Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Resfritt med Cisconät

Resfria möten kräver säkra nätverk. Cisco satsar nu 10 miljarder dollar för att synliggöra hur nätverksdatan beter sig, vilket är ett viktigt steg för att öka antalet resfria möten. Det är några av punkterna från Cisco Connect Sverige.

Text Tim Leffler Foto Adobestock, Cisco 24 september 2020 digit

Ett Leksaksplan I En Uppochnedvänd Glasskål Mot Turkos Bakgrund

– Pandemin har påverkat folk på ett personligt plan, men det har också gjort att digitaliseringen har tagit några riktigt stora kliv framåt, säger Per Samuelsson, Sverigechef på Cisco, när han inleder årets digitala upplaga av Cisco Connect Sverige.

Under pandemin har Cisco utökat sitt fokus på att bland annat höja säkerheten för alla som arbetar på distans, vilket varit extra viktigt för framförallt myndigheter. En annan satsning har handlat om att uppgradera nätverk, inte minst för skolor som inom ett par år ska genomföra digitala nationella prov.  

Få koll på nätet

Nätverk är Ciscos huvudsakliga verksamhetsområde och dagens utbredda nät har gett upphov till appar och tjänster som gör att vi kan styra allt från en telefon eller en digital assistent var vi än befinner oss.

Gordon Thompson, vice president, EMEAR Specialist Sales, beskriver det som att appar och användare har mötts på ett sätt som aldrig förr, och data har blivit guldet som gör att appar har kunnat utvecklas tillsammans med användarna och deras upplevelser.

Samuelsson Proffe Connect

Per Samuelsson, Sverigechef, Cisco.

Detta samspel kommer de kommande åren att få sällskap av en tredje aspekt: den omkringliggande miljön.

– Hjärtat i Ciscos strategi för de kommande tio åren handlar om att hjälpa organisationer att kunna anpassa upplevelsen för användaren utifrån var han eller hon befinner sig, säger Gordon Thomson.

Mer synlighet

Med mjukvaror som Appdynamics och Cisco Nexus Insights blir det möjligt att förutspå vad och hur nätet kan påverkas. Problem kan förhindras genom att till exempel styra om trafik och ändra på var och hur digitala tjänster konsumeras. Detta, menar Gordon Thomson, är inte minst viktigt i den nya tiden vi går in i, där stora mängder människor runt om i världen kommer att arbeta betydligt mer flexibelt än idag.

Nyckeln ligger i synlighet och att organisationer får möjlighet att enkelt och smidigt kan visualisera sina dataflöden oavsett om det är innanför eller utanför det egna intranätet.

– Därför förvärvade Cisco så sent som i somras bolaget Thousandeyes, som fördjupar insikterna i dataflödet i wide area networks, WAN:s.

10 miljarder dollar

Många stora it-bolag arbetar med att automatisera flödet mellan nätverk och applikation, men enligt Gordon Thomson finns det ingen som satsar lika mycket på att synliggöra och utnyttja dataflödet.

Thomson Proffe

Gordon Thompson, vice president, EMEAR Specialist Sales.

– Vi investerar 10 miljarder dollar på synlighet och analysverktyg för att förbättra för våra kunders nätverksupplevelser. Det är mycket mer än andra, men det säger jag inte för att skryta, utan för att påvisa att vi gör allt för att företag och organisationer ska kunna dra nytta av och skapa värde i sina nätverk.

Resfria möten

Säkra, synliga och stabila nät kommer vara en viktig del när Cisco Sveriges gör sin satsning på resfria möten. Under pandemin tillkännagav bolaget genom en rapport sitt mål om att göra Sverige bäst i världen.

– Cisco vill leda med innovation. Sverige kan spara 20-40 miljarder kronor och minska koldioxidutsläppen med över 500 000 ton om vi ökar antalet resfria möten med 15 till 30 procent. Den resan vill vi vara en del av, säger Per Samuelsson.

 

Rekommenderad läsning

perWEBB.jpg

”Vi har löst det olösliga”

6 sep 2017 Säkerhet

Metoder för att läsa krypterad data och smarta nät är några av Ciscos lösningar för att stoppa attacker och hot mot säkerheten.

Barnekow Some
podcast

Så skapar MS förtroende

5 jun 2020 digit

Digitalisering är en lagsport som kräver samarbete och mindre konsensus. Det menar Hélène Barnekow Sverigechef Microsoft, som beskriver sig som en envis framtidsoptimist i Voisterpodden tillsammans med Kalle Hultenheim, vd Atea Sverige och Lisa Nore, Voister. 

En Knut På Ett Klätterställningsrep

Säkert nät med Cisco

7 okt 2020 säkerhet

Organisationer som inte har koll på sitt nätverk löper större risk att drabbas av cyberattacker. Nu presenterar Cisco flera lösningar som underlättar för att strukturerar och lagra information. 

Ljus Väg Som En Tunnel Mellan Träd Som Växer Över

IBM:s gröna framtid

21 okt 2020 digit

Bättre teknik för att fånga in koldioxid och för att smartare härma naturens sätt att omvandla kväve. Det är två av de fem stora mål som IBM sätter upp och bidra till att utveckla de kommande fem åren. Och det blir möjligt tack vare AI, kvantdatorer och det hybrida molnet. 

Sverige Resväska

Bäst på resfria möten

17 jun 2020 digit

Om vi ökar våra resfria möten med 30 procent kan det innebära besparingar på 40 miljarder. Det visar en ny rapport från Cisco. Anders Ygeman deltog i diskussionen då rapporten presenterades och anser att vi fortfarande tänker analogt när det gäller möten och önskar att fler inför krav på att effektivisera.

En Lövbeklädd Gavel På Lunds Universitetsbibliotek
video
voister paper - cisco webex teams

Akademiska Hus väljer Webex

31 aug 2020 digit

Med ambitiösa klimatmål finns det mycket att tjäna på mindre resande. Sedan Akademiska Hus införde Cisco Webex Teams på alla sina kontor har responsen bara varit positiv.

färgglatt godis.jpg
video
Ett samarbete mellan Microsoft och Voister

MS bjuder på O365

25 mar 2020 digit

Antalet hemmajobbare i Sverige har fullkomligt exploderat i takt med coronavirusets utbredning. För att underlätta för all verksamhet erbjuder nu Microsoft kostnadsfri användning av Officepaket och därmed kan Teams bli navet för allt arbete på distans.

skafferi timpan.jpg

Så möter MSB kris

28 apr 2020 digit

För MSB är kriser vardag, vilket ställer krav på effektiva digitala verktyg. Sedan flera år har MSB en tydlig strategi för mötesrum, både det fysiska rummet och det digitala. 

Cisco Pod Some PUFF
podcast

Cisco med ögon på bollen

10 jun 2020 digit

När coronapandemin bröt ut gapade många kontor tomma. Då beslutade Cisco Sverige att flytta de oanvända videosystemen till äldreboende. Det berättar Per Samuelsson Sverigechef Cisco när han gästar Voisterpodden tillsammans med Voisters Lisa Nore och Ateas vd Kalle Hultenheimen. Och så blir det lite golfsnack också.