Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Slutchattat i Teams

Nu kan du stänga av chattfunktionen under möten för att minimera distraktionen för deltagarna. Det är en lösning som har efterfrågats av många, inte minst av lärare. 

Text Tim Leffler Foto Adobestock 17 februari 2021 digit

Fyra Människor Håller Upp Varsin Färgglad Chattbubbla Framför Ansiktet

– Snälla, gör det möjligt för mötesägaren att temporärt stänga av chattfunktionen under mötet. Ofta är deltagare så fokuserade på vad som händer i chatten att de inte koncentrerar sig på mötet. Vi skulle verkligen gilla möjligheten att slå av en chatt i början av ett möte för att sedan själva välja att slå på den när det är lämpligt.

Detta inlägg tog Microsoft emot från en av sina användare under mars 2020 när alltfler möten började äga rum i Teams. Det är också något som många lärare har efterfrågat, eftersom det är viktigt att ha koll på att eleverna hör och lyssnar till vad de säger, istället för att chatta med varandra.

– Chatten under mötena är väldigt distraherande för eleverna, speciellt för de yngre, skrev en lärare.

Funktionen fanns tidigare bara tillgänglig för administratörer högre upp i Teams-kedjan, men nu har detta alltså också blivit möjligt för mötesbokaren.

Källa: ZDNet

Senaste nytt

App hittar alzheimer

26 februari 2021

Karolinska universitetssjukhuset har varit med och utvecklat ett verktyg en app för snabbare demens- och alzheimer-diagnostik. Förhoppningen är att upptäcka sjukdomsförloppet tidigare.  

Boom för robotar

26 februari 2021

Coronapandemin har lett till en ökad efterfrågan på servicerobotar. Försäljningen gick upp med 24 procent under 2020 och kommer fortsätta öka 2021.

AI bättre än en student

25 februari 2021

En AI, utvecklad av Elon Musks bolag OpenAI, fick i bättre betyg än några av studenterna, som skrev samma uppsats. Dessutom var AI:n betydligt snabbare än alla studenterna på att färdigställa sin text.

126 000 hot/minut

25 februari 2021

Under 2020 skedde 62,6 miljarder cyberhot, det vill säga 126 000 hot per minut. Det är en ökning med 20 procent jämfört med 2019 som bland annat beror på att många har arbetat hemifrån och att hemmanätverken inte håller tillräcklig säkerhetsnivå.

Nyheter i Word

25 februari 2021

Snart kommer en AI att föreslå vilket ord du ska skriva när du arbetar i Word och Outlook. Funktionen finns sedan tidigare hos Google och nu gör Microsoft en AI-lansering.

Tysta attacker

24 februari 2021

Bedragare tenderar att gå från storskaliga attacker mot företag till mindre bedrägerier som drabbar många. Små, tysta attacker går lättare under radarn och de som drabbas kanske inte ens upptäcker förlusten.