Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Whatsapp tappar

Suddiga Människor I Rörelse

Whatsapp rasar på nedladdningslistorna samtidigt som meddelandeappar som Signal och Telegram växer. Men den kommande uppdateringen som tros ligga bakom tappet bygger enligt bolaget på en missuppfattning.

– Uppdateringen gjordes för att lägga in ett par funktioner för företagsmeddelande och för att skapa större transparens. Det finns inga förändringar kring vårt datadelande med Facebook någonstans i världen, säger Niamh Sweeney, director of public policy EMEA på Whatsapp.

Från Whatsapp till Signal

I samband med att användare i början av året blev underrättade om den kommande uppdateringen i februari, började en ryktet spridas att uppdateringen skulle innebära att Whatsapp skulle börja dela sina data med Facebook som äger appen.

Och det tros vara orsaken till den stora massa människor som verkar ha lämnat chattjänsten ibland annat Storbritannien. Enligt analytikerfirman App Annie har Whatsapp rasat från plats 8 till 23 av de mest nedladdade apparna. Samtidigt har alternativa chattappar som Signal och Telegram hämtat in sammanlagt över 32 miljoner användare på de brittiska öarna och mellan den 6 och 9 januari gick Signal från att ligga utanför topp 1000 till att bli den mest nedladdade appen.

– Den här typen av skiften mellan meddelandeappar är inte ovanligt. Det ligger i deras natur att användare kan komma och lämna i stora antal, särskilt om det finns någon yttre påverkan, eftersom de bygger på att man har kontakt med varandra. De senast åren har just kryptering och integritetskrav stått högt på användares agenda, säger Amir Ghodrati på App Annie.

Senarelagd uppdatering

I ljuset av det stora tappen och missförstånden kring uppdateringen skjuter nu Whatsapp upp uppdateringen till 15 maj.

– Vi vill vara tydliga med att policyuppdateringen inte påverkar integriteten och säkerheten när vi messar privat med vänner och familj, skriver Whatsapp på sin sajt.

Källa: The Guardian

 

 

26 januari 2021 Reporter Tim Leffler säkerhet Foto Adobestock

Senaste nytt

Automation ökar oron för jobben

12 maj 2021

Allt fler tror att automatisering och andra it-lösningar innebär att deras arbete kommer att försvinna. Ljuset i mörkret är att många är positiva till att vidareutbilda sig, vilket ställer krav på arbetsgivare. Det visar en ny undersökning från PwC.

IOS-spårning nekas av 96 procent

12 maj 2021

Hela 96 procent av amerikanerna och 88 procent globalt säger nej till appspårning, efter uppdateringen till IOS 14.5. De höga siffrorna kan ses som ett hårt slag mot bland annat Facebook. 

Windows 10 görs om

12 maj 2021

Microsoft tar nu ett omtag med Windows 10 och kommer med justeringar på sådant som inte har ändrats sedan Windows 95. Bland annat blir de gamla ikonerna på tjockskärmen ett minne blott.

Bitcoins betalar Banksy-verk

11 maj 2021

Bitcoins kommer kunna användas som betalmedel när Banksy-tavlan Love is in the air auktioneras ut av Sotheby’s. Auktionen planeras till den 12 maj och buden förväntas starta på drygt tre miljoner dollar.

Xiaomi tar Sverige med storm

10 maj 2021

Xiaomi mer än fyrdubblade mobilförsäljningen i Sverige under årets första kvartal, jämfört med samma period 2020. Nu är bolaget trea på den svenska mobilmarknaden och tvåa på den europeiska.

Google räddar jiddisch och sicilianska

10 maj 2021

Woolaroo är appen som ger dig översättning till tio språk som är på väg att försvinna. Du fotograferar ett objekt och får föremålet översatt, med hjälp av maskininlärning, till bland annat jiddisch, sicilianska och rapa nui.