Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Störst på förnybart

Man I Orange Bygguniform Står På Solcell Och Fixar

Amazon är världens största köpare av förnybar energi. Det kommuniceras efter att bolaget investerar i ytterligare 26 vind- och solenergiprojekt, vilket totalt motsvarar 6,5 gigawatts.

– Amazon hjälper till att ta kampen mot klimatförändringar och förflyttar oss snabbt mot att att försörja vår verksamhet med förnybara energikällor, säger Jeff Bezos, Amazons grundare och vd.

Mest i världen

Amazons har meddelat att de gör 26 ytterligare satsningar på vind- och solenergiprojekt, bland annat i Sverige, Frankrike, Sydafrika och Australien.

Det totala antalet investeringar gör Amazon blir det bolag som köper mest förnybar energi i världen, med sina 6,5 gigawatts. Det motsvarar en årsförbrukning för nästan två miljoner amerikanska hushåll.

The Climate Pledge

Amazon har som mål att använda 100 procent förnybar energi till 2025, bland annat till sina kontor och sin molntjänst AWS. Genom att köpa in 100 000 eldrivna fordon ska bolaget också driva ner klimatavtrycket för sina transporter så att 50 procent av dem är koldioxidneutrala 2030.

Under förra året startade Amazon tillsammans med Global Optimism The Climate Pledge. Syftet är att nå Parisavtalets mål tio år tidigare, det vill säga att vara koldioxidneutral 2040. The Climate Pledge har bland annat skrivits på av Unilever, Verizon och Microsoft.

– Vi har nu totalt 127 vind- och solkraftverksprojekt. Där här är bara ett av många steg som vi tar för att upp nå vårt klimatmål. Jag kunde inte vara mer stolt över alla team på Amazon som fortsätter att jobba hårt, smart och snabbt för att sätta dessa projekt i rullning, säger Jeff Bezos.

Källa: Amazon

14 december 2020 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock

Senaste nytt

Googles krav på USA

13 april 2021

Google anser att USA måste inleda samtal med EU om framtidens digitala handel och dataskydd länderna emellan. Utan ett gemensamt avtal finns det risk att länderna skapar egna handelskontrollerade regler kring alltifrån dataskydd till AI.

Microsoft AI-satsar

13 april 2021

Microsoft stärker sin roll inom sjukvården med köpet av AI-företaget Nuance. Förhoppningen är att bolagen kommer dra nytta av varandra i en allt mer AI-törstande sjukvårdssektor.

Robot förstår våra rörelser

13 april 2021

Forskare vid KTH har utvecklat ny teknik som innebär att robotar förstår människors kroppsrörelser. Tekniken ska öka säkerheten på arbetsplatser och innebär bland annat att robotar kan arbeta nära människor på en produktionslina.

Rekordbot för Alibaba

12 april 2021

Näthandelsgiganten Alibaba döms att betala 23,7 miljarder kronor i böter av kinesiska tillsynsmyndigheter. Det är den högsta företagsboten någonsin.

Facebook satir-varnar

12 april 2021

Facebook kommer att lägga in informationsrutor på vissa sidor för att underlätta för användarna att förstå källan. Det gäller bland annat sidor som sprider satir, för att undvika att felaktiga nyheter sprids.

AI-protein som vaccin

9 april 2021

Nu är det möjligt att framställa nya, användbara proteiner med hjälp av AI. Det kan innebära snabbare och mer kostnadseffektiv utveckling av proteinbaserade läkemedel och vaccin.