Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Resfritt med Cisconät

Resfria möten kräver säkra nätverk. Cisco satsar nu 10 miljarder dollar för att synliggöra hur nätverksdatan beter sig, vilket är ett viktigt steg för att öka antalet resfria möten. Det är några av punkterna från Cisco Connect Sverige.

Text Tim Leffler Foto Adobestock, Cisco 24 september 2020 digit

Ett Leksaksplan I En Uppochnedvänd Glasskål Mot Turkos Bakgrund

– Pandemin har påverkat folk på ett personligt plan, men det har också gjort att digitaliseringen har tagit några riktigt stora kliv framåt, säger Per Samuelsson, Sverigechef på Cisco, när han inleder årets digitala upplaga av Cisco Connect Sverige.

Under pandemin har Cisco utökat sitt fokus på att bland annat höja säkerheten för alla som arbetar på distans, vilket varit extra viktigt för framförallt myndigheter. En annan satsning har handlat om att uppgradera nätverk, inte minst för skolor som inom ett par år ska genomföra digitala nationella prov.  

Få koll på nätet

Nätverk är Ciscos huvudsakliga verksamhetsområde och dagens utbredda nät har gett upphov till appar och tjänster som gör att vi kan styra allt från en telefon eller en digital assistent var vi än befinner oss.

Gordon Thompson, vice president, EMEAR Specialist Sales, beskriver det som att appar och användare har mötts på ett sätt som aldrig förr, och data har blivit guldet som gör att appar har kunnat utvecklas tillsammans med användarna och deras upplevelser.

Samuelsson Proffe Connect

Per Samuelsson, Sverigechef, Cisco.

Detta samspel kommer de kommande åren att få sällskap av en tredje aspekt: den omkringliggande miljön.

– Hjärtat i Ciscos strategi för de kommande tio åren handlar om att hjälpa organisationer att kunna anpassa upplevelsen för användaren utifrån var han eller hon befinner sig, säger Gordon Thomson.

Mer synlighet

Med mjukvaror som Appdynamics och Cisco Nexus Insights blir det möjligt att förutspå vad och hur nätet kan påverkas. Problem kan förhindras genom att till exempel styra om trafik och ändra på var och hur digitala tjänster konsumeras. Detta, menar Gordon Thomson, är inte minst viktigt i den nya tiden vi går in i, där stora mängder människor runt om i världen kommer att arbeta betydligt mer flexibelt än idag.

Nyckeln ligger i synlighet och att organisationer får möjlighet att enkelt och smidigt kan visualisera sina dataflöden oavsett om det är innanför eller utanför det egna intranätet.

– Därför förvärvade Cisco så sent som i somras bolaget Thousandeyes, som fördjupar insikterna i dataflödet i wide area networks, WAN:s.

10 miljarder dollar

Många stora it-bolag arbetar med att automatisera flödet mellan nätverk och applikation, men enligt Gordon Thomson finns det ingen som satsar lika mycket på att synliggöra och utnyttja dataflödet.

Thomson Proffe

Gordon Thompson, vice president, EMEAR Specialist Sales.

– Vi investerar 10 miljarder dollar på synlighet och analysverktyg för att förbättra för våra kunders nätverksupplevelser. Det är mycket mer än andra, men det säger jag inte för att skryta, utan för att påvisa att vi gör allt för att företag och organisationer ska kunna dra nytta av och skapa värde i sina nätverk.

Resfria möten

Säkra, synliga och stabila nät kommer vara en viktig del när Cisco Sveriges gör sin satsning på resfria möten. Under pandemin tillkännagav bolaget genom en rapport sitt mål om att göra Sverige bäst i världen.

– Cisco vill leda med innovation. Sverige kan spara 20-40 miljarder kronor och minska koldioxidutsläppen med över 500 000 ton om vi ökar antalet resfria möten med 15 till 30 procent. Den resan vill vi vara en del av, säger Per Samuelsson.

 

Rekommenderad läsning

Mun 960640

Nyorden 2020

8 jan 2021 digit

Cli-fi, zoombombning och kanskeman är några av de nya orden som vi fick bekanta oss med under 2020. Men har du koll på vad en lesserwisser och zombiebrand är?

Teams Breakouts

Breakouts i Teams

14 dec 2020 digit

Teams släpper nu funktionen Breakout rooms helt öppet, vilket låter mötesorganisatörer dela upp möten i mindre grupper och på så sätt underlätta diskussioner och brainstorming-sessioner.

5G Folk Påstan

En miljard har 5G

10 dec 2020 digit

Vid årsskiftet kommer en miljard människor att ha tillgång till 5G-täckning, vilket är många fler än vad som tidigare har uppskattats. Det visar en ny rapport.

Brandbil

Hypereffektivt i Uppsala

7 dec 2020 digit

Uppsala kommun har satsat på VMware Cloud Foundation och hyperkonvergerade VxRail. Det har gett en ökad effektivisering och förenklat både livscykelhantering och support.

Kaffe Videomöte

Videomöte med doft

7 dec 2020 digit

Framöver ska mötesdeltagare i Zoom kunna känna lukten av kaffe och skaka händer med varandra. Via AI och VR ska ett virtuellt möte bli alltmer likt ett fysiskt. 

Publik Stolar
video
Ett samarbete mellan Microsoft och Voister

Azure för publik sektor

1 dec 2020 digit

Microsoft lanserar Molndesign för Offentlig Sektor, en lösning som ska förenkla användandet av molntjänster i Microsoft Azure för kommuner, regioner och myndigheter.

Närbild På Gul Tecknad Sol

Robot dödar virus

26 nov 2020 digit

En robot utrustad med UVC-strålning kan bli en god hjälp för att förhindra spridning av till exempel corona på sjukhus. Roboten är utvecklad av forskare vid Örebro universitet och bygger på öppen källkod och 3D-printat material.

Skyskrapor Med Spegligt Glas Sedda Från Marken

Wifi 6 på riktigt

19 nov 2020 digit

Just nu byggs Nordens högsta kontorshus i Göteborg. Skanska, som står för arbetet, har valt att satsa på wifi 6 för att hantera och segmentera nättrafiken och kunna ge tillgång till krävande applikationer till alla på byggarbetsplatsen.

En Papperskasse Med Växter Som Sticker Upp
video
Ett samarbete med Dell

Allt förnybart på Dell 2030

13 nov 2020 digit

Inom tio år ska alla förpackningar på Dell bestå av förnybart eller återvunnet material och för varje såld produkt återvinns eller återanvänds en motsvarande produkt. Hållbarhetschef David Lear arbetar för att hänsyn till miljön ska genomsyra hela bolaget och hämtar inspiration från svenska bolag och organisationer.