ett samarbete mellan hp och voister

HP:s lättaste arbetsplats

Allt fler vill och behöver jobba flexibelt, ibland från kontoret vid andra tillfällen hemifrån eller på ett café. Därför släpper HP nu sin lättaste dator hittills.

– Vi prioriterar återvinningsbar metall och andra hållbara material i våra robusta, bärbara produkter. Därför har det varit svårt att ta sig under ett kilo i vikt. Nu presenterar vi en ny standard som förenar hållbarhet med låg vikt för ett mobilt arbetssätt som blir allt viktigare för allt fler, säger Niclas Oldmark, produktchef på HP.

Pandemin har förändrat hur och var vi arbetar. Det är en utveckling som ställer delvis andra krav på utrustning.

När allt fler jobbar hemifrån ökar behovet av att vara mobil.

– När allt fler jobbar hemifrån ökar behovet av att vara mobil, och enkelt kunna byta arbetsplats över dagen. Arbetsdagen kanske börjar vid köksbordet, flyttar till soffan för att senare landa på övervåningen när hela familjen är hemma och det är full rulle nere i köket. En bärbar dator som dessutom är lätt att packa ihop underlättar enormt.

Mobilt permanent

När livet blir sig mer likt igen är det mobila arbetslivet här för att stanna.

– Vad det lider kommer vi återgå till arbetsplatser utanför hemmet. Delvis på kontor, men också hybridformer som caféer och andra publika platser som ställer krav på riktig mobilitet och säkerhet.

Lanserad förra året är blåskimrande HP Elite Dragonfly den första produkten utvecklad enligt HP:s nya standard för bärbart.

– Vikten har varit primär i utvecklingsfasen och samtidigt är det här vår mest hållbara produkt. Metallen är magnesium, och batteri, webbkamera och annat är utvalt för sin låga vikt. Om våra tidigare bärbara väger ungefär 1,3 kg ligger Elite Dragonfly precis under 1 kg så den höga ambitionen har gett resultat.

Under 1 kilo

Nytillskottet HP Probook 635 Aero väger mindre än 1 kilo med hölje i delvis återvunnen aluminium och magnesium. Den har en mycket speciell processor.

– Det här är världens lättaste AMD-baserade bärbara dator, helt baserad på deras senaste processorteknologi Ryzen 4000 APU. AMD har ju tagit enorma kliv i sin utveckling och HP Probook 635 Aero har den höga prestanda och långa batteritid man vill ha i sin bärbara dator. Att den heter Aero säger en del om vikten, lätt som luft.

Med spionfilter

Det finns ytterligare ett mycket viktigt krav på dagens och morgondagens mobila arbetssätt. Förutom låg vikt och hållbarhet är säkerhet en del av HP:s standard för bärbart.

– Våra nya bärbara har HP:s elektroniska sekretessfilter Sure View Reflect, som skyddar från nyfikna blickar vid arbete i offentliga miljöer eller kontorslandskap. Det här är den fjärde generationen Sure View och i sekretessläge går skärmen mot koppar.

– Vi var ju först ut med sekretessfilter och har under resan lärt oss vad som fungerar bäst i både mörka och ljusa miljöer. Jag liknar effekten vid att försöka se igenom en annan persons solglasögon, säger Niclas Oldmark.

HP planerar fler produktlanseringar enligt den nya standarden hållbart, säkert och låg vikt.

30 oktober 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjölddigitFoto adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng