Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan Dell och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Dells 5G-dator

Dell Latitude 9510 är den nya 5G-kompatibla datorn och Dells första i ultrapremium-segmentet. Den är anpassad för den mobila användaren med en AI som förlänger batteritiden och en inbyggd konferenspuck för bättre möten.  

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock, Dell 4 september 2020 digit

Den inbyggda AI:n, Dell Optimizer, känner via en algoritm av hur du arbetar. Genom att se över din batteriförbrukning, dina arbetstider och vilka appar du använder mest kan datorn optimera sig efter ditt arbetssätt och förbättra upplevelsen. Det leder även till en batteritid på över 30 timmar, säger Gustaf Hofman Bang, produktspecialist på Dell Technologies.

AI:n lär sig dina dagliga vanor. Om du är en person som ofta sitter indockad mot en extern skärm eller om du reser mycket, och anpassar sig därefter så att ditt batteri når sin fulla potential. När du inte kan ladda din enhet justerar AI:n vissa inställningar så att batteriet håller så länge som möjligt.

Den är perfekt lämpad för personer som ofta förflyttar sig mellan möten och olika platser, så när samhället blir som vanligt igen kommer de stora fördelarna att visa sig. Jag hoppas att det ska minska stressen som kan uppstå vid låga batterinivåer.

Möten var som helst

För att utveckla digitala möten har Dell adderat något som kan kallas för en inbyggd konferenspuck. Med hjälp av den lösningen ska enheten kunna känna av varifrån ljudet kommer, minska eventuellt eko och därmed kunna leverera bättre mötesupplevelser.

Hofman Bang Proffe

Gustaf Hofman Bang, produktspecialist på Dell Technologies.

 Navet i 9510 är att saker du tidigare behövt köpa separat nu istället finns i datorn. Exempelvis konferenspucken för möten som nu är inbyggd, och den höga batteritiden som gör att du slipper eventuell powerbank.

Latitude 9510 finns både som laptop och 2-i-1-enhet, där den senare varianten kan förenkla i vissa jobbsammanhang, till exempel kan en säljare först hålla en presentation på enheten för att sedan skicka runt den och ta underskrifter.

Det är även Dells första dator som har kompatibilitet för 5G inbyggt.

 Med 9510 är du redo när 5G-tekniken blir standard för trådlös kommunikation, säger Gustaf Hofman Bang.

Rekommenderad läsning

3 Väskor I Färg
video
ett samarbete med Netapp

Netapps tre löften

18 dec 2020 digit

Hög säkerhet, enkel hantering av data i molnet och kostnadseffektiva AI-projekt. Det är Netapps tre löften till it-branschen 2021.

En Papperskasse Med Växter Som Sticker Upp
video
Ett samarbete med Dell

Allt förnybart på Dell 2030

13 nov 2020 digit

Inom tio år ska alla förpackningar på Dell bestå av förnybart eller återvunnet material och för varje såld produkt återvinns eller återanvänds en motsvarande produkt. Hållbarhetschef David Lear arbetar för att hänsyn till miljön ska genomsyra hela bolaget och hämtar inspiration från svenska bolag och organisationer.

Tävlingscyklister Blurrig Bild För De Cyklar Fort
Ett samarbete mellan IBM och Voister

Full fart på IBM Think

1 okt 2020 digit

Den 7 oktober anordnas IBM Think Digital Summit Nordic. På agendan finns alltifrån hur Vasaloppet ställde om sin sommarvecka till hur det går för det förarlösa AI-fartyget Mayflower. Dessutom presenterar sig Vahid Zohali, IBM Sveriges nytillträdde vd.

Trend Micro Xdr Smitta
video
Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

Smittspårning för it

22 sep 2020 säkerhet

Nu kan ett enda verktyg skydda din organisation mot attacker. Med hjälp av AI överblickar och skyddar Trend Micro XDR servrar, klienter, moln, mejl och nätverk. 

Olivolja Hälls På En Sked Med Grön Bakgrund
video
Ett samarbete mellan Dell och Voister

Dells väloljade hybrid

11 sep 2020 digit

Dell Technologies Cloud Platform inkluderar allt från självbetjäning och automation till mjukvarudefinierad lagring och nätverk. För alla som vill testa hur det fungerar för just deras verksamhet finns det nu en demomiljö hos Atea. 

Exponentiell Tillväxt Ris Schack
video
Ett samarbete mellan Dell och Voister

Lagring för framtiden

22 jun 2020 digit

Dell EMC:s nya lagringsplattform Powerstore ska förenkla för företag att kunna möta framtidens växande databehov. Prestanda och flexibilitet är två nyckelord.

Familj Står På Exotisk Strand Och Tittar Ut Över Vattnet
video
Ett samarbete mellan HPE och Voister

Aruba wifi 6 till alla

12 jun 2020 digit

Karlshamn kommun och NCC har valt väg. Nätverkslösningarna från HPE Aruba ger snabb uppkoppling och slussar trafiken säkert mellan wifi 6 och 5G.

Dell Screens 960640
video
Ett samarbete mellan Dell och Voister

Dells öppna skärmar

9 jun 2020 digit

När Dell Technologies utvecklar skärmar ligger fokus på att garantera hög kvalitet, öppen standard och hållbarhet. Dessutom, skulle något gå sönder skickas en ny skärm dagen efter. 

Gammal Motorola Telefon
video
Ett samarbete mellan Lenovo och Voister

Världsrekord på 5G

13 maj 2020 digit

Världsrekordet i 5G-hastighet för telefoner innehas av Lenovo. Med sin nya smarta telefon Motorola Edge Plus vill bolaget placera sig i premiumsegmentet på mobiltelefonmarknaden.