Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan HP och Voister

Stark som en ZBook

Kreatörer och utvecklare behöver inte längre välja mellan storlek, mobilitet och prestanda. HP:s två nya workstations väger under två kilo och har maximal kraft.

Nu kan våra användare nå en ny nivå av prestanda i en tunn och mobil produkt. På så sätt kan de jobba effektivare och klara sina deadlines enklare, oavsett om de sitter på bussen, är hemma eller ute hos kund, säger Stefan Jeleby, Category Manager Client Solutions, HP Sverige.

HP:s två nya workstation-tvillingar heter ZBook Studio G7 och ZBook Create G7. Skillnaden mellan de båda är att Studio har Quadro RTX-grafik och Create har GeForce RTX-grafik. Det gör att användarna kan välja grafik baserat på vad som bäst passar deras applikationer.

Studio och Create är till för kreativa proffs med höga prestandakrav, såsom produktutvecklare, arkitekter, designers och videoredigerare. Med Create kan exempelvis spelutvecklare både skapa nya spel på dagarna och spela själva på fritiden, på samma workstation. Förutom de olika GPU-valen är det samma produkt i botten.

stefan-jeleby.jpg

Stefan Jeleby, Category Manager Client Solutions, HP Sverige.

Viktig vätskekylning 

Navet i att kunna få till en hög prestanda utan att vikten eskalerar enheterna väger 1,8 kilo - är HP:s nya vätskekylning, något de kallar Vapor Chamber Cooling. Själva kylningen går till så att vätskan plockar upp värmen som datorn genererar, sedan hettas vätskan upp och blir till ånga som avkyls.

Högre prestanda genererar mer värme, vilket kan göra workstations tunga och klumpiga. Med Vapor Chamber Cooling, ventilation på tre sidor och tunna fläktar får vi till en vätskekylning som är 30-40 procent mer effektiv än en traditionell, och kan på så vis få en hög prestanda i ett tunt chassi.

Plast från havet

I produktionen av tvillingarna har HP även försökt trygga användarna. Bland annat har enheterna ett inbyggt HP Sure Start-chip i hårdvaran vilket ska förenkla säkerhetsarbetet, speciellt nu i coronatider. Samtidigt fortsätter bolagets fokus på hållbarhet.

Antalet attacker ökar än mer i och med corona nu när så många jobbar hemifrån. Sedan flera år har vi säkerhet inbyggd i hårdvaran för att skydda användarna maximalt. Ju fler lås på sitt hus, desto svårare att ta sig in.

Zbook

Zbook Create G7 och Studio G7 blir tillgängliga i Sverige från och med augusti 2020.

– Vidare är våra chassin helt i aluminium vilket bidrar till en ökad livslängd, en återvinningsgrad på 90 procent och gör det lättare att driva ut värme. Batteriet håller i drygt 17 timmar samtidigt som våra högtalare och tangenter kommer från återvunnen plast, delvis hämtat ur havet.

Hur ska ni få exempelvis arkitekter, utvecklare och designers att välja Create eller Studio?

Det är en tuff fight om just den här målgruppen, men vi vet att många av dessa är frilansare eller fåmansbolag som behöver hårdvara och system som går snabbt och funkar konstant. Tiden är ofta knapp men nu behöver de inte spendera den genom att vänta på renderingar längre. Med Create och Studio får de samma kraft som i en traditionell workstation på 25 kilo.

29 maj 2020 Uppdaterad 23 juni 2020 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Rekommenderad läsning

Bild Tagen Innifrån Sara Kulturhus Ut På Omgivningen

Smart från start i kulturhus

26 apr 2021 digit

När Sara kulturhus i Skellefteå invigs i september blir det världens högsta trähus. Byggnaden har det senaste inom it, en genomtänkt automation och för att skapa tillgänglighet för alla finns appen Min personliga vän. 

Klimatdator 960640

MS klimatdator spår väder

23 apr 2021 digit

Storbritanniens meteorologiska institut ska tillsammans med Microsoft skapa världens mest avancerade väder- och klimatdator. Bland annat ska den förbättra noggrannheten i dagliga väderprognoser och ge tidiga varningar om extrema väderhändelser.

Smart City
Ett samarbete med HPE

Edge till moln med HPE

22 apr 2021 digit

HPE Ezmeral kör, hanterar och säkrar appar och data från edge till molnet. I en hybrid, decentraliserad värld kan du fokusera på AI och innovation medan HPE, med datafabriker och containrar, gör grovjobbet i bakgrunden.

Ölglas Blockkedja

Först med blockkedje-öl

21 apr 2021 digit

Snart lanseras Helt Spårat, som är Sveriges första blockkedje-öl. Syftet är att kunna dokumentera och följa ölets alla processer, från att maltkornet sås till att ölet tappas upp på flaska.

Google Earth Timelapse

Världen i 3D nu och då

19 apr 2021 digit

Google Earth gör en av sina största uppdateringar på många år och lägger till en helt ny dimension, nämligen tid. Med Timelapse går det att se hur planeten har förändrats från 1984 till idag.

Skog Träd Dell
Ett samarbete med Dell

AI-datorn av skogsplast

16 apr 2021 digit

I produktionen av Dells nya Latitude 5000-serie används för första gången bioplast från träd. Datorerna har även en inbyggd AI som optimerar sig efter ditt arbete vilket skapar snabbare funktioner samt bättre bandbredd och batteri. 

Coopanställd Scannar Vara Med App

Coop scannar hållbarhet

15 apr 2021 digit

Nu kan du anpassa dina inköp utifrån hur hållbara de är direkt i butiken. Idag lanserar Coop hållbarhetsdeklaration för drygt 10 000 varor i sin app.

Aruba Säkert Nätverk
video
Ett samarbete med HPE

Säkra näten med Aruba

26 mar 2021 digit

Aruba ESP ger ökad kontroll över alla uppkopplade enheter och användare. På så sätt kan transformationen med distansarbete, IoT och affärsnära analys förenklas för både företag och offentlig sektor. 

Motorsåg960640

Husqvarna delar verktyg

25 mar 2021 digit

Inför påsk rullas Grannboxen ut, en delningstjänst där grannar erbjuds att abonnera på ett fullt verktygsskåp. Nu söks villaägare i Stockholm, som kan tänka sig att testa det nya cirkulära konceptet.