ett samarbete mellan hp och voister

Print i molnet

Med HP Workpath och att koppla upp din skrivare mot molnet får du fler användningsområden, snabbare dokumentflöden och ökad säkerhet.

Det viktiga för att se nyttan här är att tänka utanför boxen. Nu behöver du inte gå till din dator för att kunna interagera med exempelvis OneDrive, det kan du även göra på skrivaren. Viktigt att påpeka är att det inte finns några mellanlager, utan precis som på datorn är det din OneDrive du är i.

När du sedan står vid enheten loggar du in via kort eller kod, mejl och lösenord. När skrivaren eller MFP:en, det vill säga multi-function printer, vet vem som står där anpassas vad som ska visas, vad du ska se och vad du kan göra, säger Lars Esping, produktchef skrivare, HP.

För många är skrivare och MFP:er endast ett fysiskt verktyg för utskrifter, scanning och fax, men så behöver inte nödvändigtvis vara fallet längre iallafall inte med HP. Med ekosystemet HP Workpath är tanken att de istället ska bli kontorets molnbaserade stationer för arbetsflöden.

Tidrapportering och skolarbeten

Ett exempel med Workpath rör en kommun som tidigare skötte sin tidrapportering med hjälp av ett flertal datorer utplacerade där personalen passerar. På varje enhet fanns en kortläsare där anställda stämplade in och ut för dagen.

Dessa datorer krävde underhåll, licenser och programvara vilket över tid genererade en viss kostnad. Genom att istället använda MFP:en som hade samma kortläsare och som kommunen sedan tidigare hade på plats sparade man in 1,8 miljoner kronor över tre års tid.

Det finns också exempel där MFP:er kan användas till att betala för lunchmat och andra microbetalningar. Den kan även användas som självservice för studenter där de direkt kan scanna in sitt arbete och skicka det via molnet till läraren

När du kör Workpath får du in de flesta kända dokumentverktygen, exempelvis Dropbox, OneDrive och Salesforce, på MFP:en samt i din mobil och dator. Workpath integrerar med dina befintliga system och i sann molnanda betalar du för det du använder. I utvecklingen av lösningen har HP även använt samma höga säkerhet som redan finns integrerad i produkterna.

Det är bara fantasin som sätter gränserna för hur du kan nyttja din MFP i framtiden.

Workpath erbjuder utvalda appar av dig och din tjänsteleverantör vilket ger god kontroll av vad som skall kunna användas på MFP:n. Workpath kan ses som en hjälp för att förverkliga BYOD-strategin, det vill säga bring your own device, där vem som helst kan ta in vad som helst in i företaget.

Lösningen har även tvåfaktorsautentisering samt inbyggda säkerhetsfunktioner som till exempel HP Sure Start och kryptering för bästa möjliga säkerhet.

Så vi går inte mot en mer pappersfri framtid?

Visst, vi går mot en mer digital värld men många processer är fortsatt pappersbaserade, fast vi kanske inte tänker på det. Papper är fortfarande standard när det handlar om mycket, exempelvis kontrakt och avtal, fraktsedlar, parkeringstillstånd, om du vill sätta upp en lapp eller skriva ut något till barnen. Vi behöver infrastrukturen, och då kan vi på HP se till att du utnyttjar den så mycket som möjligt.

Vad är nästa steg?

Nästa steg är att komma på fler användningsområden. Det gäller bara att vidga vyerna och fundera på vad du själv skulle kunna göra. Det är bara fantasin som sätter gränserna för hur du kan nyttja din MFP i framtiden. Det finns många standardappar att börja med men tillsammans med din tjänsteleverantör hittar du vad som passar just dig.

14 augusti 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng