Störst på förnybart

Man I Orange Bygguniform Står På Solcell Och Fixar

Amazon är världens största köpare av förnybar energi. Det kommuniceras efter att bolaget investerar i ytterligare 26 vind- och solenergiprojekt, vilket totalt motsvarar 6,5 gigawatts.

– Amazon hjälper till att ta kampen mot klimatförändringar och förflyttar oss snabbt mot att att försörja vår verksamhet med förnybara energikällor, säger Jeff Bezos, Amazons grundare och vd.

Mest i världen

Amazons har meddelat att de gör 26 ytterligare satsningar på vind- och solenergiprojekt, bland annat i Sverige, Frankrike, Sydafrika och Australien.

Det totala antalet investeringar gör Amazon blir det bolag som köper mest förnybar energi i världen, med sina 6,5 gigawatts. Det motsvarar en årsförbrukning för nästan två miljoner amerikanska hushåll.

The Climate Pledge

Amazon har som mål att använda 100 procent förnybar energi till 2025, bland annat till sina kontor och sin molntjänst AWS. Genom att köpa in 100 000 eldrivna fordon ska bolaget också driva ner klimatavtrycket för sina transporter så att 50 procent av dem är koldioxidneutrala 2030.

Under förra året startade Amazon tillsammans med Global Optimism The Climate Pledge. Syftet är att nå Parisavtalets mål tio år tidigare, det vill säga att vara koldioxidneutral 2040. The Climate Pledge har bland annat skrivits på av Unilever, Verizon och Microsoft.

– Vi har nu totalt 127 vind- och solkraftverksprojekt. Där här är bara ett av många steg som vi tar för att upp nå vårt klimatmål. Jag kunde inte vara mer stolt över alla team på Amazon som fortsätter att jobba hårt, smart och snabbt för att sätta dessa projekt i rullning, säger Jeff Bezos.

Källa: Amazon

14 december 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng