Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Video mot vatten

Alla fuktskador behöver inte besiktigas på plats utan kan numera ske via video. Rådgivning online innebär färre resor och en lägre kostnad för kund.

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 1 juni 2020 digit

Polygon Vatten

För oss är vattenskador vardag, men det kan vara svårt för kunder att avgöra om en skada är stor eller liten. Därför kan nu våra kunder få en okulär besiktning via video, säger Mattias Wiklund, försäljningschef Polygon Sverige.

Rådgivning online sker via videosamtal. Kunden filmar skadan med mobil eller surfplatta och teknikern gör en bedömning ifall ett fysiskt besök behövs. Programmet, som bolaget använder, tillåter även att båda kan rita på skärmen och att teknikern kan peka i bilden.

– Inom 48 timmar kan vi lämna ett första utlåtande från en expert. Samtidigt kan de som verkligen är i behov av ett fysiskt besök få det snabbare. Det finns även en hållbarhetsaspekt då vi på det här sättet kan minska vårt resande. Polygon har 110 fukttekniker i Sverige och det är inte optimalt om alla åker bil.

Ris och ros

Wiklund Mattias

Mattias Wiklund, försäljningschef på Polygon.

Videotjänsten är den första i sitt slag i branschen och den har mottagits med olika reaktioner. Även om coronasituationen inte har något med lanseringen att göra har den lett till att vissa kunder ser besiktning på distans som ett lämpligt alternativ. Samtidigt finns åsikter som handlar om att fukttekniker alltid ska vara på plats fysiskt och att tjänsten är ett hot mot det traditionella sättet att arbeta.

Jag kan på ett sätt förstå dem eftersom det här är helt nytt, men vi har otroligt kompetent personal och nu kan vi flytta in den expertisen till kontoret. Samtidigt kan teknikerna planera sina dagar bättre och alltid ha rätt utrustning när de åker ut.

Vad är nästa steg?

Det är att få lösningen accepterad av alla. Polygon har funnits i nästan 50 år och är loket inom fuktbranschen. Om det är något företag som ska lansera nya verktyg som det här så är det vi, och därför hoppas jag att kunderna litar på oss, avslutar Mattias Wiklund.

Rekommenderad läsning

Kretskort Mm Som Skräp

3 500 hållbara produkter

17 dec 2020 digit

TCO Development har utvecklat en tjänst där användare kan gå in och jämföra it-produkter och deras klimatavtryck. I dagsläget är mer än 3 500 produkter certifierade.

Bulldoser På Soptipp

Rent avfall i Västerås

16 dec 2020 digit

VafabMiljö i Västerås utbildar skolor och företag i avfallshantering. När pandemin slog till fick kommunalförbundet ställa om och spelade istället in allt utbildningsmaterial i en studio, vilket både har uppskattats och gett mersmak.

Uppsala 960640

Bäst på upphandling

14 dec 2020 digit

Uppsala har utsetts till Sveriges bästa klimatstad. Upphandling med mätbara krav på hållbarhet och ett tajt samarbete mellan it- och hållbarhetsavdelningen har varit viktiga verktyg för att uppnå FN:s Agenda 2030.

Man I Orange Bygguniform Står På Solcell Och Fixar

Störst på förnybart

14 dec 2020 digit

Amazon är världens största köpare av förnybar energi. Det kommuniceras efter att bolaget investerar i ytterligare 26 vind- och solenergiprojekt, vilket totalt motsvarar 6,5 gigawatts.

Gron Moln960640

Hållbar i molnet

27 nov 2020 digit

Att byta från traditionell it-infrastruktur till molnet kan minska världens totala it-utsläpp med 5,9 procent. Det motsvarar runt 60 miljoner ton koldioxid per år, eller utsläppen från 22 miljoner bilar. Det visar en ny rapport.

Airbus 960640

Flyg med nollutsläpp

17 nov 2020 digit

Det europeiska flygbolaget Airbus har presenterat tre nya konceptflygplan som drivs på vätgas och inte släpper ut några växthusgaser. De olika flygplanen ska ha plats för 100-200 passagerare.

Hp Datorer 960640
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

Grön it med HP-tjänst

17 nov 2020 digit

Att köpa datorer som tjänst, istället för som produkt, är bra för miljön i flera olika avseenden. HP gör det nu enkelt för företag och organisationer att investera i enheter enligt en product-as-a-service-modell, där man hoppas på en utveckling likt den på mobiler och företagsskrivare. 

En Papperskasse Med Växter Som Sticker Upp
video
Ett samarbete med Dell

Allt förnybart på Dell 2030

13 nov 2020 digit

Inom tio år ska alla förpackningar på Dell bestå av förnybart eller återvunnet material och för varje såld produkt återvinns eller återanvänds en motsvarande produkt. Hållbarhetschef David Lear arbetar för att hänsyn till miljön ska genomsyra hela bolaget och hämtar inspiration från svenska bolag och organisationer.

Solros Hållbarhet

Gröna regioner

6 nov 2020 digit

Sveriges regioner fortsätter att minska sin klimatpåverkan, bland annat är gemensamma krav i upphandling ett framgångsrecept i miljöarbetet. Det visar en ny rapport.