Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan Dell och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Lagring för framtiden

Dell EMC:s nya lagringsplattform Powerstore ska förenkla för företag att möta framtidens växande databehov. Prestanda och flexibilitet är två nyckelord.

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 22 juni 2020 digit

En av de stora trenderna i världen är den konstant växande datamängden. Det ser vi hos alla företag, oberoende av storlek. Samtidigt är marknaden alltmer på väg mot containrar, vilket förändrar landskapet hur vi lagrar data. Powerstore har en arkitektur baserat på Micro Services, vilket gör det betydligt snabbare att utveckla nya funktioner och uppgradera kodbasen, säger Linus Svensson, presales director på Dell Technologies Sverige.

Grunden till Powerstore kommer från sammanslagningen av Dell och EMC för fyra år sedan, det vill säga två bolag vars produktportföljer till viss del kompletterade varandra. Medan EMC satsade på enterprise storage var Dell starkt på compute och entry level storage. Nu har Dell Technologies försökt ta det bästa från bolagens produkter för de respektive segmenten, nämligen Unity och Compellent, och mixat ihop dem.

Vi kom fram till att inte ta bort eller vidareutveckla någon lösning utan istället lansera en helt ny, vilket resulterade i Powerstore. Den helt nya kodbasen har tagit några år att ta fram men med Powerstore kan våra kunder fortsätta att växa och utvecklas.

Ökad prestanda

Lagringsplattformen är upp till sju gånger snabbare än bolagets tidigare lösningar för mid range-segmentet. Det ser Dell Technologies som en form av framtidssäkring.

Alla kunder är inte i behov av den här prestandanivån än, men kan vara det om fem år när vi har ett fullt etablerat 5G-nät. Det blir allt svårare att veta sitt framtida databehov men med Powerstore kan du börja försiktigt och vrida på rejält, om det behövs. En av de stora poängerna med lösningen är att den genom sin skalbarhet säkrar för framtiden.

Linussvensson Some

Linus Svensson, presales director på Dell Technologies Sverige.

En annan stor skillnad är AppsOn. Det gör att administratörer kan driftsätta applikationer direkt på Powerstore, vilket innebär en ökad flexibilitet. Jag ser även dedupliceringen som en stor faktor, det vill säga varje disk du stoppar in garanterar minst 4:1 datareduktion.

Vilka är nackdelarna?

Den är inte helt nödvändig för alla utan passar bäst för mellanstora till stora företag. Om pengar är det som styr ditt val av lagring kan du välja ett enklare alternativ, till exempel Unity.

Vi kommer inte lämna några kunder i sticket utan våra tidigare lösningar kommer att finnas kvar under lång tid framöver och vill du migrera till Powerstore så finns den möjligheten. Men det är viktigt att poängtera att plattformen inte ersätter något.

Kan Powerstore komma att vidareutvecklas?

Absolut. Fundamentet i infrastrukturen är att den hela tiden kan utvecklas vidare. Jag tror att vi kommer leva med Powerstore under en väldigt lång tid framöver.

Rekommenderad läsning

Dell Screens 960640
video
Ett samarbete mellan Dell och Voister

Dells öppna skärmar

9 jun 2020 digit

När Dell Technologies utvecklar skärmar ligger fokus på att garantera hög kvalitet, öppen standard och hållbarhet. Dessutom, skulle något gå sönder skickas en ny skärm dagen efter. 

Olivolja Hälls På En Sked Med Grön Bakgrund
video
Ett samarbete mellan Dell och Voister

Dells väloljade hybrid

11 sep 2020 digit

Dell Technologies Cloud Platform inkluderar allt från självbetjäning och automation till mjukvarudefinierad lagring och nätverk. För alla som vill testa hur det fungerar för just deras verksamhet finns det nu en demomiljö hos Atea. 

Dell 5G Dator
video
Ett samarbete mellan Dell och Voister

Dells 5G-dator

4 sep 2020 digit

Dell Latitude 9510 är den nya 5G-kompatibla datorn och Dells första i ultrapremium-segmentet. Den är anpassad för den mobila användaren med en AI som förlänger batteritiden och en inbyggd konferenspuck för bättre möten.  

Print I Molnet
video
ett samarbete mellan hp och voister

Print i molnet

14 aug 2020 digit

Med HP Workpath och att koppla upp din skrivare mot molnet får du fler användningsområden, snabbare dokumentflöden och ökad säkerhet.

Dödskalleapa
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

HP räddar regnskog

20 maj 2020 digit

Amazonas regnskog och Kinas statsägda skog får nu stöd av HP. Under fem år kommer bolaget att vara med och bidra till en återställning av regnskogen och ett hållbart skogsbruk.

Strand Renthav Havsplast
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

Rent hav blir pc

30 jun 2020 digit

HP har världens mest hållbara pc-portfölj. Det baserar bolaget på flest antal produkter med miljömärkningen EPEAT. Bolagets arbete omfattar bland annat ett hållbart val av material, insamling av havsplast i Haiti och tågtransporter från Kina.

Kvinna Flexibel Poweredge 960640
video
Ett samarbete mellan Dell och Voister

Flexibel med Poweredge

6 jul 2020 digit

Den nya modulära servern Dell EMC Poweredge MX ska erbjuda stor skalbarhet och enkel administrering av server, nätverk och lagring. Den är lämpad för både traditionella it-miljöer och mjukvarudefinierade datacenters vilket gör att Dell Technologies ser lösningen som en form av framtidssäkring.

Familj Står På Exotisk Strand Och Tittar Ut Över Vattnet
video
Ett samarbete mellan HPE och Voister

Aruba wifi 6 till alla

12 jun 2020 digit

Karlshamn kommun och NCC har valt väg. Nätverkslösningarna från HPE Aruba ger snabb uppkoppling och slussar trafiken säkert mellan wifi 6 och 5G.

blurrig liten matbutik med två personer.jpg
video
Ett samarbete mellan Lenovo och Voister

Mycket data, liten server

21 feb 2020 digit

Redan 2025 spås tre fjärdedelar av all data bearbetas och lagras där den samlas in. Med Lenovo Edge Server säkras datahanteringen för butiker, byggarbetsplatser och mindre bolag.