Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Störst på förnybart

Amazon är världens största köpare av förnybar energi. Det kommuniceras efter att bolaget investerar i ytterligare 26 vind- och solenergiprojekt, vilket totalt motsvarar 6,5 gigawatts.

Text Tim Leffler Foto Adobestock 14 december 2020 digit

Man I Orange Bygguniform Står På Solcell Och Fixar

– Amazon hjälper till att ta kampen mot klimatförändringar och förflyttar oss snabbt mot att att försörja vår verksamhet med förnybara energikällor, säger Jeff Bezos, Amazons grundare och vd.

Mest i världen

Amazons har meddelat att de gör 26 ytterligare satsningar på vind- och solenergiprojekt, bland annat i Sverige, Frankrike, Sydafrika och Australien.

Det totala antalet investeringar gör Amazon blir det bolag som köper mest förnybar energi i världen, med sina 6,5 gigawatts. Det motsvarar en årsförbrukning för nästan två miljoner amerikanska hushåll.

The Climate Pledge

Amazon har som mål att använda 100 procent förnybar energi till 2025, bland annat till sina kontor och sin molntjänst AWS. Genom att köpa in 100 000 eldrivna fordon ska bolaget också driva ner klimatavtrycket för sina transporter så att 50 procent av dem är koldioxidneutrala 2030.

Under förra året startade Amazon tillsammans med Global Optimism The Climate Pledge. Syftet är att nå Parisavtalets mål tio år tidigare, det vill säga att vara koldioxidneutral 2040. The Climate Pledge har bland annat skrivits på av Unilever, Verizon och Microsoft.

– Vi har nu totalt 127 vind- och solkraftverksprojekt. Där här är bara ett av många steg som vi tar för att upp nå vårt klimatmål. Jag kunde inte vara mer stolt över alla team på Amazon som fortsätter att jobba hårt, smart och snabbt för att sätta dessa projekt i rullning, säger Jeff Bezos.

Källa: Amazon

Senaste nytt

Gratis busstrafik

22 januari 2021

Just nu testkörs två självkörande minibussar i Göteborgs kollektivtrafik. Bussarna är gratis att åka med och det går att söka dem i apparna Västtrafik To Go och Parkering Göteborg. 

Säkerhet för 500 mdr

21 januari 2021

De globala investeringarna i cybersäkerhet kommer att öka med 10 procent under 2021. Det beror på att utbudet av hot breddas och nya sårbarheter dyker upp, samtidigt som attackfrekvensen lär fortsätta öka.

Kvantdator fixar flygrutt

21 januari 2021

Att låta en kvantdator lägga flygrutter skulle spara enorma mängder tid. Nu är forskare vid Chalmers tekniska högskola en lösning på spåren.

Fem hållbara tips

21 januari 2021

Den 24 januari är det Circular Electronics Day. När fler och fler företag och organisationer ansluter sig till TCO Developments initiativ passar organisationen som delar ut hållbarhetscertifieringar på att tipsa om hur alla kan bidra till en mer cirkulär it-hantering. 

Sveriges 5G-vinnare

20 januari 2021

Auktionerna för de olika GHz-banden i 5G-näten är nu avslutad och det blir fyra aktörer som delar på det tilldelade utrymmet. Men fortfarande är Huaweis roll i utvecklingen av det svenska 5G-nätet oklar.

Digitala kramar

20 januari 2021

Pandemi och restriktioner gör att vi inte kan ses och kramas i samma utsträckning som tidigare. Men enligt forskning kan en digital kram ge liknande effekter som en verklig.