom fungerar lika bra med virtuella maskiner, containermiljöer och molntjänster, säger Martin Edquist.

– Dell använder sig av VMwares teknik vilket resulterar i ett unikt samspel mellan hård- och mjukvara som för användaren upplevs som ett mer väloljat system än teknologier som byggs med färre gemensamma komponenter, säger Jonas Emilsson, concept manager hybrid platform på Atea.

Demomiljö

Nu finns det möjlighet att testa lösningen via Atea, som tillsammans med Dell Technologies har satt upp ett virtuellt testcenter. 

– Genom att använda vår demonstrationsmiljö kan de som är intresserade testa och konkret förstå hur hybrida moln byggs, hur teknologin fungerar och hur lösningen skapar verksamhetsnytta, säger Jonas Emilsson.

– Över 90 procent av våra kunders datacenter är byggda med VMwareteknik vilket gör att den här plattformen har en mycket stor potential att passa kunder inom både publik och privat sektor.

Rekommenderad läsning

Dell Screens 960640
video
Ett samarbete mellan Dell och Voister

Dells öppna skärmar

9 jun 2020 digit

När Dell Technologies utvecklar skärmar ligger fokus på att garantera hög kvalitet, öppen standard och hållbarhet. Dessutom, skulle något gå sönder skickas en ny skärm dagen efter. 

massa näthattar på hyllor i affär.jpg
video

Rätt strategi med IBM

27 feb 2020 digit

I takt med att hybrida moln och containerlösningar blir allt vanligare kommer traditionella bolag hinna ikapp sina snabbfotade utmanare. Framöver kommer banker att börja kalla sig för it-bolag med bankverksamhet. Det spår Ed Walsh, General Manager, Storage and Software Defined Infrastructure på IBM.

grönt landskap syns inifrån en bil genom bilrutan.jpg
video
ett samarbete mellan hpe och voister

Zenuitys självkörande framtid

27 mar 2020 digit

Zenuity väljer HPE Greenlake och plattformen high performance computing för att hantera all data kopplat till utvecklingen av självkörande bilar. Ett liknande behov finns i många andra branscher, som vård och finans.

Exponentiell Tillväxt Ris Schack
video
Ett samarbete mellan Dell och Voister

Lagring för framtiden

22 jun 2020 digit

Dell EMC:s nya lagringsplattform Powerstore ska förenkla för företag att kunna möta framtidens växande databehov. Prestanda och flexibilitet är två nyckelord.

Print I Molnet
video
ett samarbete mellan hp och voister

Print i molnet

14 aug 2020 digit

Med HP Workpath och att koppla upp din skrivare mot molnet får du fler användningsområden, snabbare dokumentflöden och ökad säkerhet.

kalmar-lan-buss-olandsbron.jpg (1)
video
Ett samarbete mellan Red Hat och Voister

Kalmars nya containrar

1 nov 2019 digit

Samarbeten över kompetensgrupper, ta hjälp av experter och se till att ha rätt teknikpersonal. Det var några av de viktigaste byggstenarna när Region Kalmar län byggde en containerbaserad plattform via Red Hat Openshift.

anna-maria jonas emilsson.JPG
video

Amazon och VMware i nytt molnsamarbete

12 jun 2017 digit

VMware och Amazon har gått in i ett samarbete som innebär att Amazon framöver kommer bygga sina molntjänster på VMwares plattform. Enligt Anna-Maria Löweberg på VMware och Jonas Emilsson på Atea så kan det innebära stora möjligheter för kunder, branschen i stort och för VMware. 

snip haglund.JPG
video

VMware gör en Kubernetes

18 sep 2017 digit

I ett samarbete med Google har VMware utvecklat en ny containerplattform. Magnus Backman och Stein Wilhelmsen, tekniska chefer på VMware förklarar nyttan med partnerskapen och tekniken.

mountain-native-app-960640.jpg
video
Ett samarbete mellan NetApp och Voister

Så gör du en säker molnflytt

30 maj 2018 digit

Många vill ut i molnet men är rädda för att tappa kontrollen över sin data på vägen. NetApp hjälper dig med att säkra och anpassa övergången, oavsett om du väljer Azure, AWS eller Googles moln.