Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan Dell och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Lagring för framtiden

Dell EMC:s nya lagringsplattform Powerstore ska förenkla för företag att möta framtidens växande databehov. Prestanda och flexibilitet är två nyckelord.

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 22 juni 2020 digit

En av de stora trenderna i världen är den konstant växande datamängden. Det ser vi hos alla företag, oberoende av storlek. Samtidigt är marknaden alltmer på väg mot containrar, vilket förändrar landskapet hur vi lagrar data. Powerstore har en arkitektur baserat på Micro Services, vilket gör det betydligt snabbare att utveckla nya funktioner och uppgradera kodbasen, säger Linus Svensson, presales director på Dell Technologies Sverige.

Grunden till Powerstore kommer från sammanslagningen av Dell och EMC för fyra år sedan, det vill säga två bolag vars produktportföljer till viss del kompletterade varandra. Medan EMC satsade på enterprise storage var Dell starkt på compute och entry level storage. Nu har Dell Technologies försökt ta det bästa från bolagens produkter för de respektive segmenten, nämligen Unity och Compellent, och mixat ihop dem.

Vi kom fram till att inte ta bort eller vidareutveckla någon lösning utan istället lansera en helt ny, vilket resulterade i Powerstore. Den helt nya kodbasen har tagit några år att ta fram men med Powerstore kan våra kunder fortsätta att växa och utvecklas.

Ökad prestanda

Lagringsplattformen är upp till sju gånger snabbare än bolagets tidigare lösningar för mid range-segmentet. Det ser Dell Technologies som en form av framtidssäkring.

Alla kunder är inte i behov av den här prestandanivån än, men kan vara det om fem år när vi har ett fullt etablerat 5G-nät. Det blir allt svårare att veta sitt framtida databehov men med Powerstore kan du börja försiktigt och vrida på rejält, om det behövs. En av de stora poängerna med lösningen är att den genom sin skalbarhet säkrar för framtiden.

Linussvensson Some

Linus Svensson, presales director på Dell Technologies Sverige.

En annan stor skillnad är AppsOn. Det gör att administratörer kan driftsätta applikationer direkt på Powerstore, vilket innebär en ökad flexibilitet. Jag ser även dedupliceringen som en stor faktor, det vill säga varje disk du stoppar in garanterar minst 4:1 datareduktion.

Vilka är nackdelarna?

Den är inte helt nödvändig för alla utan passar bäst för mellanstora till stora företag. Om pengar är det som styr ditt val av lagring kan du välja ett enklare alternativ, till exempel Unity.

Vi kommer inte lämna några kunder i sticket utan våra tidigare lösningar kommer att finnas kvar under lång tid framöver och vill du migrera till Powerstore så finns den möjligheten. Men det är viktigt att poängtera att plattformen inte ersätter något.

Kan Powerstore komma att vidareutvecklas?

Absolut. Fundamentet i infrastrukturen är att den hela tiden kan utvecklas vidare. Jag tror att vi kommer leva med Powerstore under en väldigt lång tid framöver.

Rekommenderad läsning

Kretskort Leab 960640
video
Ett samarbete mellan Microsoft och Voister

Leab kretsar kring Azure

4 dec 2020 digit

Leab går från att drifta sin it lokalt till att nu lägga det mesta i Microsoft Azure. Det ska förenkla det dagliga arbetet och ge ökad säkerhet och flexibilitet.

Publik Stolar
video
Ett samarbete mellan Microsoft och Voister

Azure för publik sektor

1 dec 2020 digit

Microsoft lanserar Molndesign för Offentlig Sektor, en lösning som ska förenkla användandet av molntjänster i Microsoft Azure för kommuner, regioner och myndigheter.

Vitt Snus
video
Ett samarbete mellan Microsoft och Voister

Fint snus med Azure

20 nov 2020 digit

Med 500 000 kunder i 30 länder har snusåterförsäljaren Haypp växt fort. För att snabbare och smidigare kunna skala upp sin verksamhet har bolaget nu valt att lägga sin e-handelsplattform i Microsoft Azure.

Hp Datorer 960640
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

Grön it med HP-tjänst

17 nov 2020 digit

Att köpa datorer som tjänst, istället för som produkt, är bra för miljön i flera olika avseenden. HP gör det nu enkelt för företag och organisationer att investera i enheter enligt en product-as-a-service-modell, där man hoppas på en utveckling likt den på mobiler och företagsskrivare. 

En Papperskasse Med Växter Som Sticker Upp
video
Ett samarbete med Dell

Allt förnybart på Dell 2030

13 nov 2020 digit

Inom tio år ska alla förpackningar på Dell bestå av förnybart eller återvunnet material och för varje såld produkt återvinns eller återanvänds en motsvarande produkt. Hållbarhetschef David Lear arbetar för att hänsyn till miljön ska genomsyra hela bolaget och hämtar inspiration från svenska bolag och organisationer.

Personer Sitter Med Ben I Kors Mot Vägg
video
Ett samarbete med Microsoft

Revision med Azure

6 nov 2020 digit

Nya samarbeten, rätt person på rätt plats och en framtidssäkrad plattform för både distansarbete och framtida tjänster. Så har Microsoft Azure hjälp revisionsbyrån Value & Friends.

Aws Säkert Moln Clearstart
video
Ett samarbete mellan AWS och Voister

Moln för publik sektor

23 okt 2020 digit

AWS Clearstart gör att offentlig sektor kan gå in i molnet, utan frågetecken kring Cloud Act eller andra lagar. Med krypteringsnycklar och automatiserad installation ska flytten säkras och förenklas.

Ljus Väg Som En Tunnel Mellan Träd Som Växer Över
video
Ett samarbete med IBM

IBM:s gröna framtid

21 okt 2020 digit

Bättre teknik för att fånga in koldioxid och för att smartare härma naturens sätt att omvandla kväve. Det är två av de fem stora mål som IBM sätter upp och bidra till att utveckla de kommande fem åren. Och det blir möjligt tack vare AI, kvantdatorer och det hybrida molnet. 

Paraplyer Hylte
video
ett samarbete med hpe

Hyltes hyperskydd

16 okt 2020 digit

Hylte kommun har börjat använda den hyperkonvergerade infrastrukturen HPE Simplivity. Skiftet ska bland annat leda till en ökad säkerhet, flexibilitet och effektivitet.