Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan HP och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Stark som en ZBook

Kreatörer och utvecklare behöver inte längre välja mellan storlek, mobilitet och prestanda. HP:s två nya workstations väger under två kilo och har maximal kraft.

Nu kan våra användare nå en ny nivå av prestanda i en tunn och mobil produkt. På så sätt kan de jobba effektivare och klara sina deadlines enklare, oavsett om de sitter på bussen, är hemma eller ute hos kund, säger Stefan Jeleby, Category Manager Client Solutions, HP Sverige.

HP:s två nya workstation-tvillingar heter ZBook Studio G7 och ZBook Create G7. Skillnaden mellan de båda är att Studio har Quadro RTX-grafik och Create har GeForce RTX-grafik. Det gör att användarna kan välja grafik baserat på vad som bäst passar deras applikationer.

Studio och Create är till för kreativa proffs med höga prestandakrav, såsom produktutvecklare, arkitekter, designers och videoredigerare. Med Create kan exempelvis spelutvecklare både skapa nya spel på dagarna och spela själva på fritiden, på samma workstation. Förutom de olika GPU-valen är det samma produkt i botten.

stefan-jeleby.jpg

Stefan Jeleby, Category Manager Client Solutions, HP Sverige.

Viktig vätskekylning 

Navet i att kunna få till en hög prestanda utan att vikten eskalerar enheterna väger 1,8 kilo - är HP:s nya vätskekylning, något de kallar Vapor Chamber Cooling. Själva kylningen går till så att vätskan plockar upp värmen som datorn genererar, sedan hettas vätskan upp och blir till ånga som avkyls.

Högre prestanda genererar mer värme, vilket kan göra workstations tunga och klumpiga. Med Vapor Chamber Cooling, ventilation på tre sidor och tunna fläktar får vi till en vätskekylning som är 30-40 procent mer effektiv än en traditionell, och kan på så vis få en hög prestanda i ett tunt chassi.

Plast från havet

I produktionen av tvillingarna har HP även försökt trygga användarna. Bland annat har enheterna ett inbyggt HP Sure Start-chip i hårdvaran vilket ska förenkla säkerhetsarbetet, speciellt nu i coronatider. Samtidigt fortsätter bolagets fokus på hållbarhet.

Antalet attacker ökar än mer i och med corona nu när så många jobbar hemifrån. Sedan flera år har vi säkerhet inbyggd i hårdvaran för att skydda användarna maximalt. Ju fler lås på sitt hus, desto svårare att ta sig in.

Zbook

Zbook Create G7 och Studio G7 blir tillgängliga i Sverige från och med augusti 2020.

– Vidare är våra chassin helt i aluminium vilket bidrar till en ökad livslängd, en återvinningsgrad på 90 procent och gör det lättare att driva ut värme. Batteriet håller i drygt 17 timmar samtidigt som våra högtalare och tangenter kommer från återvunnen plast, delvis hämtat ur havet.

Hur ska ni få exempelvis arkitekter, utvecklare och designers att välja Create eller Studio?

Det är en tuff fight om just den här målgruppen, men vi vet att många av dessa är frilansare eller fåmansbolag som behöver hårdvara och system som går snabbt och funkar konstant. Tiden är ofta knapp men nu behöver de inte spendera den genom att vänta på renderingar längre. Med Create och Studio får de samma kraft som i en traditionell workstation på 25 kilo.

29 maj 2020 Uppdaterad 23 juni 2020 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Rekommenderad läsning

Olika Mjölkprodukter Och Ägg Mot Gul Bakgrund

Norrmejerier optimerar rutten

2 mar 2021 digit

Norrmejerier kör långa sträckor för att leverera varor till sina kunder. För att minska klimatpåverkan arbetar bolaget både med ruttoptimering och samdistribution.

Träd 960640

AI gör Sverige klimatsmart

24 feb 2021 digit

AI kan hjälpa oss att möta klimatutmaningarna och genom forskning, en gemensam databank och övergripande samarbeten kan Sverige bli bäst på området. Det visar en ny rapport från bland annat AI Sweden och Rise. 

Bitcoin Mot Rosa Bakgrund

Bitcoin som eltjuv

15 feb 2021 digit

För att skapa bitcoins krävs enorma mängder datorkraft, vilket i sin tur kräver enorma mängder energi och ger stora klimatavtryck. Efter att Elon Musks bolag Tesla nyligen investerade 1,5 miljarder dollar i bitcoins höjs nu röster om koldioxidskatt på kryptovalutor.

Ett Sminkat Öga
video
Ett samarbete med Lenovo

Lenovos nya skärm

5 feb 2021 digit

Pandemin ställer nya krav på en mobil arbetsplats. Lenovo har utvecklat både datorer och skärmar som fungerar lika bra på hemmakontoret som på din arbetsplats. Dessutom har allt utrustats med den senaste tekniken, bland annat lanseras en skärm som är extra snäll mot ögonen.

Hp Reverb G2 På Tjej 3
video
Ett samarbete med HP

Maxa VR med HP

29 jan 2021 digit

Utbildning och samarbete i VR minskar utbildningskostnader, sparar tid och är bättre för miljön. Utöver bättre spelupplevelse, vill HP med sin nya generation VR-headset göra tekniken mer tillgänglig för fler verksamheter och användningsområden.  

Reservdel Dator

Reservdelar till salu

26 jan 2021 digit

Nu kan du köpa reservdelar från datorer som inte kan återanvändas. Det är bolaget Inrego som lanserar den nya produktgruppen, efter att ha konstaterat ett ökat intresse för återbruk av it-utrustning.

3 Väskor I Färg
video
ett samarbete med Netapp

Netapps tre löften

18 dec 2020 digit

Hög säkerhet, enkel hantering av data i molnet och kostnadseffektiva AI-projekt. Det är Netapps tre löften till it-branschen 2021.

Kretskort Mm Som Skräp

3 500 hållbara produkter

17 dec 2020 digit

TCO Development har utvecklat en tjänst där användare kan gå in och jämföra it-produkter och deras klimatavtryck. I dagsläget är mer än 3 500 produkter certifierade.

Bulldoser På Soptipp

Rent avfall i Västerås

16 dec 2020 digit

VafabMiljö i Västerås utbildar skolor och företag i avfallshantering. När pandemin slog till fick kommunalförbundet ställa om och spelade istället in allt utbildningsmaterial i en studio, vilket både har uppskattats och gett mersmak.