ett samarbete mellan hp och voister

Klicka säkert med HP

Du får ett mejl som du tror är säkert med en bifogad fil som du öppnar. Det skulle du inte ha gjort. Om du hade haft HP Sure Click Advanced hade filen öppnats i ett isolerat fönster och skyddat operativsystem. Det är en av många lösningar i nya HP Proactive Security.

– En myndighet i Norge drabbades nyligen av en cyberattack som slog ut 10 000 enheter. Attacken började med ett mejl till alla medarbetare som såg ut att komma från it-avdelningen med en bilaga. Det är väl känt att även den mest säkerhetsmedvetna klickar på bilagor från trovärdiga avsändare och så är katastrofen ett faktum, säger Christoffer Bohrn, specialist device as a service på HP.

Det skapas 350 000 nya virus varje dag, med risk för lika många zero day-attacker.

Oberoende säkerhetsexperter

Den mänskliga faktorn är en högst påtaglig säkerhetsrisk och den norska myndigheten visar på en sårbarhet som de flesta organisationer kan identifiera sig med. Nu presenterar HP en säkerhetslösning i två lager som gör det möjligt att förekomma de stora risker som alltid följer med användarnas vardagliga surfande och dokumenthantering.

Mr Bohrn

Christoffer Bohrn, specialist på device as a service på HP.

– Med HP Proactive Security paketerar vi decennier av ledande säkerhetsarbete som tjänst för både våra och andras produkter. Till bevakning och rapportering om säkerhetsincidenter används plattformen TechPulse. Uppföljning och analys sköts av oberoende säkerhetsexpertis och är en värdefull trygghet för organisationer som kanske saknar egen säkerhetsavdelning.

Sömlös lösning

Förutom analysplattformen erbjuder HP:s säkerhetslösning AI-baserade deep-learningtjänsten Sure Sense Advanced och säkert surfande med isoleringstjänsten Sure Click Advanced. Från att tidigare ha licens på tjänsterna, ägs de nu till viss del av HP och det är en fördel för användarna.

– Vi har utvecklat funktionaliteten till en sömlös lösning som användarna alltid har tillgång till men aldrig behöver fundera på.

350 000 nya virus

AI-baserade Sure Sense Advanced bygger på deep learning som gör det möjligt att hålla jämna steg med hoten från världens cyberkriminella.

– Det skapas 350 000 nya virus varje dag, med risk för lika många zero day-attacker. Det krävs AI för att hantera virus med okända beteenden. Sure Sense behöver sällan uppdateras och bevakar hela tiden hur enheten hanterar data, som när en word-fil börjar göra annat än att skapa text och bild.

Skyddar OS

Isoleringstjänsten Sure Click Advanced skyddar mot ett mycket vanligt riskbeteende.

– Isolering är det bästa skyddet mot malware via dokument och länkar som användaren öppnar. Varje office-dokument, pdf, eller webbsida som öppnas visas i ett isolerat fönster. På så sätt kan ingen malware komma åt operativsystemet, och alla dokument kan skickas vidare inom organisationen för de öppnas alltid isolerade.

HP Proactive Security sätter upp regelverk för varje organisation som bland annat identifierar oskyddade enheter och tar hänsyn till säkra källor. På så sätt kombineras fullständig säkerhet med bibehållen prestanda på varje dator. En trygghet som kanske är viktigare idag än någonsin tidigare.

– Vi fokuserar på medarbetarnas säkerhet och möjligheten att kunna jobba säkert var man än är, säger Christoffer Bohrn.

27 oktober 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjöldsäkerhetFoto adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng