Video mot vatten

Polygon Vatten

Alla fuktskador behöver inte besiktigas på plats utan kan numera ske via video. Rådgivning online innebär färre resor och en lägre kostnad för kund.

För oss är vattenskador vardag, men det kan vara svårt för kunder att avgöra om en skada är stor eller liten. Därför kan nu våra kunder få en okulär besiktning via video, säger Mattias Wiklund, försäljningschef Polygon Sverige.

Rådgivning online sker via videosamtal. Kunden filmar skadan med mobil eller surfplatta och teknikern gör en bedömning ifall ett fysiskt besök behövs. Programmet, som bolaget använder, tillåter även att båda kan rita på skärmen och att teknikern kan peka i bilden.

– Inom 48 timmar kan vi lämna ett första utlåtande från en expert. Samtidigt kan de som verkligen är i behov av ett fysiskt besök få det snabbare. Det finns även en hållbarhetsaspekt då vi på det här sättet kan minska vårt resande. Polygon har 110 fukttekniker i Sverige och det är inte optimalt om alla åker bil.

Ris och ros

Wiklund Mattias

Mattias Wiklund, försäljningschef på Polygon.

Videotjänsten är den första i sitt slag i branschen och den har mottagits med olika reaktioner. Även om coronasituationen inte har något med lanseringen att göra har den lett till att vissa kunder ser besiktning på distans som ett lämpligt alternativ. Samtidigt finns åsikter som handlar om att fukttekniker alltid ska vara på plats fysiskt och att tjänsten är ett hot mot det traditionella sättet att arbeta.

Jag kan på ett sätt förstå dem eftersom det här är helt nytt, men vi har otroligt kompetent personal och nu kan vi flytta in den expertisen till kontoret. Samtidigt kan teknikerna planera sina dagar bättre och alltid ha rätt utrustning när de åker ut.

Vad är nästa steg?

Det är att få lösningen accepterad av alla. Polygon har funnits i nästan 50 år och är loket inom fuktbranschen. Om det är något företag som ska lansera nya verktyg som det här så är det vi, och därför hoppas jag att kunderna litar på oss, avslutar Mattias Wiklund.

1 juni 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng