Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

3 500 hållbara produkter

Kretskort Mm Som Skräp

TCO Development har utvecklat en tjänst där användare kan gå in och jämföra it-produkter och deras klimatavtryck. I dagsläget är mer än 3 500 produkter certifierade.

– Genom att använda TCO Certified kan inköpare påverka viktiga hållbarhetsaspekter för många av de it-produkter de köper in, säger Clare Hobby, Purchaser Engagement Manager hos TCO Development.

Anpassade nyheter

Den ledande hållbarhetscertifieringen för it, TCO Certified, har nu gjort det lättare att jämföra produkter ur en hållbarhetsaspekt på sajten Product Finder där 3 500 produkter samlats. Tanken är att företag och organisationer kan prenumerera på nyheter och få anpassad information om certifierade produkter som uppfyller specifika hållbarhetskrav.

– Genom att prenumerera på hållbarhetsdata kan inköpare ligga i framkant för hållbar upphandling och få den senaste informationen om certifierade produktmodeller, säger Clare Hobby.

Plast och battericykler

Information om de certifierade produkterna innehåller bland annat andelen återvunnen plast från använda produkter, energiförbrukning och battericykler.

Product Finder gör det också möjligt att räkna ut både koldioxidutsläpp och energikostnader i användarfasen

– De oberoende verifieringsorganisationer vi arbetar med lägger mer än 20 000 timmar per år på att säkerställa att produkter och tillverkningsfabriker uppfyller kraven i TCO Certified. Detta mycket omfattande verifieringssystem gör TCO Certified till den mest robusta och tillförlitliga certifiering som finns för IT-produkter idag, säger Clare Hobby.

Källa: TCO Development

17 december 2020 Uppdaterad 18 december 2020 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock

Senaste nytt

Självkörande pizza

14 april 2021

I Houston levereras nu Dominos pizzor med den självkörande bilen Nuro R2. Det är det första självkörande fordonet i USA som fått tillstånd att köra, utan federala säkerhetskrav.

Rysk attack mot Sverige

14 april 2021

Säpo misstänker grovt dataintrång från ryska underrättelsetjänsten GRU mot Riksidrottsförbundet i Sverige. Men åklagaren har beslutat att lägga ned förundersökningen eftersom det inte finns förutsättningar för lagföring utomlands och utlämning till Sverige saknas.

Googles krav på USA

13 april 2021

Google anser att USA måste inleda samtal med EU om framtidens digitala handel och dataskydd länderna emellan. Utan ett gemensamt avtal finns det risk att länderna skapar egna handelskontrollerade regler kring alltifrån dataskydd till AI.

Microsoft AI-satsar

13 april 2021

Microsoft stärker sin roll inom sjukvården med köpet av AI-företaget Nuance. Förhoppningen är att bolagen kommer dra nytta av varandra i en allt mer AI-törstande sjukvårdssektor.

Robot förstår våra rörelser

13 april 2021

Forskare vid KTH har utvecklat ny teknik som innebär att robotar förstår människors kroppsrörelser. Tekniken ska öka säkerheten på arbetsplatser och innebär bland annat att robotar kan arbeta nära människor på en produktionslina.

Rekordbot för Alibaba

12 april 2021

Näthandelsgiganten Alibaba döms att betala 23,7 miljarder kronor i böter av kinesiska tillsynsmyndigheter. Det är den högsta företagsboten någonsin.