Ett samarbete mellan Dell och Voister

Dells 5G-dator

Dell Latitude 9510 är den nya 5G-kompatibla datorn och Dells första i ultrapremium-segmentet. Den är anpassad för den mobila användaren med en AI som förlänger batteritiden och en inbyggd konferenspuck för bättre möten.  

Den inbyggda AI:n, Dell Optimizer, känner via en algoritm av hur du arbetar. Genom att se över din batteriförbrukning, dina arbetstider och vilka appar du använder mest kan datorn optimera sig efter ditt arbetssätt och förbättra upplevelsen. Det leder även till en batteritid på över 30 timmar, säger Gustaf Hofman Bang, produktspecialist på Dell Technologies.

AI:n lär sig dina dagliga vanor. Om du är en person som ofta sitter indockad mot en extern skärm eller om du reser mycket, och anpassar sig därefter så att ditt batteri når sin fulla potential. När du inte kan ladda din enhet justerar AI:n vissa inställningar så att batteriet håller så länge som möjligt.

Den är perfekt lämpad för personer som ofta förflyttar sig mellan möten och olika platser, så när samhället blir som vanligt igen kommer de stora fördelarna att visa sig. Jag hoppas att det ska minska stressen som kan uppstå vid låga batterinivåer.

Möten var som helst

För att utveckla digitala möten har Dell adderat något som kan kallas för en inbyggd konferenspuck. Med hjälp av den lösningen ska enheten kunna känna av varifrån ljudet kommer, minska eventuellt eko och därmed kunna leverera bättre mötesupplevelser.

Hofman Bang Proffe

Gustaf Hofman Bang, produktspecialist på Dell Technologies.

 Navet i 9510 är att saker du tidigare behövt köpa separat nu istället finns i datorn. Exempelvis konferenspucken för möten som nu är inbyggd, och den höga batteritiden som gör att du slipper eventuell powerbank.

Latitude 9510 finns både som laptop och 2-i-1-enhet, där den senare varianten kan förenkla i vissa jobbsammanhang, till exempel kan en säljare först hålla en presentation på enheten för att sedan skicka runt den och ta underskrifter.

Det är även Dells första dator som har kompatibilitet för 5G inbyggt.

 Med 9510 är du redo när 5G-tekniken blir standard för trådlös kommunikation, säger Gustaf Hofman Bang.

4 september 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock, Dell

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng