Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Video mot vatten

Polygon Vatten

Alla fuktskador behöver inte besiktigas på plats utan kan numera ske via video. Rådgivning online innebär färre resor och en lägre kostnad för kund.

För oss är vattenskador vardag, men det kan vara svårt för kunder att avgöra om en skada är stor eller liten. Därför kan nu våra kunder få en okulär besiktning via video, säger Mattias Wiklund, försäljningschef Polygon Sverige.

Rådgivning online sker via videosamtal. Kunden filmar skadan med mobil eller surfplatta och teknikern gör en bedömning ifall ett fysiskt besök behövs. Programmet, som bolaget använder, tillåter även att båda kan rita på skärmen och att teknikern kan peka i bilden.

– Inom 48 timmar kan vi lämna ett första utlåtande från en expert. Samtidigt kan de som verkligen är i behov av ett fysiskt besök få det snabbare. Det finns även en hållbarhetsaspekt då vi på det här sättet kan minska vårt resande. Polygon har 110 fukttekniker i Sverige och det är inte optimalt om alla åker bil.

Ris och ros

Wiklund Mattias

Mattias Wiklund, försäljningschef på Polygon.

Videotjänsten är den första i sitt slag i branschen och den har mottagits med olika reaktioner. Även om coronasituationen inte har något med lanseringen att göra har den lett till att vissa kunder ser besiktning på distans som ett lämpligt alternativ. Samtidigt finns åsikter som handlar om att fukttekniker alltid ska vara på plats fysiskt och att tjänsten är ett hot mot det traditionella sättet att arbeta.

Jag kan på ett sätt förstå dem eftersom det här är helt nytt, men vi har otroligt kompetent personal och nu kan vi flytta in den expertisen till kontoret. Samtidigt kan teknikerna planera sina dagar bättre och alltid ha rätt utrustning när de åker ut.

Vad är nästa steg?

Det är att få lösningen accepterad av alla. Polygon har funnits i nästan 50 år och är loket inom fuktbranschen. Om det är något företag som ska lansera nya verktyg som det här så är det vi, och därför hoppas jag att kunderna litar på oss, avslutar Mattias Wiklund.

1 juni 2020 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Rekommenderad läsning

Skog Träd Dell
Ett samarbete med Dell

AI-datorn av skogsplast

16 apr 2021 digit

I produktionen av Dells nya Latitude 5000-serie används för första gången bioplast från träd. Datorerna har även en inbyggd AI som optimerar sig efter ditt arbete vilket skapar snabbare funktioner samt bättre bandbredd och batteri. 

Kvinnor Zoomtrott

Kvinnor mer videotrötta

16 apr 2021 digit

Kvinnor är mer trötta på videomöten än män, visar en stor studie. Nu vill forskarna se åtgärder från arbetsgivare som förebygger den så kallade zoomtröttheten.

Coopanställd Scannar Vara Med App

Coop scannar hållbarhet

15 apr 2021 digit

Nu kan du anpassa dina inköp utifrån hur hållbara de är direkt i butiken. Idag lanserar Coop hållbarhetsdeklaration för drygt 10 000 varor i sin app.

Digitalt Möte

Bättre möten utan video

7 apr 2021 digit

Digitala möten fungerar bättre utan video. Att se varandra underlättar inte för att lösa problem och uppdelningen mellan deltagarna i mötet fungerar bättre utan kamera. Det visar en ny studie.

Motorsåg960640

Husqvarna delar verktyg

25 mar 2021 digit

Inför påsk rullas Grannboxen ut, en delningstjänst där grannar erbjuds att abonnera på ett fullt verktygsskåp. Nu söks villaägare i Stockholm, som kan tänka sig att testa det nya cirkulära konceptet.

En Dimmig Skog I Alsace I Frankrike

Sandvikens hållbaraste kontor

23 mar 2021 digit

Nya kontor på Sandbacka Science Park har fokus på hållbarhet och all utrusning, inklusive it och datorer, är återanvända produkter. De sex kontoren är avsedda för startups och småföretag och intresset har varit stort, långt innan inflyttning.

Axfood Matsvinn

Mindre svinn på Axfood

11 mar 2021 digit

Automatiserade varubeställningar och handdatorer som identifierar varor med kort datum har minskat matsvinnet från Axfoods butikskedjor till rekordsiffran 1,26 procent.

Olika Mjölkprodukter Och Ägg Mot Gul Bakgrund

Norrmejerier optimerar rutten

2 mar 2021 digit

Norrmejerier kör långa sträckor för att leverera varor till sina kunder. För att minska klimatpåverkan arbetar bolaget både med ruttoptimering och samdistribution.

Träd 960640

AI gör Sverige klimatsmart

24 feb 2021 digit

AI kan hjälpa oss att möta klimatutmaningarna och genom forskning, en gemensam databank och övergripande samarbeten kan Sverige bli bäst på området. Det visar en ny rapport från bland annat AI Sweden och Rise.