3 500 hållbara produkter

Kretskort Mm Som Skräp

TCO Development har utvecklat en tjänst där användare kan gå in och jämföra it-produkter och deras klimatavtryck. I dagsläget är mer än 3 500 produkter certifierade.

– Genom att använda TCO Certified kan inköpare påverka viktiga hållbarhetsaspekter för många av de it-produkter de köper in, säger Clare Hobby, Purchaser Engagement Manager hos TCO Development.

Anpassade nyheter

Den ledande hållbarhetscertifieringen för it, TCO Certified, har nu gjort det lättare att jämföra produkter ur en hållbarhetsaspekt på sajten Product Finder där 3 500 produkter samlats. Tanken är att företag och organisationer kan prenumerera på nyheter och få anpassad information om certifierade produkter som uppfyller specifika hållbarhetskrav.

– Genom att prenumerera på hållbarhetsdata kan inköpare ligga i framkant för hållbar upphandling och få den senaste informationen om certifierade produktmodeller, säger Clare Hobby.

Plast och battericykler

Information om de certifierade produkterna innehåller bland annat andelen återvunnen plast från använda produkter, energiförbrukning och battericykler.

Product Finder gör det också möjligt att räkna ut både koldioxidutsläpp och energikostnader i användarfasen

– De oberoende verifieringsorganisationer vi arbetar med lägger mer än 20 000 timmar per år på att säkerställa att produkter och tillverkningsfabriker uppfyller kraven i TCO Certified. Detta mycket omfattande verifieringssystem gör TCO Certified till den mest robusta och tillförlitliga certifiering som finns för IT-produkter idag, säger Clare Hobby.

Källa: TCO Development

17 december 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng