Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

ett samarbete mellan hp och voister

En smartare it-nyhetssajt

Klicka säkert med HP

Du får ett mejl som du tror är säkert med en bifogad fil som du öppnar. Det skulle du inte ha gjort. Om du hade haft HP Sure Click Advanced hade filen öppnats i ett isolerat fönster och skyddat operativsystem. Det är en av många lösningar i nya HP Proactive Security.

Text anne hammarskjöld Foto adobestock 27 oktober 2020 säkerhet

– En myndighet i Norge drabbades nyligen av en cyberattack som slog ut 10 000 enheter. Attacken började med ett mejl till alla medarbetare som såg ut att komma från it-avdelningen med en bilaga. Det är väl känt att även den mest säkerhetsmedvetna klickar på bilagor från trovärdiga avsändare och så är katastrofen ett faktum, säger Christoffer Bohrn, specialist device as a service på HP.

Det skapas 350 000 nya virus varje dag, med risk för lika många zero day-attacker.

Oberoende säkerhetsexperter

Den mänskliga faktorn är en högst påtaglig säkerhetsrisk och den norska myndigheten visar på en sårbarhet som de flesta organisationer kan identifiera sig med. Nu presenterar HP en säkerhetslösning i två lager som gör det möjligt att förekomma de stora risker som alltid följer med användarnas vardagliga surfande och dokumenthantering.

Mr Bohrn

Christoffer Bohrn, specialist på device as a service på HP.

– Med HP Proactive Security paketerar vi decennier av ledande säkerhetsarbete som tjänst för både våra och andras produkter. Till bevakning och rapportering om säkerhetsincidenter används plattformen TechPulse. Uppföljning och analys sköts av oberoende säkerhetsexpertis och är en värdefull trygghet för organisationer som kanske saknar egen säkerhetsavdelning.

Sömlös lösning

Förutom analysplattformen erbjuder HP:s säkerhetslösning AI-baserade deep-learningtjänsten Sure Sense Advanced och säkert surfande med isoleringstjänsten Sure Click Advanced. Från att tidigare ha licens på tjänsterna, ägs de nu till viss del av HP och det är en fördel för användarna.

– Vi har utvecklat funktionaliteten till en sömlös lösning som användarna alltid har tillgång till men aldrig behöver fundera på.

350 000 nya virus

AI-baserade Sure Sense Advanced bygger på deep learning som gör det möjligt att hålla jämna steg med hoten från världens cyberkriminella.

– Det skapas 350 000 nya virus varje dag, med risk för lika många zero day-attacker. Det krävs AI för att hantera virus med okända beteenden. Sure Sense behöver sällan uppdateras och bevakar hela tiden hur enheten hanterar data, som när en word-fil börjar göra annat än att skapa text och bild.

Skyddar OS

Isoleringstjänsten Sure Click Advanced skyddar mot ett mycket vanligt riskbeteende.

– Isolering är det bästa skyddet mot malware via dokument och länkar som användaren öppnar. Varje office-dokument, pdf, eller webbsida som öppnas visas i ett isolerat fönster. På så sätt kan ingen malware komma åt operativsystemet, och alla dokument kan skickas vidare inom organisationen för de öppnas alltid isolerade.

HP Proactive Security sätter upp regelverk för varje organisation som bland annat identifierar oskyddade enheter och tar hänsyn till säkra källor. På så sätt kombineras fullständig säkerhet med bibehållen prestanda på varje dator. En trygghet som kanske är viktigare idag än någonsin tidigare.

– Vi fokuserar på medarbetarnas säkerhet och möjligheten att kunna jobba säkert var man än är, säger Christoffer Bohrn.

Rekommenderad läsning

Hp-sureview.jpg
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

Säkraste skärmen från HP

10 maj 2019 säkerhet

I takt med allt fler aktivitetsbaserade kontor ökar också behovet av skydd mot visuell hacking av känslig information. HP Sure View är en extern bildskärm i full storlek med inbyggt sekretessfilter ett knapptryck bort.

kryptokapning-960640.jpg

Dålig koll på kryptokapning

12 feb 2019 säkerhet

Kryptokapningar ökar och blir allt farligare, men oron för det är fortsatt låg. Samtidigt växer malware-as-a-service-branschen där amatörer genom filialer kan utpressa personer på pengar.

spindel-hot.jpg

Så motstår vi hackare

26 jun 2019 säkerhet

Ransomware, mejlintrång och trojaner är de största hoten mot företag. Växer gör även ransomware-as-a-service som gör alla till potentiella hackare mot en viss summa pengar. För att skydda sig krävs bland annat utbildning, frekvent patchning och mer samarbeten företag emellan. Det menar Craig Bray från Secureworks. 

sjukhus-kvinna-960640.jpg

It som dödar

15 nov 2019 säkerhet

Dataintrång på sjukhus har en stor inverkan på patientvården och ökar dödligheten, även flera år efter en incident. Det visar en ny undersökning från Vanderbilt University och University of Central Florida.

ot-robot-enhet.jpg
video
Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

5G och OT-hotet

7 feb 2020 säkerhet

Med 5G kommer nya möjligheter men även nya hot. Med fler bärare av skadlig kod blir industrins datorsystem allt mer utsatta och även införandet av eSIM-kort skapar nya attackytor. Som skydd finns nu Trend Micros TXOne- och Portable Security-enheter.

alarm-fsecure-lomma.jpg
video
ett samarbete mellan f-secure och voister

Lommas nya larm

31 mar 2020 säkerhet

För att skydda mot cyberhot använder Lomma kommun en EDR-lösning från F-Secure. Med automatiserade sensorer och machine learning analyserar systemet användare och slår larm vid ovanliga beteenden. 

killar sitter vid datorer och spelar på en turnering.jpg
video
ett samarbete mellan hp och voister

Snabbare dator med AMD

6 mar 2020 digit

Datorspelsfanatiker har länge uppskattat AMD för bolagets grafikkortsteknik och processorer, men nu finns anledning för alla som är sugna på mer datorkraft på liten yta att spärra upp ögonen. I en mängd av HP:s datorer finns den senaste AMD-tekniken. 

ansiktsigenkänning-ung-kille.jpg

Myndigheter AI-utreds

12 mar 2020 säkerhet

Datainspektionen ska utreda ifall svenska myndigheter använder ansiktsigenkänningen som Clearview AI erbjuder. Diverse medieuppgifter gör gällande att myndigheter inom EU nyttjar företagets kontroversiella teknik. 

Lyftkran Mot Gul Molnbakgrund
video
Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

Full koll på arbetsmängden

4 jun 2020 säkerhet

Trend Micros Cloud Conformity ger dig full överblick och säker kontroll över koden i dina arbetsmängder. Oavsett i vilket moln de befinner sig och är oberonde av molnleverantör.