Så funkar Teams i Webex

Pusselbit Ska Sättas In I Helt Vitt Pussel Mot Orange Bakgrund

Med Ciscos videosystem kan man nu enkelt ansluta till Microsoft Teams-möten. Samtidigt utvecklar Cisco mötesplattformen Webex Meetings med ansiktsigenkänning.

Läs mer om Cisco Webex. Ladda ned Voister Paper och läs hur du tar nästa steg.

I november förra året annonserade Microsoft och Cisco ett samarbete för att göra det enklare för kunder som kör Microsoft Teams. Nu är funktionen här, säger Mikael Jågas, systemarkitekt på Cisco.

Cisco vill göra dina möten så kvalitativa och säkra som möjligt, samtidigt som det alltid ska vara enkelt att delta. Oavsett om du går in i ett möte från mobil, dator eller ett större mötesrum behövs bara ett klick på en stor grön mötesknapp.

Du ska alltid känna igen dig i våra produkter. Det är samma formspråk oberoende av enhet och du ska alltid vara säker på att du kan ansluta med hög kvalitet i bild och ljud.

Nytt är att det med Ciscos videosystem nu går att ansluta till Microsoft Teams-möten via CVI (Cloud Video Interop). I Microsofts chatt- och mötesverktyg finns nämligen ingen SIP-URI vilket de flesta standardvideosystem behöver för att kunna ansluta till möten. Det har gjort att det enda sättet att ansluta är via webbläsare eller Teams-klienten, fram tills nu.

Det kan vara en stor investering att köpa in ett antal videosystem till sitt företag, och om man då använder Office 365 som kommunikationsplattform har det funnits en sorts vägg mellan investeringarna. Men nu kan företag med CVI koppla våra videosystem till Microsoft Teams och därigenom optimera sina möten, 20 personer ska inte behöva sitta framför en PC och ha möten med halvdant ljud och liten kamera längre.

AI och säkerhet

I vissa avseenden tycker jag distansmöten är bättre än dem på plats.

Med möten i Ciscos videosystem räknar kameror in antalet personer i mötet och via ansiktsigenkänningen i AI Webex Cloud sätter systemet namn och titel på personerna. Om ett möte på tre deltagare plötsligt blir till ett möte på fyra, zoomas kameran ut så att alla syns i full HD-upplösning. Ställer du in Presentertrack följer systemet samma person, oavsett hur mycket personen rör sig på scen. Namn och titel funkar inte om man har mötet i Microsoft Teams, men det gör de två sistnämnda funktionerna.

Mötesupplevelsen ska vara så nära det fysiska mötet som möjligt, annars ökar risken att företag inte vill köra möten digitalt igen. I vissa avseenden tycker jag distansmöten är bättre än dem på plats. Nu kan jag i stora Webex-möten se namn och titel på alla deltagare, vilket kan förenkla rejält. Jag hinner även med fler möten och får mer fritid då jag slipper resorna mellan dem.

För Cisco är även säkerhet fundamentalt och därför är möten i Webex alltid krypterade. Som enda leverantör erbjuder vi även end-to-end krypterade möten i Webex mötestjänst, vilket kan passa verksamheter med höga krav på sekretess, avslutar Mikael Jågas.

13 oktober 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng