Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Så funkar Teams i Webex

Pusselbit Ska Sättas In I Helt Vitt Pussel Mot Orange Bakgrund

Med Ciscos videosystem kan man nu enkelt ansluta till Microsoft Teams-möten. Samtidigt utvecklar Cisco mötesplattformen Webex Meetings med ansiktsigenkänning.

Läs mer om Cisco Webex. Ladda ned Voister Paper och läs hur du tar nästa steg.

I november förra året annonserade Microsoft och Cisco ett samarbete för att göra det enklare för kunder som kör Microsoft Teams. Nu är funktionen här, säger Mikael Jågas, systemarkitekt på Cisco.

Cisco vill göra dina möten så kvalitativa och säkra som möjligt, samtidigt som det alltid ska vara enkelt att delta. Oavsett om du går in i ett möte från mobil, dator eller ett större mötesrum behövs bara ett klick på en stor grön mötesknapp.

Du ska alltid känna igen dig i våra produkter. Det är samma formspråk oberoende av enhet och du ska alltid vara säker på att du kan ansluta med hög kvalitet i bild och ljud.

Nytt är att det med Ciscos videosystem nu går att ansluta till Microsoft Teams-möten via CVI (Cloud Video Interop). I Microsofts chatt- och mötesverktyg finns nämligen ingen SIP-URI vilket de flesta standardvideosystem behöver för att kunna ansluta till möten. Det har gjort att det enda sättet att ansluta är via webbläsare eller Teams-klienten, fram tills nu.

Det kan vara en stor investering att köpa in ett antal videosystem till sitt företag, och om man då använder Office 365 som kommunikationsplattform har det funnits en sorts vägg mellan investeringarna. Men nu kan företag med CVI koppla våra videosystem till Microsoft Teams och därigenom optimera sina möten, 20 personer ska inte behöva sitta framför en PC och ha möten med halvdant ljud och liten kamera längre.

AI och säkerhet

I vissa avseenden tycker jag distansmöten är bättre än dem på plats.

Med möten i Ciscos videosystem räknar kameror in antalet personer i mötet och via ansiktsigenkänningen i AI Webex Cloud sätter systemet namn och titel på personerna. Om ett möte på tre deltagare plötsligt blir till ett möte på fyra, zoomas kameran ut så att alla syns i full HD-upplösning. Ställer du in Presentertrack följer systemet samma person, oavsett hur mycket personen rör sig på scen. Namn och titel funkar inte om man har mötet i Microsoft Teams, men det gör de två sistnämnda funktionerna.

Mötesupplevelsen ska vara så nära det fysiska mötet som möjligt, annars ökar risken att företag inte vill köra möten digitalt igen. I vissa avseenden tycker jag distansmöten är bättre än dem på plats. Nu kan jag i stora Webex-möten se namn och titel på alla deltagare, vilket kan förenkla rejält. Jag hinner även med fler möten och får mer fritid då jag slipper resorna mellan dem.

För Cisco är även säkerhet fundamentalt och därför är möten i Webex alltid krypterade. Som enda leverantör erbjuder vi även end-to-end krypterade möten i Webex mötestjänst, vilket kan passa verksamheter med höga krav på sekretess, avslutar Mikael Jågas.

13 oktober 2020 Uppdaterad 28 januari 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Rekommenderad läsning

Hemarbete 960640
Ett samarbete med Cisco

Webex för hybridarbete

9 apr 2021 digit

Framtidens medarbetare är hybrida. Cisco Webex pandemisäkrar det fysiska kontoret, gör digitala möten mer interaktiva och tryggar med hjälp av end-to-end kryptering. 

Amy Winehouse
video

AI-musik av 27-klubben

8 apr 2021 digit

För att uppmärksamma psykisk ohälsa har organisationen Over the bridge skapat ny musik med hjälp av AI som liknar den så kallade 27-klubbens musik, det vill säga artister som valde bort livet när de var 27 år.

Aruba Säkert Nätverk
Ett samarbete med HPE

Säkra näten med Aruba

26 mar 2021 digit

Aruba ESP ger ökad kontroll över alla uppkopplade enheter och användare. På så sätt kan transformationen med distansarbete, IoT och affärsnära analys förenklas för både företag och offentlig sektor. 

Bäddad Säng

Hemmajobbare sover mer

25 mar 2021 digit

Personer som arbetar hemifrån sover längre, producerar lika mycket och rör sig lika mycket som när de jobbar på kontoret. Det visar en studie från Högskolan i Gävle.

Stad Bilar 960640

Den hållbara 15 minutersstaden

24 mar 2021 digit

Den ultimata staden har 15 minuter till allt och är hållbar, covidsäker och smart. Just nu byggs en sådan stad i Kina och förhoppningen är att vi ser fler av dem framöver. Det menar Ayesha Khanna, som talade under Women in Tech.

En Dimmig Skog I Alsace I Frankrike

Sandvikens hållbaraste kontor

23 mar 2021 digit

Nya kontor på Sandbacka Science Park har fokus på hållbarhet och all utrusning, inklusive it och datorer, är återanvända produkter. De sex kontoren är avsedda för startups och småföretag och intresset har varit stort, långt innan inflyttning.

Humla Ai 960640

AI kollar pollen

18 mar 2021 digit

AI gör det lättare att analysera pollen, vilket öppnar upp för nya forskningsmöjligheter. På Lunds universitet använder man pollenanalys för att lära sig mer om matvanorna hos humlor.

Gaming Räddabarnen

Rädda Barnen med AI

17 mar 2021 digit

Rädda Barnen ska med hjälp av AI kunna upptäcka, kontakta och ge stöd till barn som utsätts för näthat inom gamingvärlden. AI:n liknas vid en digital fältassistent som alltid är online och tillgänglig dygnet när barn och unga behöver det. 

Kille Sorterar Varor Till Förbeställda Matkassar På Ica

Ica maxar med data

16 mar 2021 digit

När svenskarna hamstrade toapapper i början av pandemin ställde det till det för algoritmerna på Ica. Men AI och dataanalys är framtiden för dagligvaruhandeln och några av utmaningarna är kombon datahantering och GDPR samt att övertyga 1 400 Ica-handlare. Det menar Anna Baecklund, Head of Data Science och som var en av talarna under Women in Tech.