Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Teams mot dåligt nät

En Snigel På En Väg Sedd Bakifrån

Snart kommer du att få meddelande som köas och videomöten med sämre bildkvalitet. Det är två lösningar som kommer under 2021 för att underlätta för den med dåligt internet.

I dagsläget när du sitter i ett videomöte i Teams och din anslutning börjar svaja, får du en varning. Blir den för dålig kastas du ut. Det vill Microsoft ändra på genom en uppdatering som innebär att kvaliteten istället sänks om din bandbredd krymper.

En annan funktion är att användaren kommer kunna skriva meddelanden offline som sätts i kö och som sedan skickas ut när det finns en anslutning.

Inställningen kallas low data-mode och Microsoft planerar att börja rulla ut funktionen i mars 2021.

Källa: Windows Latest

2 december 2020 Uppdaterad 28 januari 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto adobestock

Senaste nytt

Rekordbot för Alibaba

12 april 2021

Näthandelsgiganten Alibaba döms att betala 23,7 miljarder kronor i böter av kinesiska tillsynsmyndigheter. Det är den högsta företagsboten någonsin.

Facebook satir-varnar

12 april 2021

Facebook kommer att lägga in informationsrutor på vissa sidor för att underlätta för användarna att förstå källan. Det gäller bland annat sidor som sprider satir, för att undvika att felaktiga nyheter sprids.

AI-protein som vaccin

9 april 2021

Nu är det möjligt att framställa nya, användbara proteiner med hjälp av AI. Det kan innebära snabbare och mer kostnadseffektiv utveckling av proteinbaserade läkemedel och vaccin. 

Bitcoin hotar Kinas miljö

8 april 2021

Idag står Kina för 75 procent av all bitcoin-produktion och den så kallade miningen kräver så mycket energi att produktionen nu hotar landets mål att vara klimatneutral 2060.

AI-musik av 27-klubben

8 april 2021

För att uppmärksamma psykisk ohälsa har organisationen Over the bridge skapat ny musik med hjälp av AI som liknar den så kallade 27-klubbens musik, det vill säga artister som valde bort livet när de var 27 år.

Fass som app

7 april 2021

Nu lanserar Fass en app för allmänheten för att användare snabbt ska kunna få koll på sina mediciner. Det går även att scanna streckkoder från förpackningar.